Патриарх и иерархи Церкви, как образец для подражания...

0
Горожане
+ 74
Великий Гуру
У канцелярії Кирила розробили план церковного заколоту в Україні?

Під час останнього Помісного Собору Української православної церкви Московського патріархату, відбулася невдала спроба заколоту, суть якої полягала в зміщенні митрополита Володимира промосковськими силами і возведенні на престол «єпископа Донецького і Маріупольського Іларіона».

Про це пише журнал «Фокус». За інформацією джерел видання, за день до Помісного собору до настоятеля Києво-Печерської лаври єпископа Павла зайшли Віктор Нусенкіс і Юрій Філатов, керівники групи «Донецьксталь», - найбільші спонсори Української православної церкви.

«Нусенкіс з Філатовим на блакитному оці запропонували Павлу місце митрополита Київського в обмін на підтримку їх позиції на Соборі. За планом, який вони озвучили Павлу, митрополитом спочатку повинен був стати єпископ Донецький і Маріупольський Іларіон, а потім, власне, сам Павло, бо він на 10 років молодше. Самого митрополита мали намір позбавити влади або переконати залишити свій пост за станом здоров`я», - розповіло «Фокусу» джерело в київській митрополії.

За словами джерела, на сміливу пропозицію високих гостей настоятель Києво-Печерської лаври відповів відмовою і в ризиковану інтригу вплутуватися не став. Натомість про розмову з Нусенкісом і Філатовим він розповів митрополитові Володимиру. Власне кажучи, вже на цьому етапі змова з відсторонення предстоятеля УПЦ провалився.

«І хоча сам Нусенкіс не захотів коментувати цю інформацію, швидше за все, це не кінець історії, а її початок. Адже, судячи з усього, за сміливими планами з усунення Володимира стоїть вище духовенство РПЦ, а можливо, і сам патріарх Кирило, який таким чином намагається повернути автономну українську церкву під свій прямий контроль», - йдеться в публікації «Фокусу».

Версію про те, що заколот який виник на соборі, був зрежисований в канцелярії Кирила, в Москві, на умовах анонімності «Фокусу» підтвердили й співробітники апарату Київської митрополії. Вони називають навіть автора плану, який намагалися реалізувати заколотники, - це заступник голови відділу зовнішніх церковних зв`язків РПЦ отець Микола (Балашов).

«Якщо це так, то санкцію на церковний бунт українським змовникам спустили з самого верху», - підсумовує тижневик.
Забаненные
+ 21
Местный

писатель (02.08.2011, 18:11) писал:У канцелярії Кирила розробили план церковного заколоту в Україні?


Може, як папи, труїти один одного почнуть...
Отец-основатель
+ 430
Аксакал

писатель (02.08.2011, 18:11) писал:митрополитом спочатку повинен був стати єпископ Донецький і Маріупольський Іларіон


И здесь донецких ставят...
Я говорю то, что думаю - потому и молчу...
Горожане
+ 16
Местный
Горожане
+ 8
Гастарбайтер
По поводу всего мною здесь прочитаного могу сказать одно. Тот кто проповедует даже самые распрекрасные, и правильные истины, но на деле живёт в полной к ним противоположности, не вызывает ничего кроме отвращения к себе, и мягко говоря недоверия к предмету проповедей.
FAC QUOD DEBEAS ET FIAT QUOT FIET
Делай что должен и будь что будет
Горожане
+ 4
Почетный
гражданин

einhorn7 (04.08.2011, 17:06) писал:По поводу всего мною здесь прочитаного могу сказать одно. Тот кто проповедует даже самые распрекрасные, и правильные истины, но на деле живёт в полной к ним противоположности, не вызывает ничего кроме отвращения к себе, и мягко говоря недоверия к предмету проповедей.


А помните выражение про то что если бы знали вы из какого сора растут цветы..
Горожане
+ 180
Великий Гуру
Карліто, писатель! Для вас, прихильників "скромного" "Київського патріархату"

Цитата:Філарету не сподобалося, що новий Папа відмовився від "папамобіля"
Неділя, 17 березня 2013, 10:41
Глава УПЦ Київського патріархату Філарет не схвалює вчинок новообраного Папи Римського Франциска, який після свого обрання поїхав з Ватикану в мікроавтобусі з іншими кардиналами, а не на особистому лімузині.
"Я не схвалюю такі вчинки. Тому що це праця напоказ, а треба бути скромним в житті перед Богом, а не перед людьми", - сказав Філарет у суботу в ефірі 5 каналу.
"Коли ми читаємо Євангеліє, то Господь каже: "Не творіть милостині вашої перед людьми і не показуйте свою скромність перед людьми, а будьте скромними всередині, а не напоказ", - зазначив патріарх.
Коментуючи те, що він сам їздить на дорогому "Мерседесі", Філарет сказав: "Якби я їздив на російських автомобілях, я б не зміг відвідувати свої єпархії, парафії в такій кількості, як я відвідую. Я за рік відвідую від 10 до 20 єпархій завдяки тому, що є автомобіль такий, який не зупиняється. І тому такий автомобіль мені потрібен не як розкіш, а як засіб виконувати свої обов’язки".
"Коли не було цієї можливості, я їздив на скромній радянській "Волзі", і мені бізнесмени сказали: "Що це ви на такій скромній?" і подарували мені цей автомобіль", - додав він.
Як повідомлялося, наприкінці 2009 року "Українська правда" зафіксувала, як патріарх Філарет приїхав на з’їзд "Нашої України" на 600–му "Мерседесі" американської збірки з номерами "777".


[url=http://www.pravda.com.ua/news/2013/03/17/6985705/][/url]
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Друже - ми скажемо це йому в очі . Ви тільки не забудьте сказати теж саме патріарху Кирилу
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал
Kanarsky,
Там всё очень мутно. Вроде написал письмо, тут же опроверг прошение и заменил безоговорочным требование признать УПЦ КП...
Запасаемся попкорном и смотрим!
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте