Чтобы помнили

0
Забаненные
+ 33
Почетный
гражданин
[quote=адвокат Ульянов]Шановний, якщо у вас є інші, більш правильні та прагматичні рецепти - то я з задоволенням їх би почитав.[/quote]
Рецепт?
Это был не рецепт, а скорее диагноз,
Какая между ними разница объяснять
"юристу"- "мартышкин труд"-не хочу.
[quote=адвокат Ульянов]що конкретно я не вірно написав про обовязок сумлінно та за совість працювати на своєму робочому місці, виховувати своїх дітей та утримувати батьків? [/quote]
Я не говорил что это не правильно.
Это очень даже правильно.
Почему же вас не устроила работа инженером?
Работали бы себе за совесть ,
ан нет захотелось за гонорар юристом
Даже если у тебя нет ничего – у тебя есть жизнь, в которой есть всё!
Горожане
+ 74
Великий Гуру
"...Третье. Ротация отечественных элит, на которую возлагались столь большие надежды, действительно идет, но, увы, не приводит к желаемому результату. Скорее наоборот.
Поневоле вспоминается легендарная старуха из Сиракуз, молившаяся за здоровье ненавистного тирана, ибо многолетний опыт научил ее, что каждый новый правитель оказывается еще хуже предыдущего.
Можно долго спорить о причинах этого явления, но факт остается фактом: в независимой Украине смена поколений обернулась деградацией государственного менеджмента.
Безусловно, советские номенклатурщики и красные директора вроде Кравчука, Масола или Кучмы были далеки от идеала. Однако их преемники - self-made men и self-made women разлива 1990-х годов - оказались еще невежественнее и эгоистичнее.
Что ждет нашу страну, когда у руля встанет третье поколение - самовлюбленные мажоры 2000-х? Вопрос риторический.
Реальность такова, что с каждым годом украинское общество может все меньше рассчитывать на добрую волю правящей верхушки и должно все больше опираться на собственные силы.
Деградация элит не позволяет нашим гражданам оставаться пассивными наблюдателями, уповающими на милостивого царя-батюшку.
Обществу придется осваивать новую роль - ответственного работодателя и контролера, уделяющего особое внимание кадровым вопросам. Иного выхода у нас просто нет...."
Українська правда пише і наступне теж звідти

Цитата:Будь-яка свобода здебільшого означає свободу лише для тих, у кого більше грошей. А тому в результаті призводить до ще більшого накопичення капіталу в одних, і зубожіння інших.

Тому проблема необхідності розвитку всього суспільства ставить суперечливе завдання. З одного боку - зібрати максимум коштів для підтримки найбідніших верств, з іншого - забезпечити його прогресивний розвиток незважаючи на перше.

Тобто, з одного боку, необхідно щоб окремі громадяни були максимально розвинутими, багатими, сильними. З іншого - щоб цей їхній розвиток не відбувався за рахунок ущемлення інших громадян.

Зазвичай таке протиріччя в країнах західної Європи вирішують певним компромісом - "відбираючи" в більш забезпечених стільки коштів, щоб, не знищуючи цілком їхнього розквіту, забезпечувати притому потреби інших.

Горожане
+ 2
Гастарбайтер

servo писал:Почему же вас не устроила работа инженером?
Работали бы себе за совесть ,
ан нет захотелось за гонорар юристом

Я инженер и у меня нет никаких проблем с тем что Ульянов адвокат. А программист, к примеру, который рук как слесарь не марает и за гонорары работает тоже недостойная работа. Может тебя жаба давит что люди больше тебя зарабатывают.

адвокат Ульянов писал:Я все більше і більше переконуюсь в тому, що країна в такому загоні тому, що в неї такий величезний баласт з людей, які живуть в минулому і тягнуть країну туди.
Саме вони й голосують за ту сволоту, яка замість програми зі створення умов для підприємницької ініціативи, обіцяє підвищувати та підвищувати "соціальні стандарти", а якщо казати правду - то роздавати подачки плебсу, а потім після виборів отримує від цього плебсу карт бланш грабувати від душі країну та душити все, що тільки намагається вирости, заодно тримаючи "електорат" в стані ледве-ледве жевріння для того, щоб на чергових виборах пообіцяти чергову гречку.

Саме так, розуміючи всі вади демократії і цинічно використовуючи їх на свою користь, прийшов до влади Цезар, але наша відмінність від Риму в тому, що у нас до влади Цезарі не приходять. Бо у нас, таке враження, вони просто не народжуються

Браво, браво, браво. Очень точно выразили мою мысль.
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал

Seth писал:що в неї такий величезний баласт з людей

Ну, это не проблема!
Ещё 10-20 лет, и повыздыхает весь баласт и всё прочее быдло!
Одни патриции останутся!
За двадцать лет по этому вопросу в Украине, просто, замечательная динамика - минус 10 млн.!
А если какая заминка возникнет, так и помочь можно в этом вопросе!
Горожане
+ 4
Гастарбайтер
Iva

Цитата:Если позволите, на примере "болота", скажу вам чем жёлтая пресса/журналист отличается от серьёзной.

