Цитата:ну а по поводу пробивания в верха мы же не говорим про то как супер слесарь Петя стал бригадиром бригады слесарей......... так сказать выбился в люди.......... мы говорили про немного другие верха............а туда без всего вышеперечисленного не попасть..........
Прикладів і справді з наших колег які працюють в Києві і потрапили туди самі - дуже багато. Та і інших теж - сусід через дорогу - тримає автопарк невеликий - фурами продукти возить. Інші - теж саме - автомайстерню. Які ще приклади потрібні - історики кременчуцькі - в Києві працюють. Лікар кременчуцький - столичну медичну академію очолює. Які приклади кажіть - буду пригадувати
[quote=Юлія Билина]То що ви хочете сказати, що "розстріляне Відродження" - це така собі звичайнісінька річ, яка аж ніяк не вплинула на формування свідомості радянської людни?[/quote] Я кажу, що це люди своєї епохи. Вони її по-своєму бачили та відчували. Маяковський - по- своєму, Єсенін - по-своєму, і Бунін по-своєму. Вони не гірше інших, але й не краще. З них зробили ікону та призначили "цвітом нації", але що про це думає нація, когось питали? Про Стуса можна сказати те ж саме: ну не подобався людині Радянській лад. Ну то й що? В чому його геніальність? Чим він гірше Сосюри чи Тичини, в сенсі написання віршів. Чим гірше Євтушенка чи Вознесенського? [quote=Юлія Билина]І що демонстрували? Порівняйте ці відчуття з відчуттями від участі в екологічному мітингу 90-х (судячи з Ваших текстів) - Ви не просто рядовий спостерігач.[/quote] Перебудова - час випуску пари з суспільства. Все було цікаво: перші страйки, екологічні мітинги, синьо-жовті прапори та тризуби, "боротьба" за кандидата Захарова на виборах на І З'їзд народних депутатів. А потім залишився гіркий осад: хтось вміло маніпулював народом і вкотре надурив.[quote=Юлія Билина]Застілля від вилазки на шашлики - суттєва відмінність[/quote] Справа в атмосфері, а не в назві. Я думаю, що Ви розумієте про що я маю на увазі. Це як "Іронія долі, або з легкою парою" та "Іронія долі, або з легкою парою - 2". Начебто й герої, майже всі тіж самі, але фільм огидно дивитися. [quote=Юлія Билина]А потім замислитися над тим, що вони там робили і кого захищали?[/quote] Десь була в нас на форумі така тема. Якщо ні, я можу свою думку висловити. Юлія Билина, Інколи мене трохи "заносить". Не ображайтеся, будь ласка.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит". Артур Шопенгауэр
знаете вот честно........... надоело спорить мне обо всем этом......... я и дальше буду считать что нет у нас никаких достижений в духовной сфере за годы независимости Украины а вы мне будете доказывать что то обратное.......... но со 100 % уверенностью я могу сказать, что "промыть мозги" мне к сожалению не получиться........ за сим спор считаю с моей стороны.......... проигранным............
Размер имеет значение, но главное не победа а участие......
Але мені здається, що ця - дискусія - не просто нагода продемонструвати свою обізнаність з того чи іншого питання. Напевне, цей обмін інформацією потрібен не лише для самоствердження. А й як можливість просіяти власний набір стереотипів через світосприйняттю іншої людини. А спрощення цьому навряд чи сприяють. Ну, добре. Це вже я, мабуть, занадто. Ви теж пробачте, якщо я повелася десь нечемно. На сьогодні на добраніч!
Добавлено спустя 5 минут 46 секунд:
Ptiza
Цитата:знаете вот честно........... надоело спорить мне обо всем этом......... я и дальше буду считать что нет у нас никаких достижений в духовной сфере за годы независимости Украины
Спасибо за честный диалог. А давать оценки эпохи - вещь очень сложная для современников. Только Время - самый объективный судья.
Ptiza писал:знаете вот честно....надоело спорить мне обо всем этом.... я и дальше буду считать что нет у нас никаких достижений в духовной сфере за годы независимости Украины а вы мне будете доказывать что то обратное
Нет ни достижений в духовной сфере, ни пресловутой свободы. Духовному человеку нет дела до светских властей или положения церкви в стране. Кстати, величайшие гуманисты боролись с Церковью, её схоластикой и обскурантизмом. При Советской власти (после Великой Отечественной), кстати, активные нападки на Православную Церковь прекратились, да, пропагандировался атеизм, но детей крестили и другие обряды справлялись. Другое дело это не было делом "модным", как это стало сейчас. Многие путают выросшие, как грибы, храмы и толпы народа на церковных праздниках с духовностью. Мне кажется, что истинно верующих людей оскорбляет поведение в храмах людей, приходящих только для того, чтобы посвятить пасхальные куличи, водку и колбасу. Да и свобода - это не пустые слова. Истинно свободный человек свободен при любом государственном строе: и в Третьем Рейхе и в СССР, а человек с рабской психологией будет рабом в самом демократическом государстве. К сожалению, Юлія Билина подменяет понятие "внутренняя свобода человека" с "буржуазными свободами", которые служат ширмой для оправдания существующего строя.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит". Артур Шопенгауэр
Цитата:Нет ни достижений в духовной сфере, ни пресловутой свободы.
Цитата:Да, пропагандировался атеизм, но детей крестили и другие обряды справлялись.
Тоді, в ті благословенні часи, безумовно було більше свободи в країні для радянських людей.
Цитата:Истинно свободный человек свободен при любом государственном строе:
Тільки "строй" або дозволяє йому бути вільною людиною, або знищує його, як оте "розстріляне Відродження", яке Ви так легко списали з рахунку. А зараз дивуєтесь: звідки безбарвність епохи?
Цитата:К сожалению, Юлія Билина подменяет понятие "внутренняя свобода человека" с "буржуазными свободами", которые служат ширмой для оправдания существующего строя.
Ніхто не виправдовує негаразди нинішнього ладу. Порівнюється одна категорія: свобода особистості в країні і готовність країни забезпечити людині можливість вибору її шляху саме як громадянина, а не самодостатньої особистості.
так що нічого я не плутаю. Не треба! Навіть якщо я вже сплю...
[quote=Юлія Билина]Ну, добре. Це вже я, мабуть, занадто. Ви теж пробачте, якщо я повелася десь нечемно. На сьогодні на добраніч![/quote] Всё нормально. Как говорилось в одной рекламе. "Надо чаще встречаться" Жаль, мой коллега 91972 не подключается. Может в нашем споре и не родится истина, но что-то полезное из данного времяпровождения каждый из нас почерпнёт.
[quote=Юлія Билина]Тоді, в ті благословенні часи, безумовно було більше свободи в країні для радянських людей.[/quote] Я Вам говорю о том, что сейчас нет той свободы, о которой Вы говорите - всё это иллюзия. При чём здесь Советский Союз? Свободу ощущаешь тогда, когда есть несвобода. Спросите своих родных или близких, только начистоту: ощущали ли они какую-то несвободу при СССР? Я, например, не ощущал. В годы независимости людям вдолбили в голову то, что не смотря на то, что страна до сих пор не догнала по основным экономическим показателям УССР 1990 года, что нас уже не 52 миллиона, что исчезли бесплатное жильё и медицина, НО - у них есть СВОБОДА. Свобода спиться или стать бомжом, свобода не посылать ребёнка в школу или уехать заниматься проституцией за границу. Такая свобода нужна человеку, чтобы он ощущал себя человеком?[quote=Юлія Билина]Тільки "строй" або дозволяє йому бути вільною людиною, або знищує його, як оте "розстріляне Відродження", яке Ви так легко списали з рахунку[/quote] Никого я никуда не списывал.[quote=Юлія Билина]А зараз дивуєтесь: звідки безбарвність епохи?[/quote] Почему? Есть "Поющие трусы" и Борис Апрель. Почитайте, пожалуйста, подпись под моими постами. У нашего общества, к сожалению, нет цели.
Про Китай згадували - імперію. Мабуть це мали на увазі
Арештований захисник людей, заражених СНІДом під час здачі крові
Влада КНР заарештували активіста Тянь Сі - однієї з найвідоміших в Китаї захисників людей, заражених СНІДом, повідомляє Бі-Бі-Сі. Як повідомляють його колеги, останнім часом Тянь Сі перебував під постійним тиском держави за те, що намагався відстояти права заражених ВІЛ в результаті дій лікарів на виплату компенсацій. Вважається, що більше півмільйона людей в центральному Китаї були заражені СНІДом в процесі здачі крові до державних донорських банків у середині та наприкінці 90-х років. Мешканці сіл розповідали, як кров брали у кількох людей одночасно і поміщали її в один контейнер. Потім з неї видобували плазму, а решту крові назад вливали донорам. Антисанітарія, багатократне використання шприців і нестерильний одяг медпрацівників сприяли швидкому поширенню захворювання серед місцевого населення. Влада КНР частково визнала проблему, проте не поспішає виплачувати компенсації.
Артур Шопенгауэр
Артур Шопенгауэр
Артур Шопенгауэр
Артур Шопенгауэр