chewbacca 23.05.2011, 11:19 писал:Вы опять слукавили и уклонились от прямого и однозначного ответа.
chewbacca 23.05.2011, 11:19 писал:Вопрос остается актуальным.
Что для меня Отечество сейчас? Вроде тема о pantazm....Вы спрашиваете о земле предков? Тогда Россия. Земля предков у меня не поменялась ни в связи ни с какими событиями. Они там похоронены. Военная служба моего отца сопровождалась многочисленными переездами по стране СССР. Но так случилось, что последним гарнизоном в судьбе семьи стал Крым, который находится на территории Украины, но входил в состав СССР. Закончив учебное заведение в России я по распределению выбрала г.Запорожье, где впервые в жизни услышала украинскую речь. Где с анекдотов смеялись все, кроме меня....Я их не понимала совсем. Встретила там своего будущего мужа, я посетила его новую родину, которая мне очень понравилась и я приняла решение, что поднимусь из Запорожья чуть вверх по Днепру, в этот чудный город Кременчуг и через министерство сделала перевод к новому месту работы и жительства. Здесь родился сын. Сюда перевезла свою маму и подружку любимую. Длинно? А что б знали как родину любят. Я за независимое государство, я против единого и могучего- реалии уже другие. Но я за соблюдение моих прав, за уважение к русской культуре, за сотрудничество с Россией, а не НАТО, за евроинтеграцию...Родные мужа приехали тоже из России, строить производство сажевого завода, внесли свой вклад в экономику Украины. Русскоязычные. Своё повествование закончу стихами Розенбаума: я Родину свою люблю, а государство- ненавижу.
chewbacca 23.05.2011, 11:19 писал:Я возможно еще не определился с Отечеством.
Определяйтесь. Это интимное. Я Вас спрашивать не стану.
chewbacca 23.05.2011, 11:19 писал:В текущем виде Украина мне малоинтересна как это понятие.
вам сейчас скажут, чтоб купили чемодан....
адвокат Ульянов, верну вас в неудобный вопрос. Это не далекий или близкий вам Львов- это люди, живущие рядом с вами, делающие кропотливую и не благодарную работу. Скажите, что вы думаете по их поводу? "Подножка" Москве или наша память?
pantazm| 23.05.2011, 10:07 писал:Ответьте мне, мои оппоненты- чем занимается наш уважаемый Бышенко, тратя свое время на поиски и увековечивание? Ответьте.
Это невозможно - сказала Причина .Это безрассудно - заметил Опыт .Это бесполезно - отрезала Гордость ." Попробуй ... " - шепнула Мечта ...
адвокат Ульянов 23.05.2011, 16:13 писал:А яка може бути інша відповідь, ніж та, що він робить гарну справу? Він зберігає та відновлює память про людей, які віддали свої життя за свою Батьківщину - що в цьому може бути поганого?
Память о людях, которые гибли за идею коммунизма? У них ведь красные звезды были на пилотках, фуражках, касках...Они берегли от пуль не только свою землю, родных, но и знамя! Красное знамя полка. Что вы называете Батьківщиною? Что было в понятиях красноармейцев? Что память без её почитания? Это сгнившие памятники, на которых ржавеют звезды, это заросшие тропы, это сбитые вандалами таблички. Под надгробиями лежат останки воинов-освободителей страны от фашизма. Это сложно понять? Почему 9 мая, хотя бы раз в году происходит обращение к памяти, дань чести и погибшим , и ветеранам? Пенсия, надбавки, сладкий стол- да, было бы хорошо. Но забирать моральное! Это преступление. ЭТО НАЗЫВАЕТСЯ ФАШИЗМОМ.
адвокат Ульянов 23.05.2011, 16:13 писал:Але воїни УПА віддавали при цьому життя за свою Батьківщину -чому ж відмовляти і їм в данині їх памяті?
Вы о чём? Кто мешает им почитать? Или у них отдельная победа? Или поражение от оккупации советскими войсками?
адвокат Ульянов 23.05.2011, 16:13 писал:Особа, яка хоч трохи займається культурами розуміє, що посійська культура - це азіатчина.
Украины- Эвропа. Опа! Гречка китайская, вакцины импортные, автопром не доехал до выставки новинок автосалонов....
адвокат Ульянов 23.05.2011, 16:13 писал:Це менталітет, який у пошуку компромісу бачить не повагу до опонента, а його слабість і намагається ще сильніше його доламати.
Вы что-то там рассказывали о защите государства своей нации, вспоминайте! Или это уже криминал? Не нужно говорить о ваших домыслах, как о фактах- это всего лишь ваше ИМХО.
адвокат Ульянов 23.05.2011, 16:13 писал:Це дика культура - може в тому і є її фізична сила та неможливість цю країна завоювати: хіба що монголо - татари це зробили, але вони були ще більш дикими та лютими, ніж росіяни.
Просто "бабайка"- детей пугать россиянами!
адвокат Ульянов 23.05.2011, 16:13 писал:Тому ви не йдете на компроміси - тільки по-вашому, або війна на знищення.
Я здесь жила. Я не виновата, что была одна страна- стало несколько. Я не враг своим друзьям, соседям, коллегам, окружающим. Я не несу им НИКАКОЙ угрозы. Я не захожу в их дома со своим языком. Я у себя дома и разговариваю на родном мне языке, я на нем еще и думаю.
адвокат Ульянов 23.05.2011, 16:13 писал:але ж питання стоїть не просто в повазі до культури, питання стоїть гостріше - якщо ми втратимо остаточно свою культуру, то такої країни або просто не буде, або буде такий монстр, що ви перша будете проти нього воювати
Так не втрачайте своей культуры- развивайте её. Только всесторонне,а не с выгодой- это комфортно, а это крайности....Украина может производить не только свои книжки, но и нижнее белье, канцтовары, косметику, автомобили.... Заинтриговала? Ну-ну. Купуйте витчизняне.
адвокат Ульянов 23.05.2011, 16:13 писал:Зараз, при неможливості протистояти Росії політично, економічно та зі зброєю, бо вона сильніша по всім параметрам, ми можемо захиститись від колонізації тільки окремою культурою - яка зробить економічно невигідним наше фізичне завоювання і зробить неможливим існування маріонеточного уряду - бо його зметуть.
Политично- понятно! У нас как на качелях, никакой стабильности...Экономично- еще 100 лет не случиться, коррупция заважае...А про зброю...Вообще ППЦ! Нет армии, где флот? Ау? Что там в портах? Траулеры? Сколько жить им осталось? Селедка, блин, и та ушла- на Кубани мыс отгрохали, рыба путь миграционный изменила. Хотите знать как старое название г.Керчи переводилось? Пантикапей- рыбный путь. Тю-тю... Трындеть с трибуны и преследовать свои узкооллигархические интересы- вот она независимая Украина. Россия- монстр! Россия- беда и угроза! Больше валить независимость НЕ КОМУ, кроме собственной нации. Сваливать вину с себя- это следовать пословице: умный винит себя, дурак- обстоятельства.
адвокат Ульянов 23.05.2011, 16:13 писал:Потерпіть мовні незручності, якщо не вчите - то хоча б не паплюжте українську мову та не перешкоджайте нам
Сопроживать совместно- это терпеть? Тогда ради чего? Если не находить компромисс- а это двуязычие, то на этой ноте знаете сколько можно дров нарубать? Лесов не хватит.
адвокат Ульянов 23.05.2011, 16:13 писал:Це якраз той випадок, коли трохи поступитись своїми інтересами зараз означає отримати дивідеденди в скорому майбутньому від життя в суспільстві, в якому панує злагода, а не ненависть на національному грунті.
Взаимненько! Пока Ющенко не делил, на Запад-Восток и жили-не тужили. Разные, но никто никому не мешал возлагать венки под красными знаменами. А присваивать звания героев шухевичам- это первый плевок в сторону ветеранов, нашей памяти, нашего прошлого...
адвокат Ульянов 23.05.2011, 16:13 писал:Тому що вірмени нас і нашу культуру поважають, на відміну від "братів"
Лично от вас я столько уважения наблюдаю, аж не знаю куда скирдовать....
Это невозможно - сказала Причина .Это безрассудно - заметил Опыт .Это бесполезно - отрезала Гордость ." Попробуй ... " - шепнула Мечта ...
адвокат Ульянов, спасибо за первое уважительное "Вы"!
адвокат Ульянов 23.05.2011, 17:05 писал:я теж приєднуюсь до чисельної групи тих, хто просить Вас до них в своїх постах не звертатись та їх пости Вами не цитувати.
Не цитую... Поважаю численну групу из двух оппонентов, погибших в неравном бою смертью храбрых....Але, це форум, где каждый может открыто выражать свою думку. И если она не совпадает с моей, то без внимания оставить не могу, уж простите меня, грешную. Одно дело ответить по теме- совсем другое перейти на личность и не признать утопичность своих доводов. Вас я не заставляю отвечать мне, а вот себя уговорить не замечать- это оставлять без замечаний противоречивые доводы. Вы желаете работать без оппозиции? Вот и Сталин от неё избавлялся. Инакомыслие даже преследовалось. Построением какой независимости вы являетесь глашатаем?
Чи є зміст цієї суперечки ? Одні виступають за Росію - та заради Бога - у нас демократія. На відміну від того, що в Росії її немає. Немає питань. Ось буде у Росії двомовність і ми теж за неї виступимо. Але спочатку українську вивчимо трошки , ( все ж в Україні живемо) а потом - все что душа пожелает.
23.05.2011 16:07 Ігор Свинаренко, РФ, ДУМКА gazeta.ru
У Росії георгіївські стрічки на себе чіпляють наркодилери
Від Львова до Єлань-Колєна
Мої діди були на фронті, по цей його бік, і повернувся з війни тільки один. Ніхто з моїх родичів на неправильному боці не воював. Що, проте, не покладає на мене обов`язку огульно хвалити комуністів і взагалі начальників і казенних платних ідеологів — кого б і скільки б вони не убили, не обдурили, не образили. Поїхали далі.
Недобре бити людей похилого віку. Які прийшли з червоним прапором до Вічного вогню відзначити День Перемоги. Навіть якщо серед них були кати з НКВД. Кулеметники із загороджувальних загонів. Наглядачі з радянських концтаборів, де морили голодом «кулаків».
А друга сторона каже: били ветеранів, відривали у них стрічки? Тоді покажіть відео! Може, такого і немає. Ну, молодь кричала, корчила міни — ах, ах! відривала стрічки — але не у фронтовиків все ж таки. Фронтовиків показали: вони давали інтерв`ю, при параді, у повній цілості.
Але це так, деталі. Дам вам без перекладу — мабуть розберетеся, а ні — так просто з`явиться тамтешній колорит — цитату з київської газети з такою ще думкою:
«Обурення українців у Львові та їхній масовий вихід на вулиці у цей день були зумовлені не бажанням «перешкодити ветеранам покласти квіти до могил», а нахабними спробами провести у центрі Львова марш відвертих російських шовіністів під червоними прапорами. Зрештою, Львівських ветеранів, які напередодні заявили, що не використовуватимуть криваву символіку, міліція покласти квіти на Марсове поле не допустила, а от червонапрапорним заїжджим рецидивістам зробили «зелену вулицю». Схоже, цю провокацію влаштовано на експорт для розкрутки президентської кампанії кремлівського господаря Януковича — Путіна».
Це так, для довідки — ви, як читачі російської преси, давно вже від іншої думки відвикли.
А зараз скажіть мені, що добре вбивати і садити людей за те, що вони ще до 1991 року добивалися незалежності України? Я вам тут не хвалитиму молодих українських націоналістів. Але у мене таке відчуття, що ніхто з начальників з хлопцями не розмовляв про це! Як при радах мовчали (або брехали), так і зараз те ж саме. І ніхто з ними не дискутував на таку тему: а чому раптом поголовно погані і вони самі, і їх діди-націоналісти.
Давайте для ясності говорити тут тільки про тих «зелених братів», хто бив і фашистів, і сталінських соколів, хто воював за свободу і незалежність країни, яку вони вважали своєю, — яке нахабство, га? Країну вважати своєю! Не одержавши на те дозволу у ЦК КПРС! Який, до речі, куди подівся, ау?! Комуністи так само не всі служили в НКВД і не всі стріляли в потилицю в`язням.
У націоналістів був жовто-блакитний прапор і був тризубець. Це все тепер державні символи України, яка, як мріяли бандерівці на відміну від червоноармійців, стала незалежною. Ось це все, що я перерахував, — це ж злочинно, так? Чи все ж таки ні? Може, Україну визнали тільки екзотичні острови типу Науру і Росію теж вмовили? Ну, треба якось же вшанувати тих борців, вибачитися, найчастіше посмертно. Якщо не посадити, так хоч покартати чекістів, які душили прихильників української незалежності. Розстрілювали націоналістів, які ненавиділи Сталіна, і радянську владу, і комуністів. Або, якщо вже коса на камінь, узяти та відмінити указ про визнання Росією української незалежності, раз вона така погана! Або визнати — або йти війною, а то ні туди, ні сюди, ні нашим, ні вашим. Неконкретно.
А ось цитатка з «правильного» тексту: «Треба сказати, що сталінські репресії 1940—1941 років зіграли на руку ОУН». Які репресії? Невже при ефективному менеджерові і батьку народів розстрілювали невинних? Ну, вбили ваших родичів ні за що — треба заткнутися, ліс рубають — тріски летять, геть і у наш час скільки Цапок вбивав, інтелігентні люди терпіли ж. Спокійніше треба і без зайвих питань. Покажіть хороше виховання. І ще питання: тамбовські повстанці-антонівці, які в 1922-му стріляли в червоноармійців-карателів, — теж погані? Теж неправильні? Так чи ні?
Загалом, з хлопцями ніхто розмовляти не став. Як завжди. У них питання, на які ніхто не береться дати відповіді.
Можливо, вас різнуло слово «бандерівці». Про Степана Бандеру скажу тільки, нагадаю, що перед війною він три роки сидів у польській в`язниці за «антипольську діяльність» — а саме хотів незалежності України. У 1939 році німці, забравши свою частину Польщі, поділеної між червоними і коричневими, Бандеру звільнили, і він з ними вів переговори. Треба якось пояснити львівським хлопцям, чому Сталіну можна було мати справу з Гітлером, і озброювати його, і слати йому нафту, і учити його льотчиків в училищах Липецька, і разом дерибанити ту ж Польщу. Скажіть: Сталіну можна через те і через те, а Бандері не можна через те і через те. Будь-яка версія буде зарахована. Скажіть же що-небудь.
Цікаво, що і Сталін, і Бандера дружили з фашистами до початку третьої декади червня 1941-го. Після чого Сталін кудись сховався і довго відмовчувався, а головний український націоналіст, не запитавши у фюрера, заявив, що Україна буде незалежною (звідки він знав?). Оскільки в плани фашистів (так само як і комуністів — яка зворушлива одностайність) не входило надання Україні незалежності, а від своїх слів Бандера не відмовився, у вересні його посадили в концтабір Заксенхаузен — це під Берліном, хвилин 40 на електричці, — де він і просидів до вересня 1944-го. Він не воював на стороні фашистів хоч би тому, що з німецького концтабору це було скрутно чисто з технічних причин. Це зараз наші злодії в законі шлють на волю маляви і керують своїми промислами, а при фашистах не побалуєшся. Та і вийшовши з табору — теж не воював Бандера, це підтверджують і гебешні джерела. Московські казенні пропагандисти просто не бачать впритул цих львівських хлопців. І не бажають з ними розмовляти про Бандеру і про людей, які оголошували себе бандерівцями, — тому що їм подобалися якісь його ідеї, а не тому, що він ними командував.
Ці хлопці можуть ще запитати і питають — загляньте на форуми: «А чому ви думаєте, що можете нас, іноземців, учити? Хто вам дав право? У вас он у вашій країні ваші громадяни не те що когось штовхають, чи стрічки зривають, чи букети топчуть — та просто висаджують в повітря людей трохи не щодня! У Росії он ветерани фронтові ордени присилають Путіну (з Єлань-Колєна, наприклад) і скаржаться на нього Обамі, тому що відчувають себе непотрібними! Ви спочатку вдома лад наведіть, оно у вас корупція яка, а потім сусідів учіть».
Запитань повно. Не тільки в українців. Хочете поговорити про це? Або натомість будемо дистанційно, з безпечного далека, виховувати гарячих іноземних хлопців (з міста Львова, який ми з фюрером забрали у Польщі і потім подарували Україні)? Які нікого не убили? А тільки, кажуть, відірвали стрічку у когось? Ну а що, так простіше. І ні до чого не зобов`язує.
А ось в Єкатеринбургу стрічки не зривають. Євген Ройзман у своєму ЖЖ якось вивісив відео, сюжет — відкрита торгівля героїном в місті. Так наркодилери їздять на авто — ви сміятиметеся — з георгіївською стрічкою. І нікому немає до цього діла. Не Львів, слава богу.
писатель 23.05.2011, 17:56 писал:у нас демократія. ... в Росії її немає.
расмешили даже мои тапки!
писатель 23.05.2011, 17:56 писал:Але спочатку українську вивчимо трошки , ( все ж в Україні живемо) а потом - все что душа пожелает.
Трошки вивчила, иноді без перекладу читаю, але коли не набагато тексту. И то перевожу- оно не мое, не родное и не навязывайте. В стране таких как я набагато більш, чем Ви розуміете. Если я пишу с искажениями, то это не издевательство, а попытка розмовляти на понятной Вам мові. Здесь же тема про Львов, про двумовность в др.теме. А как показали прошедшие события, то как раз меньшинство старается навязать большинству, в том что память почитать нужно ехать в Москву. Демократы.
Память почитать вполне возможно в Кременчуге, Киеве... Ніхто за квіти покладені до памятника не переслідує. Бо це дурня. Це історія яка була. І тут немає питань, я б не став так вороже ставитися. Не потрібно.
Але якщо до нас приїдуть російські фашисти - орли Жириновського чи ще кого з провокаціями дурними, то я перший скажу - що все це лише для того, аби зробити з України Чечню. Не вийде
расмешили даже мои тапки! - та отож - хуже чем урюки
писатель 23.05.2011, 18:09 писал:Це історія яка була
А во Львове другая история? В Кременчуге просто некому было провокации устраивать. У меня на авто и сейчас ленточка еще не снята и я не переживаю, что её сорвут.
писатель 23.05.2011, 18:09 писал:І тут немає питань, я б не став так вороже ставитися. Не потрібно.
И я б не стала. Но некоторые думают по другому и проводят просветительскую работу, пропагандистскую, в которую вовлекают молодежь, а потом говорят спишем на молодость эти перегибы....