Чому ви не говорите українською?

0
Горожане
+ 180
Великий Гуру

писатель (16.06.2012, 14:11) писал:у 1976 році українських шкіл у місті насправді було 3. З них - 24-а в Кохнівці Великій. Решта - були не стільки школи, як там було по одному українському класу. ( виключення - СШ № 26 там класів таких було 2, ще один - російській).


А про "повністю" українську школу № 2 Ви спеціально не пишете, чи так, забули? А про обов'язкове викладання української мови в усіх школах. Таке викладання, що люди, які училися у 1970-х-1980-х вільно володіють 2-ма мовами (російською і українською), на відміну від сучасних дітей, які спілкуються російською, учаться на українській, а грамотно писати не можуть на жодній з цих мов.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал
писатель
Школа №8 на Молодёжном когда была построена, в каком году?
Я не вёл хронологию строительства и закрытия школ города. Поэтому когда закрыли Крюковскую школу №8 и открыли Кременчугскую школу №8 спорить не буду. Не в этом суть!
Суть в том, что в Крюкове были украинские школы №22, №6, №7, №8 плюс интернат.
Русские школы №9 и № 23.
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
17:44, 16.06.2012

Цитата:А про "повністю" українську школу № 2 Ви спеціально не пишете, чи так, забули?


Хлопці не будемо сперечатися - статистику вам видам - не питання. З понеділка розпитаю - спеціально для вас . Школа № 2 - добре, хоч не малокохнівска.. Але все узнаємо по рокам
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Запитав у керівників освіти і ситуація така - співвідношення українських та російських шкіл у Кременчуці у 80-і роки - 1:4 приблизно.
Однак в кожній українській школі ще були російські класи. Так шо Іва - ось вони реалії життя. Тобто, ми розповідаємо всім про одне, а насправді все було про іншому. Бо то тільки в казках Пушкіна течуть молочні ріки по кисельним берегам та у розповідях Іви у нас всі тільки що і робили, що розвивали Україну. А насправді все далеко не так.
Іва - школа №8 на Молодіжному існувала у 1976 році. Це точно - вул. Карнаухова
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру

писатель (15.06.2012, 21:53) писал:Наскільки я пом"таю - у 1976 році в Кременчуці була 1-а українська школа- №26 з російськими класами. Решта шкіл - ще 29 - російські.( То я до того, що патякать можна що хочеш, але конкретні справи - це інша річ

писатель (16.06.2012, 14:11) писал:т


писатель (16.06.2012, 14:11) писал:ТО послухайте, що вам скажу - у 1976 році українських шкіл у місті насправді було 3.


писатель (18.06.2012, 10:53) писал:Запитав у керівників освіти і ситуація така - співвідношення українських та російських шкіл у Кременчуці у 80-і роки - 1:4 приблизно.


Такая вот градация .
То есть человек без памяти пытается что-то доказать,ссылаясь на ту самую отсутствующую память.
Какой смысл в его участии в дискуссии,ежели он ни фига не помнит,но что-то пытается доказать?
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Забаненные
+ 21
Местный

адвокат Ульянов (14.06.2012, 23:53) писал:В СРСР, як це не намагаються подати тут деякі, українська культура не знаходилась в теплиці та не розвивалась, як з ідеологічних, так і з політичних причин.Те, що вона з величезними труднощами та скрипом існує і зараз - то вже інше питання, але перемога Росіян над німцями була для української культури лише тим хріном, що був трохи солодшим за редьку, а дальній перспективі вів її туди ж, куди повели б і німці- до могили.


Все вірно сказано. У совці і вибори були найдемократичніші (з однією партією), і люди все про все знали (одразу згадуються оперативні дії влади після катасрофи на ЧС) і культуру регіонів та провінцій розвивали так, що Кьонінсберг став Калінінградом, а татари кримські опинились трохи північніше. Це я до того, що брехали тоді багато, а робили мало.
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру

Карліто (18.06.2012, 13:09) писал:Все вірно сказано. У совці і вибори були найдемократичніші (з однією партією), і люди все про все знали (одразу згадуються оперативні дії влади після катасрофи на ЧС) і культуру регіонів та провінцій розвивали так, що Кьонінсберг став Калінінградом, а татари кримські опинились трохи північніше. Це я до того, що брехали тоді багато, а робили мало.


Вот еше один пришел рыдать над горькой судьбой немцев ,которым Кенигсберг переименовали. Им-то зачем название Кенигсберг, когда они в нем не остались?
и над 28000 "хи-ви" из татар тоже.Отчего ж не спросите своих соплемеников с Кубани,что эти татарские "хи-ви" делали на Кубани,чего им у себя дома не сиделось? Они уже там в 1721 году раз получили,снова захотелось при немецкой поддержке?
И остальное- оно сейчас лучше стало? Только брешут еще больше,а вот действий на благо народа ну совсем нет.
Наслаждайтесь полной мерой.
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 74
Великий Гуру

Цитата:Такая вот градация .
То есть человек без памяти пытается что-то доказать,ссылаясь на ту самую отсутствующую память.
Какой смысл в его участии в дискуссии,ежели он ни фига не помнит,но что-то пытается доказать?


Друже AD - дивіться за собою краще. Градатор градусний наш
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал
Вернёмся к нашему началу!

писатель (15.06.2012, 21:53) писал:Наскільки я пом"таю - у 1976 році в Кременчуці була 1-а українська школа- №26 з російськими класами. Решта шкіл - ще 29 - російські.



Спасибо, что признали мою правду и в очередной раз подтвердили сложившееся о вас мнение форумчан!

Iva (15.06.2012, 23:28) писал:Вы когда перестанете врать или говоря по украински - брехать?


писатель (18.06.2012, 10:53) писал:співвідношення українських та російських шкіл у Кременчуці у 80-і роки - 1:4 приблизно.



писатель (18.06.2012, 10:53) писал:Іва - школа №8 на Молодіжному існувала у 1976 році. Це точно - вул. Карнаухова


Не стану с этим спорить!
Когда закрыли крюковскую школу №8 я не помню. Когда уходил в армию (71 год) она ещё работала, но это не принципиально. В Крюкове украинских школ было больше, чем русских. Это объясняется тем, что Крюков боле "украинский", чем Кременчуг. А классы набирались "по потребностям", в отличие от нынешнего времени, когда все школы в одночасье стали украинскими, но украинской речи в городе больше не стало.

Карліто (18.06.2012, 13:09) писал:а робили мало.


А вы считали?
Вы в те времена жили?
Сейчас бы, ну хоть с десятую долю того "робили" того, что делали тогда!
Можете сравнить затраты на культуру тогда и сейчас?
Наслушаются коричневой фигни из соответствующих ОБС и рассусоливают!
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Іва - найбільші затрати на культуру в Кореї Північній . Там грандіозні демонстрації відбуваються. У нас теж відбувалися двічі на рік. Теж культура. А щодо шкіл, то статистика така на 4 російських школи у 1976 році в місті випадала 1 українська, в якій були класи з російською мовою викладання. Отак буде справедливо

Цитата:Вот еше один пришел рыдать над горькой судьбой немцев ,которым Кенигсберг переименовали. Им-то зачем название Кенигсберг, когда они в нем не остались?
и над 28000 "хи-ви" из татар тоже.Отчего ж не спросите своих соплемеников с Кубани,что эти татарские "хи-ви" делали на Кубани,чего им у себя дома не сиделось?


Оце цікаво. Щас нам розкажуть про Георгієвські стрічки в 42-у році і про хіві - донських казаків, які воювали з Радянською Армією.
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация