В депутаты дорога одним олигархам?

0
Горожане
+ 178
Великий Гуру

писатель писал:А він буде там гречку давать , картоплю, землю ділить?


Он и так будет делить, так хоть 3 штуки дал на благое дело...

Anuslik писал:Люди сломаны совдепом


Думаю, что также сломаны 2004-м годом. Я был в Киеве и видел/слышал как в вагоне метро бабушка дряхленькая двум пацанам (с оранжевыми повязками на рукаве) предлагала их накормить (с ее то пенсией) и ванну принять. Пацаны отказались. Причем несколько таких примеров. Но это говорит о том, что бабулька и та была за смену системы, но то что потом получилось... Вот это и дает шанс реваншистам, а вдруг у них "получится"... В общем пока не будет закона, что украл, его повесили и кто настучал, тому премия в размере 10% от украденного. От тогда будет порядок. "В головах разруха, а не в клазетах..." (с).
С уважением,
Сергей
Горожане
+ 4
Гастарбайтер
Serzh_G
З приводу "настучал" - не знаю. А те, що повинні бути зрозумілі і прозорі правила гри для всіх - і для бізнесу, і для звичайних людей, скажімо, щодо розподілу того ж міського бюджету й інших благ, цілком згодна. Так само, як потрібне і покарання усіх без винятку й за хабарі, і за розпиту пляшку пива на вулиці. А то в країні дійсно суцільний бардак. Таке враження, що нам усім байдуже, як живемо.
2004 рік залишиться в серці кожного з нас. Але питання в тому, що наступного дня після того, як там, нагорі, домовилися, ми самі склали лапки. Ми переклали всю відповідльність на них. А самі? Пам'ятаю, як складно мені було підписати заяву протесту проти Ющенка, який десь у перші тижні свого президентства дозволив собі зневажливо ставитися до колеги-журналіста. Але попри те, що за часи Майдану Ющ став для мене майже членом родини, я розуміла - я повинна висловити йому своє ставлення. Саме я, а не хтось. Хоч може голос провінційного журналіста й не дійшов до високих столичних кабінетів. Але це було потрібно мені й моїм колегам.
А потім, поступово, ми перестали ставити на місце політиків. Ми мовчки спостерігали, як вони гризуться замість того, щоб пропонувати ефективні кроки підтримки людей у кризу. Ми мовчки спостерігали, як голосують за продовження Чорноморського флоту (не про флот зараз мова, а про те, як приймалось це рішення). Ми промовчали, коли ДАІ почало зупиняти маршрутки, які везли мітингувальників у Київ з приходом до влади ПР. Ми проковтнули нові тарифи на газ. Нові ідеї про пенсійний вік.
Так чого ми від них хочемо? Як поводили себе французи, коли їм вік пенсійний запропонували підвищити? А ми заспокоїлись тим, що це стосується тільки жінок. І буде не зараз?
Я зовсім не прихильник тільки революційного методу вирішення проблем. Але я проти того, щоб отак звалювати вину тільки на тих, хто вгорі. Подивіться: вибори вже йдуть. До голосування менше місяця. А навіть на цьому форумі прозвучало лише одне прізвище кандидата, який гроші дав. І все. Ми не помічаємо ні отієї помийки, яку вилили людям на голови у вигляді бойового листка "За Кременчук!" Ми не помічаємо, що деякі депутати народ в кафе цілими будинками запрошує. Нам байдуже до того, хто що обіцяв 5 років тому і в які партії вони перебігли. нам навіть нецікаво, чому діючі депутати полишали свої округи і поперебігали на інші. Так якщо нам це нецікаво, навіщо їм цікавитись нашими проблемами
Горожане
+ 180
Великий Гуру
[quote=Юлія Билина]До голосування менше місяця.[/quote]
Вибори 31 жовтня, тобто до голосування майже півтора місяця.[quote=Юлія Билина]Ми не помічаємо ні отієї помийки, яку вилили людям на голови у вигляді бойового листка "За Кременчук!" [/quote]
А яка в ньому інформація? Доведіть, будь ласка. Я, наприклад, цей листок не читав.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Отже - або гречку народу з ковбасою, або ось це

Цитата:Депутати міськради обіцяють, але не виконують



Міські осередки політичних партій програми пишуть, але нічого з обіцяного не виконують, не виконували і виконувати не будуть.
31 жовтня мешканці міста вкотре обиратимуть депутатів міської ради. Відповідно час до оприлюднення нових передвиборчих програм, в яких нам знову обіцятимуть будівництво нового мостового переходу через Дніпро, ще є. Тож можна уважно подивитися чим саме заманювали кременчужан до урн для голосування?

Чому ми ще не живемо при соціалізмі? Його ж нам так обіцяли

Одна з найбільш “народних” – передвиборча програма осередку Соціалістичної партії нашого міста. Тож її кандидати, які згодом стали депутатами міськради, героїчно, відповідно до проголошених документів, обіцяли зробити наступне. Перше – повернути і компенсувати заощадження радянських часів. Друге – збудувати новий міст через Дніпро. Третє – вирішити питання будівництва Будинку для людей похилого віку та відкриття соціального притулку. У виборчій програмі соціалістів були і більш реальні речі, зразка будівництва нових водогонів та газопроводів. Однак це писали відповідно до плану розвитку міста на 2006 рік, який було затверджено виконавчим комітетом. Втім, у цьому документі, який добросовісно переписали представники Соціалістичного інтернаціоналу у свою програму, не було зазначено, що реконструкція будівель міського краєзнавчого музею, яку соціалісти вже мали давно завершити, буде такою довготривалою.
А от що не вийшло з передвиборчої програми міського осередку СПУ і чому не варто списувати повністю міські документи, то це наступне. Не вдалося, хоч й “місцеві діти” Олександра Мороза нам обіцяли – збільшити кількісного складу комунального транспорту. Ніхто з депутатів-соціалістів, попри всі обіцянки, також не розв’язував проблеми будівництва соціального житла у Кременчуці.
Й звісно, ніхто не займався “розробкою та втіленням програми екологічного поліпшення басейну р. Дніпро, встановлення моніторингу за скидами в Кременчуцьке водосховище”.
Цікаво, що у програмі осередку Соцпартії йшлося і про те, чим би займалися місцеві депутати вже після того, як виконали головні завдання.
Тоді в центрі їх уваги мали опинитися “…більш глибокі міські проблеми: наповнення бюджету, екологія, освіта, медицина, духовність.

Комуністи розчарували

Одна з найбільш гострих програм 2006 року – це наміри представників міського осередку КПУ навести в Кременчуці порядок. Чоловіки з суворими обличчями – нинішні депутати міськради Володимир Шапран, Віталій Сельцов…, обіцяли перш за все відправити хапуг, що прокралися, до суду. А ще представники Компартії гарантували, що візьмуть роботу ЖЕДів під депутатський контроль. А головне – послідовники Леніна обіцяли недопущення “прихватизації” землі та перевірку законності.
Що з цього вийшло? Нічого не вийшло. До суду нікого не відправили, а комунальні ЖЕДи натомість стали приватними управляючими компаніями.
Така сама доля дісталася іншим рекламованим комуністичним кременчуцьким гаслам. Зокрема, у своїх програмових засадах депутати міськради від КПУ стверджували, що не допустять поборів з батьків у школах, будуть добиватися відкриття п’яти продовольчих магазинів для малозабезпечених кременчужан та повернуть в міську власність незаконно приватизовані дошкільні заклади.
Зрозуміло, що багаті з бідними ділитися не забажали, дитячі садки, що приватизували, ніхто місту не повернув, а магазини для пенсіонерів не відкрили. Єдине, чого досягли, це гучні виступи у сесійній залі.

Справедливість є. Хто її ігнорує?

Депутати однієї з найчисельніших та найбагатших фракцій міської ради – блоку Юлії Тимошенко, теж немало наобіцяли кременчужанам. За тим, що мали виконати “білосердешні”, у Кременчуці вже давно було б покінчено зі злочинністю, а безпідставні здирницькі тарифи скасовували б не менше п’яти разів поспіль протягом останніх років.
Втім, не все так вийшло як обіцяли, тобто зовсім не вийшло.
“БЮТ не допустить погіршення екологічного стану в місті за рахунок будівництва нових небезпечних заводів. Новий металургійний комбінат має бути побудований на небезпечній відстані від Кременчука… БЮТ має конкретний план будівництва нового мосту через Дніпро”, – говориться в програмі депутатів міської ради, які нині представляють у нашому місті опозиціонерку Юлію Тимошенко. Чи варто казати, що все, обіцяне кременчужанам від цієї партії, залишилося лише на папері?
“БЮТ покінчить із злиденними зарплатами медиків та забезпечить за рахунок держави медичну допомогу та ліки бідним людям. Швидка медична допомога та лікарні будуть під персональною опікою депутатів від БЮТ. БЮТ заборонить міській раді продавати комунальну власність та землю без аукціонів, скасує незаконні рішення про приватизацію, і за рахунок цих надходжень буде профінансована медицина та підвищені зарплати освітянам”, – говориться у програмі цих обранців кременчужан. Паперові обіцянки ніхто й не спробував втілити в життя. За останні роки ніяких земельних аукціонів ніхто у місті не проводив. Все і так розібрали без усіляких конкурсів та викупів. Відповідно, ніякого безкоштовного лікування та ліків “бідним кременчужанам” ніхто й ніколи не надавав.

Партія Регіонів свої завдання виконала?

“Міська організація Партії Регіонів бере на себе відповідальність перед громадою міста за краще майбутнє Кременчука”. Це перше речення з передвиборчої програми місцевого осередку регіоналів, у якій останні нарікали на малу заробітну плату кременчужан, низький рівень транспортного обслуговування та зріст удвічі тарифів на житлово-комунальні послуги.
Чи потрібно казати, що час минув – програму створювали в 2006 році, а проблеми залишилися?
А проблеми такі самі, як про них згадували. Якість питної води, загазованість вулиць, санітарний стан міста – все це залишилося без змін. Нині ми так само нарікаємо на воду, на сміття, на пробки на дорогах та на все інше, що обіцяла вирішити найчисельніша фракція депутатів міськради, але нічого з обіцяного не зробила.
Останнє – це про не зовсім зрозумілі програмові моменти з життя синьо-білих партійців. У оприлюдненій ними програмі є пункт – перенесення вуличного руху. Куди збиралися регіонали переносити вуличний рух і для чого, про це вони у своїх зверненнях не повідомляли.
Щодо решти – то міський осередок Партії Регіонів обіцяв зробити наш Кременчук кращим містом України. Але скільки років у нас традиційно чекають обіцяного?

Чи є у місті гідне життя?

Це остання найчисельніша фракція міської ради партії “Народний Союз “Наша Україна”, депутати з якої вже давно порозходилися по інших партійних “квартирах”.
А якби не розходилися, то хто знає – можливо б кожне принципове рішення сесії міськради і справді, як обіцяли, приймалося б за участі кременчужан. Напевне також, що вже було б почато відбудову Успенського собору, а в місті поступово ставав би на ноги професійний театр.
Втім, не це було головним у програмі фракції “НУ-НС” у міській раді. Натомість йшлося, що в найближчі роки комунальні тарифи в нашому місті не випереджатимуть зростання пенсій та заробітних плат, запрацює якісне медичне обслуговування.
Ще в планах, які не збулися – надання міських стипендій молоді для стажування за кордоном, кредити на навчання, створення муніципальної міліції та будівництво Палацу правосуддя…
О.Курилов
Горожане
+ 9
Почетный
гражданин

писатель писал:Натомість йшлося, що в найближчі роки комунальні тарифи в нашому місті не випереджатимуть зростання пенсій та заробітних плат, запрацює якісне медичне обслуговування.



И снова сказки...

писатель писал:...будівництво Палацу правосуддя…


А это городу зачем? Не понимаю.
На волнах вдохновения!
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Та чи я всі ці програми видумав? Що кременчужанам обіцяли - те й оприлюднив. Тож і кажу старшому сержанту - гречка та макарони де. Бо як тільки прорвуться в міську раду, то питань буде лише два. Перше відбудувати за кошти бюджету памятник Леніну в Кохнівці. Друге - набратися землі і побільше
Горожане
+ 9
Почетный
гражданин

писатель писал:Перше відбудувати за кошти бюджету памятник Леніну в Кохнівці.


желательно из золота 999 пробы.

писатель писал:Друге - набратися землі і побільше


как в анекдоте про того жадного хохла: "А це під помидорчики!"
На волнах вдохновения!
Горожане
+ 25
Старожил
Я про памятники Ленину вообще в шоке!

Пусть референдум проводят, иначе скоро туристы будут приезжать, чтобы посмотреть самых невменяемых жителей Украины, которые ставят за государственные деньги памятники утопическим вождям, которые их до такой жизни и довели.
Женщина-тоже человек!
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру
Anuslik,
А зачем им к нам ездить специально для обозрения памятников? У французов есть свои памятники Наполеону, после эпохи которого французы стали меньше ростом ( сохранились лучше мелкие,ибо люди нормальных кондиций во множестве погибли в его походах) .В Риме полным полно изображений императорам,которые были тоже весьма-весьма...
И ничего. А Вы туда поедете,тоже денежку заплатите. За увиденные памятники .
Компенсируете им созерцание Ленина.
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 180
Великий Гуру

писатель писал:Тож і кажу старшому сержанту - гречка та макарони де. Бо як тільки прорвуться в міську раду, то питань буде лише два. Перше відбудувати за кошти бюджету памятник Леніну в Кохнівці. Друге - набратися землі і побільше


Я, по-перше, Вас вітаю - Ви Великий Гуру. По-друге: звідки у Вас така інформація, що я маю відношення до комуністичної партії і пам'ятників Леніну? Поділіться, будь ласка, мені та громадськості буде дуже цікаво.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация