Чому ви не говорите українською?

0
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
18:53, 18.12.2011

Цитата:Или скажем, при Союзе в Кременчуге было столько-то ансанблей народной песни и танца, детских кружков народного творчества, и в них участвовало столько-то жителей Кременчуга и района, а при "национально свідомих" в столько-то раз больше.
В Украине издавалось на украинском языке столько-то названий книг общим тиражом таким-то, а при "свідомих" в столько-то раз больше.
Я уже молчу об сегодняшнем геноциде украинского народа, настоящем геноциде, на уровне генофонда нации, о котором вещает нам ЮНЕСКО, но наши "супер правдивые" и "супер независимые" СМИ помалкивают в себе тряпочку, типа трудности переходного (на ТОТ свет!) периода!


Іва - ми про це вже казали, коли одні могли собі купити небачене диво- телевізор та холодильник з однієї зарплати, а інші жили все життя незрозуміло де, під кінець життя отримали кімнатку в 11 метрів та пенсію в 43 рубля. Інші, які не робили нічого - мали все. Соціалізм розвинений називається. Геноцид справжній у нас був в 32-33 роках і в 46-47-у теж . Ото був геноцид - собак та котів поїли, гірше, що комуністів та НКВС їсти не стали.
Справа не в націоналізмі, але у нас самих - у тому, хто ми є. А ми - не монголи, не слов"яни, ми не знаємо хто ми. Так - перекати кудись поле наше прізвише, а Ралянський Союз нас звати. У нас немає ні принципів своїх, ні думок і моралі теж немає. Ми не боїмося ні Бога, ні чорта і вважаємо, що чим довша у нас машина тим краще. Але ми забуваємо, що на тому світі ні гроші не проходять ні машини, ні котеджі.
Ми навіть на запитання - чому в Польщі говорять польською, в Узбекістані узбецькою, в Туркменії - туркменською, а ми, чи то не українці чи може ще хто - відповісти не можемо. І так само для чого нам своя держава - не знаємо. Ми тільки кажемо - ось при Сталіні жилося добре, звісно не всім добре, бо інші ліс пиляли в тайзі, і при Брежнєві хорошо, бо можна було жінці на кухні анекдот розказати.
Горожане
Блиц-мать

писатель (18.12.2011, 16:45) писал:ми не знаємо хто ми. Так - перекати кудись поле наше прізвише, а Ралянський Союз нас звати. У нас немає ні принципів своїх, ні думок і моралі теж немає. Ми не боїмося ні Бога, ні чорта і вважаємо, що чим довша у нас машина тим краще. Але ми забуваємо, що на тому світі ні гроші не проходять ні машини, ні котеджі.


писатель Ви змусили мене відповідати українською.
До чого Ви це все сплели в одну купу? Хіба духовність і принциповість людини вимірюється тільки знанням рідної мови (це я до того, що тема називається "Чому ви не говорите українською")? При чому тут Бог і "той світ"? При чому тут довжина автомобіля? Ви ще додали б довжину члена - адже сексуальне життя далеко не на останньому місці в житті людини...
Ви зробили заміс, при чому кіньми.
Створюється враження, що справжні українці, які мають принципи і духовність живуть в Канаді. В українській діаспорі. Шкода тільки, що люблять Україну здалека.
Не потрібно брати на себе відповідальність за духовність і принциповість усіх людей, що проживають в Україні, це занадто навіть для Вас. Не уподібнюйтеся адвокатові Ульянову в повчаннях і настановах, бо ні Ви, ні він не судді і не боги.
Так, проживаючи на території цієї країни кожен її житель просто зобов'язаний знати мову цієї країни. І прийде час, коли це так і буде. Але на даний момент маємо те, що маємо. Ввести кожному українцеві цю мову внутрішньовенно не вийде. А якщо це робити ще і у такий спосіб яким робите Ви з АУ, то відверне надовго...
Далі попереджаю - говоримо по темі! Про геноцид, СРСР і іже з ними ідіть у відповідні теми!
Забаненные
+ 133
Почетный
старейшина

адвокат Ульянов (18.12.2011, 20:21) писал:А за кого ви голосували на попередніх виборах до ВР та за якими критеріями - напишіть нам, будь-ласка, якщо вже пішла дискусія в цей бік. Задоволені своїм вибором?


Ай да модератор, ай да адвокат))) Ну и кто из нас la provocateur?
Это то каким лядом относится к данной, лингвистической теме?
Не существует безвыходных ситуаций, лишних людей, случайных встреч и потерянного времени.
Горожане
+ 266
Великий Гуру

адвокат Ульянов (18.12.2011, 20:21) писал:Якщо хочете знати, що пропонують націоналісти в якості своєї альтернативи, то можемо завести окрему тему.


Вобщем, ответа я не получила. А ведь, если сказали "Я" то надо говорить и "Б".

адвокат Ульянов (18.12.2011, 20:21) писал:Або озвучте тут свої страхи від приходу до влади націоналістів і спробуємо розібратись, чи вони є обгрунтованими чи надуманими?


А что можно ожидать что-то такое, от чего общество будет в ужасе?
Совесть придумали злые люди, что бы она мучила добрых.
Горожане
+ 49
Почетный
гражданин
Тому що в українському шрифті на клавіатурі відсутній апостроф. Як мені без помилки надрукувати в БРАУЗЕРІ слово, наприклад, "прислівя"?
Если Вы спорите с идиотом, то, пожалуй, он делает то же самое.
Забаненные
+ 133
Почетный
старейшина

адвокат Ульянов (18.12.2011, 21:04) писал:Натякаєте на те, що в разі, якщо б я балотувався в депутати, то за мене не можна було б голосувати? То якщо сказали А, то скажіть і Б: поясніть чому та розскажіть про свої критерії, за якими ви обирали собі владу. Тяжке для вас питання?


М-м-м)))) Боюсь повториться, или показаться навязчивым... но переспрошу, в более понятном ключе: ЯКА НАЗВА ТЕМИ?!!
Не существует безвыходных ситуаций, лишних людей, случайных встреч и потерянного времени.
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру
адвокат Ульянов,
Потому что когда утонченные интеллигенты вроде Липинского пишут в парижском или венском кафе про нацию и пр.,это звучит красиво и даже привлекательно.
Когда эти идеи приходят в действие,выполняют их совсем другие люди. На выходе получается Ясеновац и много чего другого.Так что пусть уж сидят в парижском кафе и далее.
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 266
Великий Гуру

адвокат Ульянов (18.12.2011, 21:04) писал:Як можна выдповісти тому, хто не хоче почути ( побачити)? Чим вас на задовольняє моя відповідь?


А что вы уже ответили? Дословно:
Первый раз я спросила

ruda98 (17.12.2011, 15:43) писал:адвокат Ульянов (17.12.2011, 14:12) писал:
Націоналізм пропонує перестати стати рабами, почати поважати себе та почати працювати на себе та свою країну прямо тут і прямо зараз. Усвідомте себе не рабами, звільніться від рабства, і першим кроком до цього звільнення та декларацією того, що ти не раб - може стати відмова від мови та культури гнобителів.

Ну, первый шаг сделаем , а дальше что? Национализация собственности? Как-то же надо всех уровнять, чтобы не было "господ" и "рабов"


Вы не ответили.
Поэтому на ваш новое обвинение нашего народа в рабстве, я спросила:

ruda98 (18.12.2011, 12:48) писал:адвокат Ульянов (18.12.2011, 11:09) писал:

А тепер деякі особливо талановиті "правнуки погані" обгрунтовують правомірність та доцільність і подальшого духовного рабства

А Вы уже освободились от рабства, по-крайне мере, следуя из Вашей логики, сделали первый шаг. Какой же будет второй, исходя из "националистической теории"? Вы так и не ответили на мой вопрос, а очень хотелось бы знать, чего нам не националистам ждать.



Вразумительного ответа я не получила. Нельзя же считать ответом на вопрос о том, как националисты собираются "освобождать (или отучать, - как понравится) украинский народ от рабства, кроме как насаждать украинский язык, - это искать поддержки у других политических сил. Разве это нежелание слышать ваш ответ?
Совесть придумали злые люди, что бы она мучила добрых.
Горожане
Заслуженный
пенсионер

AD (18.12.2011, 21:23) писал:Потому что когда утонченные интеллигенты вроде Липинского пишут в парижском или венском кафе про нацию и пр.,это звучит красиво и даже привлекательно.
Когда эти идеи приходят в действие,выполняют их совсем другие люди. На выходе получается Ясеновац и много чего другого


Согласна на все 100.
В случае с национализмом так есть. Особенно если есть плюс к этому еще и куча социальных болезней в качестве питательной почвы.
Кстати, а есть примеры, когда именно язык и национализм возродил страну , дал ей качественно новое развитие?
Постскриптум: этот виртуальный персонаж пал смертью скомороха в неравной схватке представителей форума с вуду. Реинкарнации не подлежит.
Горожане
+ 509
Аксакал
адвокат Ульянов, от навіщо Ви повелися на закиди Шуріка и почали відповідати на його питання про депутатів? Нічого доброго з цього не війшло. Тепер він змушений негарно виглядати...
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация