23 "февраля" - що святкує Україна?!

0
Горожане
+ 26
Почетный
гражданин
Натрапила на ось такий блог.

Цитата:Навіщо українці святкують 23 "февраля"? Що це за свято?День захисника Вітчизни? Якого захисника і чиєї Вітчизни? Я спостерігав за тим як мої знайомі,друзі і всі підряд вітають один одного з цим "святом"...Я питав у них що вони святкують, вони святкують свято чоловіка...Тіпа як у жінок 8 березня так і у чоловіків. Коли я питав чому саме 23-го,сказали так прийнято,традиція типу.Я питав чи знає хоч хтось походження цієї традиції. Ніхто не знає..Навіть старші чоловіки,як мій батько..Не знають...А святкують невідомо що.

1918 року 23 лютого - день створення "Рабоче-Крестьянской Красной Армии"...Коріння цього свята сягає саме цієї події.

Це день створення армії, яка терерозувала Україну десятиліттями. Ця армія знищувала найвідданіших народу та нації українців,і не лише їх...Ця армія знищувала цивільне населення як в роки революції та боротьби за українські землі, так і в роки сумнозвісних голодоморів(їх ми знаємо три), і в ході ведення Другої світової війни, і по її завершенню...В рядах цієї армії гинули наші діди, яких посилали в безглузді,не продумані криваві атаки, гинули наші батьки, яких посилали в Афганістан помирати не відомо за чиї інтереси,але аж ніяк не за Вітчизну!!!

То чому ж МИ святкуєм це "свято" на державному рівні? Хочем свято справжнього чоловіка та захисника Батьківщини - української Батьківщини? Будь ласка:

6 грудня - День Збройних сил України. В цей день 1240 - монголо-татарські війська на чолі з ханом Батиєм захопили, спалили та зруйнували Київ. Мешканці міста до останнього оборонялись, бої тривали на стінах, вулицях, в кожному будинку та кімнаті. Останні оборонці закрились в Десятинній церкві,яку монголи потім підпалили разом з людьми.Ось День захисника Вітчизни....

14 жовтня – свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка вважалась покровительницею козацького війська,пізніше воїнів УПА. Це свято української зброї та справжніх захисників Батьківщини. Це свято наших предків-українців, які зі зброєю в руках захищали свободу та життя українського народу.

Ось справжні свята, два свята Захисника УКРАЇНСЬКОЇ Вітчизни. А у вас 23 "февраля"? Тоді ви помилились країною!!!

Свою Україну любіть. Любіть її... Во врем\'я люте. В останню тяжкую минуту За неї Господа моліть.
Т. Шевченко
Горожане
+ 112
Заслуженный
пенсионер

vinus (22.02.2012, 22:25) писал:.В рядах цієї армії гинули наші діди, яких посилали в безглузді,не продумані криваві атаки,


Действительно , чего им воевать против Германии ,которая несла цивилизацию в Украину...

vinus (22.02.2012, 22:25) писал:А у вас 23 "февраля"?


А я служил в этой армии.... Поэтому и празднуюю ...

А Вы всерьез считаете , что пара - тройка дивизий (украинская армия ) сможет защитить страну от внезапного вторжения ?
Забаненные
+ 33
Почетный
гражданин

vinus (22.02.2012, 22:25) писал:Навіщо українці святкують 23 "февраля"? Що це за свято?День захисника Вітчизни? Якого захисника і чиєї Вітчизни?

Судя по вопросам можно сказать что автор достаточно юн и поэтому глуп.

vinus (22.02.2012, 22:25) писал:Тоді ви помилились країною!!!

Ту страну защищали все-эту защищать некому.
Даже если у тебя нет ничего – у тебя есть жизнь, в которой есть всё!
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру
AD
01:04, 23.02.2012
"6 грудня - День Збройних сил України. В цей день 1240 - монголо-татарські війська на чолі з ханом Батиєм захопили, спалили та зруйнували Київ. Мешканці міста до останнього оборонялись, бої тривали на стінах, вулицях, в кожному будинку та кімнаті. Останні оборонці закрились в Десятинній церкві,яку монголи потім підпалили разом з людьми.Ось День захисника Вітчизни...."(с)
Автор не только не в ладах с историей и эмоционально туповат,но и мазохист. Грустно, девицы (с).
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
01:19, 23.02.2012

Цитата:Действительно , чего им воевать против Германии ,которая несла цивилизацию в Украину...


Не в цивілізації там справа. В СРСР 40-х років цивілізація була краща ніж будь те. Всі пахали на армію - бо інакше тюрма. Логічно все це поділити на дві частини. Перше - є начальники з тим же покійним Йосей Сталіним - які втягнули народ у війну з Гітлером. Мельтюхов у своїй книзі пише - через які саме причини і як втягнули. ( Ну дуже хотілося зробити увесь світ соціалістичним).
Схожий приклад є за Брежнєва - коли хлопців молодих посилали в Афганістан ( теж дуже хотілося зробити Афганістан соціалістичним.
І є прості люди, які йшли на смерть, бо іншого виходу ніж захищати свою землю та родину від ворога та виконувати накази у них не було
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру
Один "специалист" по своей истории отстрелялся,теперь второй пошел рассказывать про одну из трех прочитанных им книг.
парад планет и звезд....
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Ад - удачі в поході
Горожане
+ 180
Великий Гуру
vinus, При желании можно найти подобные "помои" и про 8 марта и 1-2 мая - это же еврейско-коммунистические праздники. Далее пойдем: а что за праздник День Победы? Это же Красная Армия, которая "гнобила" сознательных украинцев победила Германию - светоч цивилизации. Рождество, Пасха и Троица - иудо-христианские праздники, не годящиеся для нас, наследников славянского язычества( Язычник, ау!). Новый год - не тот, навязанный Петром Первым, наш должен быть в марте. Есть ещё Хэллоуин и день святого Валентина- их празднуют уже как наши праздники. Вот только я скажу, что не один из современных украинских госпраздников (ДН, ДК) не несут ощущения настоящего праздника, равно и День ВС Украины. А вот эстетика 23 февраля и 8 марта несёт, думаю это ощущают те, у кого советское прошлое не вызывает изжоги.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
01:49, 23.02.2012
Кожному поколінню своє свято. Одні товариші до сьогодні ще Радянському Союзу служать. Інші - ні. Це право вибору кожного по його переконанням. Через 20 років, думаю, ніхто не згадає про це свято, як сьогодні ніхто не згадує жовтневий переворот 17 року. Не так давно для всіх це була річниця Великої Жовтневої соціалістичної революції. Але поживемо - побачимо. Немає сенсу тут робити прогнози - воно саме все покаже
Горожане
+ 117
Почетный
старейшина

писатель (22.02.2012, 23:48) писал:Через 20 років думаю ніхто не згадає про це свято

А вот это не верно. Думаю , что пока живо наше поколение - будут помнить. Через 20-ть лет , надеюсь еще буду жива.
Найкраще, "створене мною" - це мої діти... Дякую що ви є...
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте