Мені не соромно за вимогу не лізти в чужі могили. Ми не знаємо як ховали цих людей і що тоді було. Я не кажу, що звідти потрібно викопувати кістки і ховати їх як бомжів. Кого в ліву яму , кого у праву? У нас 5-а частина могил на Староревівському кладовищі не доглядається. Так що тепер - будемо все перекопувати? Товарищ врач - без некрофілії у цьому випадку не обійтися
Цитата:Нет "жареных" новостей - надо найти что угодно и сделать их такими... Браво!
Там немає новин у цій справі. Ніяких., Там є трошки про мораль і не більше. І це нормально. Бо знову кажу - є така книжка - "Что такое хорошо и что таке -плохо". Так коли алкоголік вириває оградку з ревівського кладовища і несе її в пункт прийму металобрухту поруч, то це погано. А коли ми виймаємо кістки з одного кладовища і ховаємо все як безродне поховання на іншому - то це нормально? Та ні. Не буде діла
писатель (19.09.2011, 18:10) писал:Мені не соромно за вимогу не лізти в чужі могили. Ми не знаємо як ховали цих людей і що тоді було. Товарищ врач - без некрофілії у цьому випадку не обійтися
Я знаю,что понятия "совесть " и стыд" у вас отсутствуют.Так что то ,что вам не стыдно-это не новость. Что касается "некрофилии",то это доказывает и то, что вы не способны понимать значения слов. А ,следовательно,и выбирать нужные. Поэтому и не обходитесь. Сказать хочется,но страшно. И, как трус,скрываетесь за вопросительным знаком.
Благими намерениями вымощена дорога к AD (c) Старший сержант запаса.
писатель (19.09.2011, 18:10) писал:І це нормально. Бо знову кажу - є така книжка - "Что такое хорошо и что таке -плохо". Так коли алкоголік вириває оградку з ревівського кладовища і несе її в пункт прийму металобрухту поруч, то це погано. А коли ми виймаємо кістки з одного кладовища і ховаємо все як безродне поховання на іншому - то це нормально?
Перефразирую: "Якщо викопують краєзнавці ти дослідники - то погано, а якщо екскаваторами будівельники - то це як?... " Писатель, на Озерном же собирались строить микрорайон? Собирались. Если бы не кризис у кого-то там, что было бы? И какой экскаватор остановила статья в газете? И что - все жители Песков так называемых или Бреста сплошные грешники? Вам не кажется, что Вы преувеличиваете значимость сей новости, после кучи решенных вопросов по массовым перезахоронениям? Это что-то личное что ли? Статья выглядит "трошки біснувато", простите, хотя вроде и понятно, что Вы пытаетесь поднять важные общечеловеческие вопросы...
Постскриптум: этот виртуальный персонаж пал смертью скомороха в неравной схватке представителей форума с вуду. Реинкарнации не подлежит.
Дослідники - це точно. 5 мужиків з лопатами. Але нехай кожен залишиться при своїй думці. За повідомленням віце-мера Малецького кістки які викопала славна бригада СКРП й які не представляють інтересів для істориків заховають на іншому кладовищі як безродних людей. І точка. На Озерному де планували будувати - якраз була мова і про це відомо точно - частину території, де знаходиться кладовище ніхто ні копати, ні забудовувати не буде. Принаймні у найближчі 50 років
Цитата:И, как трус,скрываетесь за вопросительным знаком.
Ніколи і ні за кого не ховався - немає звички такої
писатель (19.09.2011, 19:37) писал: де знаходиться кладовище ніхто ні копати, ні забудовувати не буде. Принаймні у найближчі 50 років
Ну это просто кино с этим морализатором.. Уже вывезли несколько самосвалов костей с того места где выполнены земляные работы и частично заложены фундаменты. Пообщайся с Булашевым, он тебе расскажет про 50 років.
Ребяты! Ну, что вы опять накинулись на писатель? Я же у же писал: у человека было трудное советское детство. За ним всё время охотилось КГБ! Было не до учёбы. А учиться потом уже было, как бы и не зачем! Вот и "маємо, те що маємо". Ну, слышал человек про христианские традиции. Такие действительно есть, и это правда! Ну а что за этим следует в ПТУ, да ещё в советское время не рассказывали! Ну откуда человеку про них знать? Вот спросите у него по каким традициям (мелочиться не буду) перезахоронили прах причисленного к лику святых императора Николая Второго и всю его семью? Он же про это даже не слышал! А вы накинулись на несчастного... Конечно, нам нужно было сразу спросить у знатока традиций из программы плюс где находяться останки Тетерещенко: а) забрали на захоронение родители (печать и подпись имеются); б) забрали на захоронение в часть (печать и подпись имеются); в) захоронен в могиле № 2 на Реевке (печать и подпись, пока не видел, может даже они есть); г) лежат на бывшем воинском складе на Озёрном (имеется гробничка и табличка на памятнике с фамилией и именем) Со вторым солдатом история ещё печальнее - писал об этом выше. На него, вообще документов найти не удаётся!
Ну, вариант "г" теперь, понятно отпадает: исследование захоронения и экспертиза показывают, что останков солдата Тетерещенко здесь нет. Так где же они? писатель, можете ответить на этот вопрос без "губной гармошки", чётко и определённо, с подтверждением в соответствующих документах? И попутно: почему солдаты лежали вместе, а перезахоронили их в разные братские могилы и когда это было сделано? И к слову: вчера на мемориале в Шумейково торжественно перезахоронили найденные в окрестностях останки трёх бойцов Красной армии: солдата и двух офицеров. Под ружейный салют, как положено! Одну салютную гильзу мосинку привёз на память. Ау, писатель! - Перезахоронение проводилось по ХРИСТИАНСКОЙ традиции с отпеванием сразу двумя попами из Лохвицы и запечатыванием гроба! 20 мин поп бегал вокруг гроба с кадилом и что-то там гундосил - всем уже надоело его "господу помолимся! - Господи помилуй!" Я потом спросил: "батюшка, так эти ребята были коммунистами или в крайнем случае комсомольцами! - А вы им Царство небесное! А он: "В Царстве небесном, тоже, коммунисты нужны!" Ну, о походе в Шумейково расскажу позже и в отдельной ветке.
Предупреждение модератора: Kanarsky; 23:34, 21.09.2011Не нужно коверкать ники пользователей!
Ау - Iva. ( Думав, що вік трохи додає людині в культурі та розумі, а воно бач як? Не додає , а навпаки відбирає. Але слава богу, що не у всіх, хоча на старістьв окремих товаришів це буває.) Я розумію ваші страсті - і всі ми добре розуміємо, про що мовчимо. Іва - мене цікавить російський імператор в тій частині коли ваші російські патріоти розстріляли його, його дітей та його дружину. Стріляв його товарищ Белобородов, наскільки помню. Але це далеко від нас і цікавить мене лише в розрізі книги Конквеста. Але тут , у Кременчуці, в Україні ( Іва - у нас не Росія) трошки інші питання . І перше з них стосується наступного Чому будівельнику Міхалевічу можна розкопати дві машини кісток на старовинному місці поховання караїмів, а екс-заступнику мера Бишенку всього дві могили з останками старика та дитини розкопати, а потім закопати їх як бомжів, не можна? І думка моя - не можна ні машину кісток копати ні навіть одну могилу чужу. Тут така сама різниця як між Ревівським кладовищем та урочищем Шумейкове.Іва ви там не копали кладовища . А тут - да. І дитячих кісток ви там не витягували. А тут - да. Думаю, що у нас все ще попереду. Так що удачі в боротьбі. До речі, в газеті я ні на кого не наїхав. Просто запитав - для чого це ? І не більше. І останнє - п"ятеро мені сказали, що в цій ситуації я не правий. Але ще 15 читачів, у кого розпитував думку - сказали - все вірно. Немає чого могили розкопувать. Писар чи телефоніст з водокачки - все буде добре. Да і маю вам сказати, що 29 вересня буде перепоховання останків двох солдатів Радянської Армії. Останки ці знайшли в селі Кривуші, під час будівництва на садибі тамтешнього мешканця. Ховатимуть їх за православним чином в братській могилі на Новоревівському кладовищі , де поховані мешканці міста, розстріляні на Зеленому острові. Хто ці солдати - як їх прізвища - невідомо.
Iva (21.09.2011, 21:29) писал:Так где же они? писатель, можете ответить на этот вопрос без "губной гармошки", чётко и определённо, с подтверждением в соответствующих документах? И попутно: почему солдаты лежали вместе, а перезахоронили их в разные братские могилы и когда это было сделано?
Так что скакажете?
писатель (21.09.2011, 22:19) писал:Да і маю вам сказати, що 29 вересня буде перепоховання останків двох солдатів Радянської Армії.
А как же христианские традиции?
Предупреждение модератора: Kanarsky; 01:56, 22.09.2011Читайте замечания! Больше не предупреждаю.
Іва - послухайте, може почуєте. Цих солдатів, яких перепоховають у братській могилі, відспівають за християнським звичаєм. З молебнем Ще скажу вам - я не прихильник войовничого комунізму-атеїзму. Я не вважаю, що коли ідеологічний ворог не здається, його обов"язково потрібно вбити. Я не вважаю, що найкращий метод виховання опонентів - це ГУЛАГ. Я рідко коли читаю Горького, бо пам"ятаю чим завершилася його дружба зі Сталіним і взагалі якою була доля старих комуністів у 1937-39 роках. І так само я не переконаний, що для встановлення істини по захороненню потрібно розривати дитячі могили і ховати останки з них як безпритульних людей. Є інші шляхи в цій справі. У вас є довідки архівів. У вас є назва села Кіровоградської області , куди перевезли тіло одного з солдатів у 1943 році. У вас є архіви виконкому за 60-і і 70-і роки і там потрібно дивитися. У могилах на старому кладовищі, на глибині 2 метри, точно ніхто довідок з печатками не залишав. Там немає документів. Є лише кістки і трагичні моменти з життя наших попередників.
(c)
Старший сержант запаса.
(c)
Старший сержант запаса.
пенсионер