Кременчук

0
Горожане
+ 2
Гастарбайтер

Цитата:Далее он захватил Бахмутский округ

От паразит! Невже там турки сіль добували? Мазепа захопив українські землі, це ж треба. А ось москалі захопили пів України, то це дрібниці. А від кого ж Мазепа повинен був фортифікації споруджувати в Києві? Невже саксонців боявся?
А про Батурин, Полтаву, Прутську "кузькіну мать" трохи згодом.

Цитата:не путай меня со Старшим сержантом запаса,у меня звание выше.

Невже в справжніх майорах ходив? Аж стати струнко хочеться.
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру

прокіп (22.09.2012, 23:14) писал:От паразит! Невже там турки сіль добували? Мазепа захопив українські землі, це ж треба. А ось москалі захопили пів України, то це дрібниці. А від кого ж Мазепа повинен був фортифікації споруджувати в Києві? Невже саксонців боявся?

А с каких это пирожкоа Бахмут в 18 веке украинский? Сейчас да.а тогда он не украинский.
С чего фортификации -в Киеве- а сколько верст до польской границы, где есть свой воевода киевский и атаман левобережных казаков? Что,и это неизвестно? Мир с Польшей есть,но мир и нарушают.
А татары до Киева дойдут-их валом Самойловича останавливать? Или остатками Золотых ворот?
Все более менее крупные города на Украине укрепления имели. Только в отдельных местах они уже падали,а где-то о них заботились.
Стой смирно, если хочешь, может, в такой позиции знаний прибавится.
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 180
Великий Гуру
Старший сержант запаса
00:37, 23.09.2012
Дискусія, безумовно, цікава... Але якщо будуть тривати особисті образи почну видавати попередження.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
Горожане
+ 2
Гастарбайтер

Цитата:А с каких это пирожкоа Бахмут в 18 веке украинский?

подивись межі Кальміуської паланки, які підкреслювали межі розселення українців. На соляних копальнях та околицях була більшість українців.

Цитата:С чего фортификации -в Киеве- а сколько верст до польской границы

Та на той час для українців поляки та татари були вже за РАЙ.

Цитата:Стой смирно, если хочешь

Та я навіть перед Главкомом сухопутних військ Павловським не дуже витягувався, хоча він мене і хвалив.
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру

прокіп (22.09.2012, 23:42) писал:одивись межі Кальміуської паланки, які підкреслювали межі розселення українців. На соляних копальнях та околицях була більшість українців.

А на карту вообще посмотреть? Где Кальмиус.а где Бахмут? И где знания географии-то?
А национальность солекопов-это не аргумент .Это владение Донского войска.

прокіп (22.09.2012, 23:42) писал:Та на той час для українців поляки та татари були вже за РАЙ.

Очередной сеанс вранья.
Почитать пора,что Палий делал в Польше. Вырезал их городами. От чрезвычайной благодарности за РАЙ.

прокіп (22.09.2012, 23:42) писал:Та я навіть перед Главкомом сухопутних військ Павловським не дуже витягувався, хоча він мене і хвалив.

И что это прибавило в знаниях истории? Ничего. и не отучило от вранья.
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 2
Гастарбайтер

Цитата:А на карту вообще посмотреть? Где Кальмиус.а где Бахмут? И где знания географии-то?

"Історику", ти хоч знаєш, що таке паланка? І знаєш, що території цих козацьких паланок признавав не тільки Пьотр, а й турецький султан?

Цитата:А национальность солекопов-это не аргумент . Это владение Донского войска.

Та для Сухових і Самарканд був "ісконнимі зємлямі" суздальців. Подивись договір між турками та москалями після Прутського сраму. Там вказано, що Бахмут входить в склад Кальміуської паланки земель Війська запорожського.
Боже мій, засрали 1/6 земної суші, а Тузлу "не отдадим". Ох і порода загарбників, про які Герцен сказав

Цитата:Отчего наши руки не принимаются за большой труд, а все лезут с оружием на чужие земли?

AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру
прокіп,

прокіп (23.09.2012, 00:21) писал:"Історику", ти хоч знаєш, що таке паланка? І знаєш, що території цих козацьких паланок признавав не тільки Пьотр, а й турецький султан?

Не надо прикрывать султаном свое невежество.
Границы этой паланки- верховья реки Волчьей(притока Самары), дальше Кальмиус и Миус.
И далее-сколько еще до Бахмута?

прокіп (23.09.2012, 00:21) писал:Подивись договір між турками та москалями після Прутського сраму. Там вказано, що Бахмут входить в склад Кальміуської паланки земель Війська запорожського.

А посмотреть на годы? 1708 или 1711? Может, хватит врать?

прокіп (23.09.2012, 00:21) писал:Боже мій, засрали 1/6 земної суші, а Тузлу "не отдадим". О

Ну да, москали запакостили одну шестую суши.Без всякой помощи прокопа.
Теперь прокоп торопится их опередить и загадить интернет своими измышлениями.
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 2
Гастарбайтер

Цитата:Не надо прикрывать султаном свое невежество.
Границы этой паланки- верховья реки Волчьей(притока Самары), дальше Кальмиус и Миус.
И далее-сколько еще до Бахмута?

Та я що, я того... Видно "невігласи" складали цю карту
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Maps_Palan_u.svg
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру

прокіп (23.09.2012, 18:23) писал:Та я що, я того... Видно "невігласи" складали цю картуhttp://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Maps_Palan_u.svg

Действительно,того.
под картой подписаною
Паланковий устрій Вольностей Війська Запорозького (1734–1775 рр.)
А речь шла о 1708 году.
Не теряйте, куме , силы. спускайтеся на дно...(с)
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 2
Гастарбайтер
Дістав вже с цим Бахмутом. На тобі інші джерела. Ти чув про "Слобідську Україну"? Це край на освоєних землях, де домінували чисельно українці. Чи це вже Суздальщина?

Цитата:Зі сходу в Подонців’я просувались і донські козаки, що призвело до суперечок між ними та слобідськими козаками за Бахмутські соляні промисли в 1702-1703 рр. Оскільки переважаючу більшість населення новозбудованого м. Бахмута становили українці, то Петро І в жовтні 1704 р. розпорядився причислити його до Слобідської України, а соляні промисли відписати на казну.

Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте