Вода - ты сама жизнь

0
Горожане
+ 11
Местный

Тим писал:Пока Водоканал является монополистом в своей сфере, так же как и свет, тепло и т.д, о любом повышении качества услуг можно забыть. Только в конкурентной борьбе может повышаться качество.


Вот это точно.
В наше время верить нельзя никому, иногда даже самому себе...Мне можно :)
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
18:20, 18.04.2013
Приблизно так. В десятий раз відвідав наш онкологічний диспансер, і подивився наскільки багато туди йде кременчужан та які черги. При чому черги не лише в сам диспансер , але і в поліклініку. Тож думаю про наступне.
Товариство - звісно тепер я ставитиму щотижня в газету повідомлення, що Володимиру Севідову - головному лікарю потрібен і дуже ультразвуковий скальпель. В такому випадку він зможе більше допомогти людям. Це безперечно і не обговорюється.
Але обговорюється наступне - Кременчуку потрібна третя ступінь очищення питної води. Бо інакше наше Свіштовське кладовище стане найбільшим на планеті - КП "Кременчукводоканал" таки додавить всіх нас хлорорганічними сполуками у нашій питній воді. І тут теж потрібно починати велику кампанію, аби міські депутати виділили з міського бюджету півтора мільйона гривень на проектування цієї установки. Саму установку потім можна будувати за кошти держбюджету, але проект має бути наш - міста. У кого будуть які пропозиції і як цю компанію краще провести. З того що я бачив і з усього іншого - потрібно щось робить, бо це не дело. Ми просто всі достроково повмираємо
Отец-основатель
+ 430
Аксакал
писатель, а бутилированная вода для кого продаётся?
Я говорю то, что думаю - потому и молчу...
Забаненные
-3
Почетный
гражданин
fordmax
22:26, 18.04.2013

писатель (18.04.2013, 17:14) писал:Але обговорюється наступне - Кременчуку потрібна третя ступінь очищення питної води.



а что случилось с той что была с мембранными фильтрами ?

писатель (18.04.2013, 17:14) писал:КП "Кременчукводоканал" таки додавить всіх нас хлорорганічними сполуками у нашій питній воді.



та третья степень очистки не дойдет по трубам до домов ... как ее не чисти

полтора миллиона на проектирование ??? ... чтобы потом это проект лежал мертывм 3-5 лет и потом еще за полтора миллиона его переделывать ??? може лучше просто ремонт существующих провести , вспомнить что фильтрующий элемент кременчугского водозабора в большей степени дамба , и что там возле водозабора расположено ???

сколько лет эксплуатация водозабора ? что там уже накопилось ? водоросли сигне-зеленые которые отмирают и поднимают уровень марганца в водозаборе ? или там машины меньше мыть стали ... или с предприятий разрушающихся туда не стекает ничего ? ...

кто сейчас в онко - статистику смотрели ? поколение каких годов ? - да тех годов когда на экологию вообще не обращали внимания ...

экология города у на появится тогда когда разгребут деевскую гору.

Еще раз вас убедительно прошу ... прилагайте к своим записям цифры и факты иначе это выглядит как обычные предвыборные письмена для поливания водой на чью-то мельницу.

Проще не "откладывать личинки" в водозабор чем чистить потом от них воду и дешевле
Горожане
+ 5
Местный
Та не будет у нас никогда нормальной воды, наивно даже про это думать. А если и будет, то не при нашей жизни. Стягивайтесь все на фильтры и фильтруйте - вот это единственное решение.
Горожане
+ 74
Великий Гуру
нічого не зрозумів. які мембрани? звідки вони там взялися? я кажу про наступне. на очисних в Червоній Знамянці воду хлорують з розрахунку тонна хлоргазу в день. хлор цей вступає в хімічну реакцію з органічними залишками і в підсумку у воді з"являється хлороформ або хлорорганічна канцерогенна речовина. я дивився на людей і на їх вік теж

а загалом тут є три причини. перша те, чим ми дихаємо. друга що ми п"ємо.третя те що ми їмо. це головні причини і я казав про другу

на жаль друже фільтрующий елемент це не дамба. сам водозабір знаходиться на водосховищі. далі з Власовки вода йде на станцію очищення в Червоній Знамянці. Там її очищують а по фінішу очищення хлорують. далі великий резервуар де все перемішують і вперед по трубам в місто. приблизно так
Горожане
+ 5
Местный
Диего
23:22, 18.04.2013
Назовите меня законченным пессимистом, но я не вижу причин по которым бы Водоканал хотел бы вкладывать деньги в улучшение качества водоснабжения. Вот просто мне скажите - зачем?! Из человеколюбия? Ха-ха! Или кто-то из кременчужан откажеться пить их воду? Три "ха-ха"! Или кто-то из граждан откажется платить и это сойдёт ему безнаказанно - ну там суды станут на его сторону или что-то такое? Это даже звучит комично.
Нет причин для Водоканала тратить свои денежки на то, что не принесёт в первый же год +100500% прибыли, а потому и реконструкции не будет.
Горожане
+ 74
Великий Гуру
на водоканалі немає своїх грошей. вони лише воду з Дніпра очищують і нам продають. ми всі виступаємо покупцями. і кошти в цій справі теж не їхні. є міський бюджет і півтора мільона ~ це небагато для проектування. в бюджеті є значно більгі витрати.і будівництво теж не водоканалу справа. для такого є держбюджет і програма "Питна вода"
Горожане
+ 85
Почетный
гражданин
shadow
23:57, 18.04.2013

писатель (24.09.2009, 10:15) писал:чим установка очищення, збудована професорами КДПУ в Бельгії краще за нашу, що в Червоній Знамянці.


писатель (18.04.2013, 22:43) писал:є міський бюджет і півтора мільона ~ це небагато для проектування.


Кажется я нашел проектантов
писатель, а что это за термин "третья ступень", он откуда? Есть к ней требования, мож там дистиллированная вода на выходе пойдет?
Горожане
+ 74
Великий Гуру
та проектантів і так багато залишилося тільки чиновників мерії та депутатів переконати. їх відповідь нині така ~ нові санітарні правила щодо якості води вступають в силу з 2015 року. а до цього часу... я ж одне думаю що і в 2015 році нічого не зміниться. бо перше санпін знову опустять до жахливого рівня . та ще іхоголосять що вода в Дніпрі стала другого класу а не п'ятого як сьогодні.
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте