Відвів представника батьківського комітету цієї школи в міліцію. Не діло це - людина отримала три СМС з погрозами. Пишуть : вийди з політики і припини скаржитися , бо інакше дитині зроблять СНІД і чого тільки не зроблять. Запитую - кому телефон давали - десь записували ? Каже представник батьківського комітету - записували, як подавали заявку на мітинг перед виконкомом завтра на 9-00. А так телефон мало кому даю взагалі.
Цитата:Две смены и по 40-к человек в классе - это по вашей памяти или по паспорту объекта? Или может от того, что в те жуткие времена, просто не хватало школ, и вынуждены были набирать по 40-к человек в класс? А, что в школах было по 4-ре первых класса и по 38-40 учеников в каждом я и без вас знаю! А, вот нынче, едва, на один набирается.
Іва - не один і не два. З цього приводу така ж ситуація була в ЗОШ №20, де батьки просили у СМІ допомоги. До речі проектна потужність розрахована за тодішніми нормами наповненості - норми 1965 року для більшості шкіл. Погано тільки, що сьогодні не 1965 рік, а 2012-ий.
Іва - 40 учнів - норматив наповненості був з того, що бачу в Інеті - Яндекс "Норматив наповненості учнів"
І ще одне - поскаржилися представники СМІ у фонд "Відродження", який дає кошти на відкриття муніципального центру. І перше запитання до них - чому вони в цій справі взагалі участь приймають? Їхній це проект, але при чому тут школа ? Не можна придумати інші варіанти, ніж закривати заклад освіти ?
писатель (26.11.2012, 11:24) писал: Пишуть : вийди з політики і припини скаржитися , бо інакше дитині зроблять СНІД і чого тільки не зроблять.
Вас, как я понимаю, сделали главным Петросяном на ближайшие дни
Мы уже слышали от Вас какие плохие и страшные люди сидят по ту сторону стен горисполкома. Теперь Вы всех будете уверять, что из горисполкома (по заданию конечно же) смски с угрозами детям рассылают?! Несповна розуму?
Манипуляции хороши до определённого момента, пока грань не переступили.
"Программа+" делает первые шаги по следам Бектурсунова... Но получается только так
Я теж так вважаю - тому і повів цю жінку прямо в міліцію. Спочатку до слідчого, а потім до начальника
Цитата:Программа+" делает первые шаги по следам Бектурсунова... Но получается только так
Сергію - я знаю, хто такий Бектурсунов . Знаю, хто випускав газети. Багато чого знаю. При чому тут маніпуляції - є міліція, яка має захищати громадян і розбиратися. Це її справа в першу чергу.
писатель (26.11.2012, 12:39) писал:При чому тут маніпуляції
Ну как это? В созданном вами конфликте вы вчера определили и объявили для всех "плохих парней" - это горисполком. А сегодня пишете такую фигню про смски с угрозами. Явно как бы не сказано, но всем должно быть понятно. Это не манипуляция? Плохонькая конечно, я бы даже сказал колхозная такая. Но и не такое Г в нашем колхозе проходило.
Прийду і подебатуємо. Бо я люблю цих хлопців. Вони мене теж.
Є така штука як ціна питання. Питання - це будівля цієї школи - її вартість. Ми знаємо, що на першому поверсі відкриють центр. Але ми не знаємо - кому і куди віддадуть ще два поверхи. Ніде не написано - хто саме це робив . На це запитання відповідь може дать тільки міліція. Але ми можемо запитати кому це потрібно, які мотиви і яка ціна. Ціна висока. Дуже - все таки два поверхи будівлі великої у центрі. Тобто я не відкидаю жодної з версій. Але ніхто не робить висновки - для цього є правоохоронні органи.
Упертость Kanarsky просто поражает своими масштабами. Ваша мысль мне понятна. Что под прикрытием "школьного" вопроса "оппозиция" хочет собрать людей для совершенно иных целей. Это совершенно не исключено. Вопрос в другом. Вы дали четко понять что целиком и полностью согласны, что школу надо закрыть. Красной линией прослеживается и основная идея этого решения: "Чтобы больной выжил - ему нужно отрезать ногу". Т.е. чтобы не забирать деньги у других детей - мы закроем 1 (2, 3, 4) школы. Зато тем самым спасем остальные 30 (29, 28, 27). Это все тоже логично. И оправдано. Адекватные люди это должны и могут понять. И вот теперь мы подошли вплотную к вопросу.
А что сделала действующая власть, чтобы предотвратить такой непопулярный метод экономии? Может они до последнего сражались за эту школу? Экономили на чем-то другом? Здесь уже перечисляли многие отрасли, в которых можно было бы сэкономить какие-то деньги. Может они в конце концов с себя начали?? Что они сделали ДО того, как, все же, скрипя сердцем и понимая безвыходности ситуации, принять решение - "отрезать больному ногу"?
Или может они открыто занимались этим вопросом, а не пытались это сделать втихую, окольными путями, называя "Школу №14" - "Будiвлей №14" в официальных документах? Вопрос конечно не к вам. Но ваше мнение, как мнение ярого приверженца закрытия школы было бы интересно услышать.
Цитата:Упертость Kanarsky просто поражает своими масштабами.
Не у впертості тут справа. Просто у кожної людини є свої ілюзії. З ними важко розставатися. Але тим не менше - скільки на чорне не кажи, що воно біле, колір все одно не міняється.
Цитата:Что они сделали ДО того, как, все же, скрипя сердцем и понимая безвыходности ситуации, принять решение - "отрезать больному ногу"?
Прес-конференція була - пояснювали. Написали два чи три листа. По моєму все таки два. Одне в область - головне управління фінансів облдерж. Друге в Міністерство фінансів. Отримали офіційні відповіді. На цьому все завершилося. Нашим начальникам сказали - грошей нема і не буде ( образно) . Шукайте резерви на місці. Ото вони їх і шукають. Все шукають і шукають
є Наказ міністерства освіти №424 від 10 травня 2011 року. Мова у ньому про змінність навчання у загальноосвітніх навчальних закладах. ( Кількість змін у школах). І написано там наступне : діти у загальносвітніх школах повинні вчитися лише в одну зміну, а не в дві чи три. Ото і всі розмови про потужність та кількість дітей у школах
писатель (26.11.2012, 11:24) писал:Іва - 40 учнів - норматив наповненості був з того, що бачу в Інеті - Яндекс "Норматив наповненості учнів"
Вам надо учиться! ПТУ для редактора, даже, жёлтой газеты не катит! У вас маниакальная тяга к информации ОБС. Я вам уже сколько раз писал: работайте с первоисточниками! А вы предпочитаете ОБС.
Цитата:МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ УКРАЇНИ
Н А К А З
N 341 від 10.09.97 Зареєстровано в Міністерстві м.Київ юстиції України 6 жовтня 1997 р. vd970910 vn341 за N 453/2257
Про нормативи граничної наповнюваності класів, груп, гуртків та нормативи поділу класів на групи при вивченні окремих предметів у середніх закладах освіти
Показники ------------------------------Нрма (не більше) 1. Загальноосвітні школи 1 - 9 класи--------------------------- 30 10 - 11(12) класи ------------------ 35
Полностью "Наказ" можно посмотреть здесь: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0453-97 Новый "Накз" N 128 від 20.02.2002 не касается нормативов наполняемости классов, а касается нормативов при делении классов на группы и в отношении наполняемости классов остаётся с силе.
Іва - шукайте ще, вам пощастить а то знайшли один наказ від 1997 року. Це трошки не те - є інші
Цитата:Если это не очередная утка - то сегодня 26.11 в 17:30 в актовом зале школы №14 состоится встреча с О. Бабаевым. Но что-то слабо верится...
Була зустріч мера з батьками сьогодні. Але на жаль - єдине що вдалося , так це почути заяву мера міста Олега Бабаєва, що завтра він не виноситиме це питання на сесію міської ради. Решта мер та його команда будуть думать - і прийдуть до батьків через місяць вже з "економікою" в руках . (Приміщення класне просто - в центрі стоїть - моя думка). А так зустріч відбулася в теплих тонах інколи і не дуже, однак сторони шукали порозуміння. Жінки просили і чоловіки, а мер розповідали їм що є різні бюджети. Ніхто правда не запитав - чому у Кременчуці економія коштів раптом почалася з дітей, але це поправимо. Ми запитаємо. Мітинг буде завтра в 9-00 - від нього теж нікуди не дінешся. Потрібно йти і доказувати, що соціальну сферу скорочувати не можна.