Но все равно, побороться можно. Пусть хотя бы мысля греет, что государство тебе что-то должно. А там мало ли, может действительно, когда нибудь, когда уже и ждать перестанешь, а что да дадут?
Как быть? Говорят, для того чтобы получить помощь при рождении второго ребенка необходимо, чтобы обязательно дети были прописаны вместе с мамой. Моя квартира заложена под кредит и прописать детей я не имею права? Как получить помощь?
Lyovka писал:Говорят, для того чтобы получить помощь при рождении второго ребенка необходимо, чтобы обязательно дети были прописаны вместе с мамой
это только говорят. Но, и тут есть правда. Можно не только с мамой, но и у папы. Главное, чтоб было видно, что это действительно ваш второй ребенок. На что, дается справка с ЖЕКа.
— Я знаю ВСЁ! — сказала Википедия. — Во мне всё можно найти! — похвастался Google. — Я самый главный в мире! — заявил Internet. — Ну, ну… — тихо ответило электричество.
В Україні лише на словах усе найкраще – дітям. Насправді держава обкрадає малюків та молодих мам, виплачуючи щомісяця в 4 рази менше, ніж вказано у законі. Більше того, держава навіть у судах відстоює своє право не виплачувати належні кошти.
Україна заощаджує на своїх маленьких громадянах: обіцяла платити матерям не менше за прожитковий мінімум, а у результаті деякі матері отримують 130 грн щомісяця. Більшість молодих мам навіть не здогадуються про реальні обсяги виплат, а ті, хто дізнається, не поспішають відстоювати своє право в суді, бо не вірять у власну перемогу.
Прожитковий мінімум – 4 гривні на день
Кременчужанка Альона понад 2 роки тому стала щасливою мамою другої дитини.
— Торік з телепередачі я дізналася про те, що згідно з Законом «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щомісячна допомога по догляду за дитиною віком до 3-х років не повинна бути нижчою за прожитковий мінімум, – розповідає Альона. – З листопада 2009 р. вона становить 620 грн. Натомість Управління праці та соціального захисту населення щомісяця виплачувало мені всього лише 130 грн. І це непоодинокий випадок, так платять багатьом! Погодьтеся, не можна прожити на 130 грн, хіба можна прогодувати матір і дитину за 4 грн на день?
Так, смілива пані вирушила спочатку в Управління праці та захисту населення отримати пояснення про виплати. Коментарі фахівців управління Альону не задовольнили. Згодом жінка звернулася до приватного юриста. Він пояснив: справа виграшна, але домогтися свого можна лише через суд. Далі молода мама повинна зібрати документи для суду: копію свідоцтва про народження дитини, копію свідоцтва про шлюб, довідку про сплату допомоги, довідку про склад сім’ї. За однією з них вона знову ж таки мала звернутися в Управління праці та соціального захисту населення.
— Я вислухала іронічні зауваження про те, що справа програшна, це лише марне витрачання грошей: «Ви вже не перша, хто це починає, й усі залишаються ні з чим!». Але я все-таки вирішила спробувати, – розповідає Альона. – За підрахунками адвоката, я недоотримала 9880 грн. Послуги адвоката та судові витрати вкупі коштують близько 500 грн.
У Крюківському управлінні соцзахисту кажуть, що не агітують матерів не звертатися до суду, а навпаки – спеціалісти управління повідомляють заявнику порядок оскарження. Читать дальше...
— Я знаю ВСЁ! — сказала Википедия. — Во мне всё можно найти! — похвастался Google. — Я самый главный в мире! — заявил Internet. — Ну, ну… — тихо ответило электричество.
wonder-el, не бойтесь, обращайтесь. Дело Вы выиграете. Это точно. Но не факт что деньги выплатят, так как их просто нет в бюджете. На данный момент, я не слышала, что бы хоть кому-то выплатили. Но всегда бывают исключения. НАДЕЖДА УМИРАЕТ ПОСЛЕДНЕЙ.
пенсионер
— Во мне всё можно найти! — похвастался Google.
— Я самый главный в мире! — заявил Internet.
— Ну, ну… — тихо ответило электричество.
пенсионер
— Во мне всё можно найти! — похвастался Google.
— Я самый главный в мире! — заявил Internet.
— Ну, ну… — тихо ответило электричество.
гражданин