От я не розумію, Iva, причини Вашої ворожості.
Ось Ви спробували мене образити, натякаючи на жовтизну й некомпетентність. А між тим вдалися до нечесного прийому: підміни понять.
Давайте порівняємо те, що стверджувала я (благо все на форумі зберігається):

Цитата:бо сотні заводів, якими я маю пишатись, скидають в нього отруту, а водосховище, побудоване за всіма розмахами радянської гігантоманії, перетворює Дніпро на звичайнісіньке болото.

... з тим, як перекрутили моє ствердження Ви:

Цитата:Вот вам сказали "экологи", что море в болото превращается и вы с чистой совестью трубите об этом.
А вы уверены в компетентности этого источника? Вы сами, лично, на море были? Своими глазами хоть один признак заболоченности видели?

Та зрозуміло, треба бути повною ідіоткою, щоб шукати сліди заболоченості на найбільшому водосховищі!

Я повторила ствердження професійного еколога-гідролога Г.Демьохіна про те, що водосховище перетворює річку на болото.
Бо обмін вони в Кременчуцькому водосховищі відбувається надзвичайно повільно. В деталі заглиблюватися не ризикну. Але здається, повний обмін - лише двічі на рік. В той час, як в природній водоймах цей процес - безперервний.
До речі, повільним обміном води можна частково пояснити, чому в спеку дохлу рибу знаходили саме нижче Кременчука, а не навпаки.

Цій темі в "Віснику Кременчука" була присвячена публікація в №25 від 24 червня. У найближчим номерах тему плануємо продовжувати. Бо намагаємось розібратися з усіма причинами замору риби і погіршення води в Дніпрі.

Не скажу, що я великий спец в екології. Але якраз відмінністю якісної журналістики від жовтої є не те, що журналіст, розробляючи тему, мусить знайти професійного експерта. Ми його знайшли і його слова видаються цілком достовірними.
Переконатися в тому, що Дніпро поступово перетворюється в болото, Ви можете особисто, побувавши скажімо, в районі пляжу на Демурівці. Там очерет вищий за мене Ну, і всі інші ознаки, гадаю, знайдете.

Цитата:Вы знаете какие площади брошенных земель в наших краях? Сколько их уже засадили новыми лесами и продолжают засаживать дальше?

Якраз днями побувала в відомстві Кременчуцького лісництва. Дивилася, як росте майбутній ліс навколо міста. (Гроші - цільові - на заліснення виділяє місто, але саджають в районі, бо у нас земель вільних немає).
За останні 5 років в районі засадили саджанцями сосни, дуба. клена, берези і т.д. майже 2 тисячі гектар.
Повинна сказати, малесенькі 1-, 2-річні саджанці дійсно за бур'янами не видно. Але як пояснили лісники, таким чином намагаються врятувати деревця від цьогорічної спеки. Репортаж про все це також буде або в номері на 26 серпня, або на 2 вересня.

Добавлено спустя 10 минут:

Перепрошую у всіх за відхід від суті основної теми. Але раз питання поставили, мусила відповісти.
Горожане
0
Аксакал
[quote=Юлія Билина]професійного еколога-гідролога Г.Демьохіна[/quote]

Лучшего специалиста в этой области в нашем городе и не последнего в Украине, кстати...
"Если кто-то вас не переваривает, значит не сумел сожрать". :)
Горожане
+ 4
Гастарбайтер
Старший сержант запаса

Вибачте, звісно, що я знову за рибу гроші після того, як Ви вже встигли обмінятися "компліментами" з адвокатом Ульяновим на іншій гілці і навіть оцінити його "Ягуар", але
мені дуже прикро читати від Вас - судячи зі змісту висловлювань, людини освіченої й інтелігентної - такі дивні речі:

Цитата:... люди отдали свою Родину, социальную защищённость и много другого (не хочу перечислять - надоело) за то, что они на самом деле не имеют.

Цитата:Вам Государство дало возможность получать деньги в десятки раз больше, чем человек, который идёт в забой или поливает своим потом поля. Я не говорю о миллионах пенсионеров или бюджетников. Правильно - это Ваше государство и Вы его боготворите, поливая помоями тот строй, при котором Вы не состоялись бы...

Та зрозумійте нарешті: в тому, що розвалився СРСР немає нічиєї вини - ні моєї, ні вашої, ні адвоката Ульянова, ні навіть Горбачова чи Єльцина.
І ЛЮДИ насправді прийняли єдиноправильне в тих умовах рішення - як кажуть юристи, ЗА ФАКТОМ.
Радянську імперію неможливо було врятувати. І абсолютно не варто зараз намагатися щось повернути. Бо це апріорі неможливо.
І біда наша якраз в тому, що "еліта" нинішньої країни теж не може позбавитися ностальгії і стереотипів. І "ліпить те, що не ліпиться.
І ми рік ідемо до Європи, а потім 2 - до Росії. І так уже 19 років підряд!

Ніхто не сперечається про соціальний мінімум, який СРСР забезпечував. Ніхто не стверджує, що Україна нині - країна з ідеальною соціальною політикою. Але жити минулим - не можна. Бо в цьому немає сенсу.
І відгороджуватися від країни - теж не вихід.
Змінювати її - так. І працею своєю, і активною громадянською позицією. Іншого шляху - просто немає.
От з чим я погоджуся на всі 100, так це з Вашим твердженням:

Цитата:Без социального партнёрства и социальной ответственности невозможно существование государства - это подтверждает история

Але ж соціальне партнерство передбачає двох учасників: держави і громадянина. Ось і шлях - домагатися від держави забезпечення своїх прав. Звісно, добросовісно виконуючи свої обов'язки. В тому числі й змінюючи державу, аби вона стала такою, в якій комфортно жити усім.
Горожане
+ 180
Великий Гуру
[quote=Юлія Билина]Та зрозумійте нарешті: в тому, що розвалився СРСР немає нічиєї вини - ні моєї, ні вашої, ні адвоката Ульянова, ні навіть Горбачова чи Єльцина.[/quote]
Я хочу объяснить ещё раз свою позицию. Не за колбасой по 2.20 у людей ностальгия, а по государству. "Мы живём, под собою не чуя страны" - это о нас, сегодняшних. Успешных людей вроде адвоката единицы - никто им не завидует, но страна - это миллионы людей, которые тоже хотят почуствовать радость от того, что они живут в этой стране, а радости нет. Есть серые будни, нищета, больные дети, полунищие старики. Кто им должен помогать? Здесь дело вовсе не в том, в Европу мы идём или нет. У страны нет реального плана как дальше жить, одна болтология вроде европейского выбора и свободы.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
Забаненные
+ 33
Почетный
гражданин

Seth писал:Я инженер и у меня нет никаких проблем с тем что Ульянов адвокат.

Да не надо так волноваться,инженер,
нет проблем ну и слава богу.

Seth писал:А программист, к примеру, который рук как слесарь не марает и за гонорары работает тоже недостойная работа.

Ничего не понял, уж не обессудьте, поработайте над стилем .

Seth писал:Может тебя жаба давит что люди больше тебя зарабатывают.

Ну то что зарабатываете вы как инженер думаю вызывать "жабу" ни у кого не может ,
а вот то что вы осведомлены о доходах адвоката весьма странно.

И к стати, перестаньте "тыкать" , это не к лицу инженеру.
Даже если у тебя нет ничего – у тебя есть жизнь, в которой есть всё!
Горожане
+ 4
Гастарбайтер
Старший сержант запаса

Цитата:Успешных людей вроде адвоката единицы - никто им не завидует, но страна - это миллионы людей, которые тоже хотят почуствовать радость от того, что они живут в этой стране, а радости нет. Есть серые будни, нищета, больные дети, полунищие старики.
Кто им должен помогать?

Ну, хто їм має допомагати? Янукович - совок в мізках, який між тим навчився добре красти? Чи така ж сама Тимошенко? Чи може, лідер комуністів Симоненко? Як і в кожній країні бідним і знедоленим повинні допомагати ті, хто сильний і розуміний. Ви, я, адвокат Ульянов. І тим, що заробляючи власним розумом і енергією, сплачуватимемо податки. І тим, що мусимо контролювати, куди ці гроші витрачаються. А потім на виборах (бо на відміну від СССР у нас є шанс змінювати владу, але ми самі від нього найчастіше відмовляємось в гонитві за привидами минулого) обирати найбільш гідних людей, а не тих, що крадуть.
І спроможні скласти той план розвитку країни (ой, здається, я цитую котрогось із політиків )
Може, є інші рецепти. Поділіться. Я ж не думаю, що Ви бачите вихід лише в тому, щоб сидіти на дивані і зітхати, як шкода ті бідні мільйони.

P.S.До речі, думаю, адвокату, на відміну від багаьох наших олігархів, його успішність далася не такою вже й легкою ціною

Добавлено спустя 3 часа 33 минуты 56 секунд:

P.S. Що б там не казали про святкування, а все таки прикольно бачити синьо-жовтий Яндекс

Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:

Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация