Белокурая Жози (15.01.2012, 10:40) писал:Интеллигенция, воспитанная колонизатором, является главным врагом собственного народа
Що ж Ви, матінко, відразу в "запроданців" починаєте грати. Я українець, прекрасно бачу недоліки і переваги нашої ментальності, усе свідоме життя штудіюю історію та культуру, повірте базову підготовку маю. "Каланизаторы" мене не виховували, більш того два старші покоління говорять українською, навчався у "зрусифікованому" Кременчуці в українській школі, "чортами" україномовних громадян не називав і навіть не розумію чому це робив Ваш теперішній кумир, у 1991 тримав у руках національного прапора, працюючи використовую виключно українську мову, у побуті переважно українську. Так чим же Ваша українськість вище моєї? Лише тим, що я не маю бажання захоплюватися новими Шелкопєровими?
Белокурая Жози, крім екстремізму Дж. Неру є логіка Махатми Ганді і він зробив значно більше для своєї нації.
Ніколи не розумів дві речі: 1) Чому просуваючи національну ідею, потрібно бити людей сталевим прутом по геніталіям. 2) Як працює механізм впевненості у власній непогрішимості та богообраності у дворових фюрерів.
адвокат Ульянов (15.01.2012, 02:43) писал:Це інтелектуальне шахрайство та недолуге пересмикування.
адвокат Ульянов (15.01.2012, 02:43) писал:Аж гидко таку інсинуацію читати
91972 (15.01.2012, 11:27) писал:Що ж Ви, матінко, відразу в "запроданців" починаєте грати. Я українець, прекрасно бачу недоліки і переваги нашої ментальності, усе свідоме життя штудіюю історію та культуру, повірте базову підготовку маю.
Мені жаль, що цю цитату Ви сприйняли чомусь на свій рахунок. Не хочу згадувати прислів"я про злодія та те, що на ньому горить Насправді, слова були адресовані Вашому колезі. А до Вас я маю такі ж самі питання - не претензії - що й мій "теперішній кумир"Беручи до уваги все те, що я про Вас знаю, лишається просто розводити руками, спостерігаючи Вашу позицію в цій ситуації. Навіщо ця іллюзія втаємниченності, натяки на якусь тільки Вам відому істину? Здається, кому б як не Вам захищати тут національну ідею..Чесно сказати, саме такого розвитку подій я й очікувала. Тому пока що "в непанятках"..
91972 (15.01.2012, 11:27) писал:"чортами" україномовних громадян не називав і навіть не розумію чому це робив Ваш теперішній кумир
Не заздріть так відверто Так, маю зізнатися, що відчуваю певну слабкість до чоловіків розумних та сильних То й що в цьому поганого? Коли чоловік має свою позицію і має гнучкий розум, інтеллект та сміливість, щоб її відстоювати - то нічого крім поваги до такого чоловіка відчувати не можна, хіба не так? А, з другого боку, подивимось на Вашого кулегу ССЗ: коли з"явилася потреба стати "українцем" на період балотування - то й українська мова пригадалась та й розказував, що володіє гарно та розмовляє із задоволенням. А не вийшло з депутатством - куди все поділось? Капелюха поміняв, як персонаж "Весілля в Малинівці" та припхався в тему "рубати голови гідрі":-)))) Так що не дорікайте мені кумиром. Принаймні, мені не соромно за свій вибір.
91972 (15.01.2012, 11:27) писал:2) Як працює механізм впевненості у власній непогрішимості та богообраності у дворових фюрерів.
Ай, молодець! Клею Вам не позичити для поклейки ярликів? Ну і при чому тут фюрер? При чому взагалі приклад інших держав-вождів, коли мова йдеться про конкретно нашу з вами державу? Ніколи приклад одної держави не може бути повністю накладений на іншу. Але згадати фюрера - то просто мусить бути для повного комплекту рубаки голов гідри:-)
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
адвокат Ульянов (15.01.2012, 02:43) писал: хоча б аргументовано висловити свою позицію в тому, що ці тези будуть шкідливі для України.
Ваши тези всё правильно говорят, только ж надо смотреть, шо ж воно на практике получается. Вот запретили вывески на иностранных языках. Правильно, зачем свои мозги вывихивать русским языком. Но вот читать "pizza bar, terabit, comfy, scorpio, mc donalds" у "свидомых" (а националистами и язык не поворачивается их называть) мозг не вывихивается от неславянских букв? P.S. Хотя одна вывеска есть на русском языке, известная мне, и на видном месте. В ней фигурирует название северо-восточного монстра. Запрет трансляции русских телеканалов. Тут понятно, у свидомих не хватало тямы переключиться в своих телевизорах с ОРТ-РТР на ICTV. Досталось пожилым людям, ветеранам ВОВ - досталось ихнему куцему кошельку, ставить себе спутниковые тарелки. Плюнули в душу. О какой духовности, культуре, можно говорить при подобных действиях?
адвокат Ульянов (15.01.2012, 15:03) писал: То наводьте приклади, де та в чому сучасні українські націоналісти нагло брешуть і будемо розбирати ці випадки.
До дворовых фюреров они не доросли ещё. Ну а вообще примеры лжи, которые "пипл хавал", я думаю, известны. И националисты тут ни при чём.
Белокурая Жози (15.01.2012, 15:16) писал:Навіщо ця іллюзія втаємниченності, натяки на якусь тільки Вам відому істину?
??? Не розумію про що мова. Ні про які втаємничені істини я не говорив. Спробую ще раз пояснити своє бачення: 1) У співвідношенні "мета - засоби", мета засоби не виправдовує.
2) Я не розумію, чому для Вас декларативна заява у стилі: "Не владею, нравится, хочу стать сознательным укрАинцем (знову ж, нерідко це "хочу" тягнеться останні 15-20 років життя)", - автоматично маркує заявника як "свого", українського патріота, правильну людину. У той же час, сумнів у правильності методів вождя, відразу ж ставить тебе у розряд втрачених, неповноцінних людей. Не полініться, ознайомтеся з роботою В.К.Липинського, там якраз піднімається питання таких ситуативних патріотів на час, раптом прозріли і прагнуть вести за собою безталанний натовп.
Белокурая Жози (15.01.2012, 15:16) писал:А, з другого боку, подивимось на Вашого кулегу ССЗ: коли з"явилася потреба стати "українцем" на період балотування
Це чимось відрізняється від шляху "українофоб Тигипко - "Свобода""? Я дуже мало вірю у те, що можна у 40 років сісти під українським деревом бодхи і встати звідти абсолютно іншою людиною, настільки національно досконалою, щоб відчувати право перевиховувати інших.
Белокурая Жози (15.01.2012, 15:16) писал:Ай, молодець! Клею Вам не позичити для поклейки ярликів?
адвокат Ульянов (06.04.2011, 22:11) писал:Мені цікаво дізнатись думку інших. Якщо вона відмінна від моєї - я намагаюсь дискутувати, що приводить мої погляди в порядок та систему.
адвокат Ульянов (25.12.2011, 23:15) писал:Маячня … Тільки забитий радянською пропагандою мозок міг таке удумати.
адвокат Ульянов (27.12.2011, 23:12) писал:Не заздрю вашому душевному стану
адвокат Ульянов (27.12.2011, 23:12) писал:Більш смердючого лайна я ще не читав - визнаю це чесно та відкрито. Вітаю вас особисто з тим, що ви такий крутий та розумний, що живете не псевдо-, а реально крутим життям.
адвокат Ульянов (12.01.2012, 22:26) писал:Звичайнісінька собі дурня, подана з розумним виглядом у формі афоризму.
адвокат Ульянов (12.01.2012, 23:30) писал:… а якщо без кидання екстрементами у формі афоризмів (сама форма подачі думок у формі афоризмів - це, на мою особисту думку, маскування інтелектуальної імпотенції …)
адвокат Ульянов (12.01.2012, 23:53) писал:Люди, що мають хоча б трошки інтелектуальної снаги …
адвокат Ульянов (15.01.2012, 02:43) писал:Це інтелектуальне шахрайство та недолуге пересмикування. ... Аж гидко таку інсинуацію читати
адвокат Ульянов (06.04.2011, 22:11) писал:… тому що ви продукуєте лише індивідуальний морально- забруднений пук в унісон з самим собою
адвокат Ульянов (12.04.2011, 12:47) писал:А що ви знаєте з серйозної літератури, щоби бути здатною сприйняти відповідь?
адвокат Ульянов (12.04.2011, 12:47) писал:Ця модель поведінки називається "провокація" і дуже розповсюджена в злочинному світі.
адвокат Ульянов (16.12.2011, 20:35) писал:Повна маячня.
адвокат Ульянов (16.12.2011, 20:35) писал:… але зрілий чоловік з такими поглядами - то вже комічно.
адвокат Ульянов (17.12.2011, 13:11) писал:Взагалі, читаючи останні ваші пости, у мене складається враження, що вони написані або досвідченим провокатором, або людиною, просто не здатною за своїми розумовими здібностями вести дискусію на рівні.
адвокат Ульянов (17.12.2011, 13:11) писал: квебекська проблема. Але звідки про неї знати рубаха -хлопчині,не напищеному зануді, який нічого будувати з себе не має наміру.
адвокат Ульянов (18.12.2011, 00:35) писал:Наприклад, я тільки за останній рік ( не приймаючи до уваги моєї базової гуманітарної освіти в неостанньому виші України) прочитав з десяток книг та близько сотні статей з питань соціальної філософії, але що ця підготовка в порівнянні з могутньою силою не зіпсованого зайвим читанням розумом пересічного бюргера?
адвокат Ульянов (18.12.2011, 02:53) писал:Ви в своєму розумі?
адвокат Ульянов (19.12.2011, 00:18) писал:… хто читає такі пасквілі достатньо лінивий та недолугий, щоби почитати першоджерело. Не сподівався від вас такого відношення до дискусії, чесне слово.
адвокат Ульянов (21.12.2011, 19:55) писал:Вибачте, але звички писати так, немов би пишеш для клінічних ідіотів - не маю.
адвокат Ульянов (22.12.2011, 17:29) писал:То є нагла брехня. Нагла БРЕХНЯ. ... Давайте свою версію, інакше будете ТРІПАЧ та БРЕХУН.
адвокат Ульянов (22.12.2011, 20:11) писал:Якась збочена логіка.
91972 (15.01.2012, 11:27) писал:"чортами" україномовних громадян не називав і навіть не розумію чому це робив Ваш теперішній кумир
Не заздріть так відверто Так, маю зізнатися, що відчуваю певну слабкість до чоловіків розумних та сильних То й що в цьому поганого? Коли чоловік має свою позицію і має гнучкий розум, інтеллект та сміливість, щоб її відстоювати - то нічого крім поваги до такого чоловіка відчувати не можна, хіба не так? А, з другого боку, подивимось на Вашого кулегу ССЗ: коли з"явилася потреба стати "українцем" на період балотування - то й українська мова пригадалась та й розказував, що володіє гарно та розмовляє із задоволенням. А не вийшло з депутатством - куди все поділось? Капелюха поміняв, як персонаж "Весілля в Малинівці" та припхався в тему "рубати голови гідрі":-)))) Так що не дорікайте мені кумиром. Принаймні, мені не соромно за свій вибір.
Насчет Старшего сержанта запаса Вы ошибаетесь.У него не было периода "кандидат- говорю на украинском", и не было-" позже вернулся к привычному". Это Вы, наверное,с другим кандидатом в депутаты путаете? Так что,когда Вы выгуливали лабрадора, стоило подойти ближе и поговорить. Возможно,облик Старшего сержанта в Вашем восприятии оказался бы другим. Но не все еще потеряно.
Благими намерениями вымощена дорога к AD (c) Старший сержант запаса.
Белокурая Жози (15.01.2012, 15:16) писал:ССЗ: коли з"явилася потреба стати "українцем" на період балотування - то й українська мова пригадалась та й розказував, що володіє гарно та розмовляє із задоволенням. А не вийшло з депутатством - куди все поділось? Капелюха поміняв, як персонаж "Весілля в Малинівці" та припхався в тему "рубати голови гідрі":-)))) Так що не дорікайте мені кумиром. Принаймні, мені не соромно за свій вибір.
Моє "українство" завжди було зі мною: без різниці 1980-ті це роки, 1990-ті чи інші. Я від нього не відмовлявся, як неможливо відмовитися від матері чи батька. А мова спілкування на форумі - це справа кожного. Ви також вибираєте її на власний розсуд, а гра в політику мене осособисто абсолюто не спонукала до україномовності: СЛС в цьому питанні стояла на позиції двомовності. А 91972 молодець: розмазав місцевих націоналістичних жилетів по стінці і мені тепер залишається отримувати задоволення від того, як вони підлабузнюються до нього...
Белокурая Жози (15.01.2012, 15:16) писал:Мені жаль, що цю цитату Ви сприйняли чомусь на свій рахунок. Не хочу згадувати прислів"я про злодія та те, що на ньому горить Насправді, слова були адресовані Вашому колезі. А до Вас я маю такі ж самі питання - не претензії - що й мій "теперішній кумир
адвокат Ульянов (15.01.2012, 14:21) писал:Вважаєте, що помиляюсь? То поправляйте, хто заважає? Але навіщо ці тонко навішувані ярликі та натяки на особисту ницість?Дійсно, повторяється історія - ведемо себе як зграя скажених собак, замість того, щоб робити одну спільну справу
Ми ж свої, о Великий Каа! За що ж ти нас так! Да, В'ячеславе Івановичу, дав-таки ти перцю цим жилетам і жилеточкам! Щиро дякую за це!
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит". Артур Шопенгауэр
91972 (15.01.2012, 16:07) писал: настільки національно досконалою, щоб відчувати право перевиховувати інших.
Сейчас модно декларировать такое поведение, как тяжкое наследие советского воспитания. Ну, в общем смысле тяги к "перевихованню інших", разумеется. ПС. а интересный и долгоиграющий способ выяснения отношений на полном серьезе между в целом умными людьми :)
Постскриптум: этот виртуальный персонаж пал смертью скомороха в неравной схватке представителей форума с вуду. Реинкарнации не подлежит.
91972 (15.01.2012, 16:07) писал:??? Не розумію про що мова. Ні про які втаємничені істини я не говорив. Спробую ще раз пояснити своє бачення: 1) У співвідношенні "мета - засоби", мета засоби не виправдовує.
В випадку України - виправдовує. Ваше бачення проти моєго. І все. Між людьми, які розуміють що мета - одна. Тобто дискусія може бути про засоби та їх доречність. Достатньо було б простими словами, на хлопський розум пояснити своє бачення своїм оппонентам. Ви ж почали робити якісь дивні паси руками та іронізувати, за що отримали шану та любов Вашого кулегі. Тому я й кажу, що складається враження, що Вам відомо щось таке, що підносить вас на зовсім інший рівень
91972 (15.01.2012, 16:07) писал: Я не розумію, чому для Вас декларативна заява у стилі: "Не владею, нравится, хочу стать сознательным укрАинцем (знову ж, нерідко це "хочу" тягнеться останні 15-20 років життя)", - автоматично маркує заявника як "свого", українського патріота, правильну людину.
Що незрозумілого? До кого особисто Ви будете ставитись більш толерантно: до того, хто топче ногами Ваш газон, чи до того, кому він подобається, але він туди не посадив ні квіточки? Але й не наклав купу лайна.
91972 (15.01.2012, 16:07) писал:У той же час, сумнів у правильності методів вождя, відразу ж ставить тебе у розряд втрачених, неповноцінних людей.
Закривши очі на "методи вождя": не сумнів, а повне несприйняття позиції та критикантство (не критику), без запропонування альтернативних, але так само дійєвих методів. Метод Ньютона, звичайно, до альтернативних не заносимо..
91972 (15.01.2012, 16:07) писал:Я дуже мало вірю у те, що можна у 40 років сісти під українським деревом бодхи і встати звідти абсолютно іншою людиною, настільки національно досконалою, щоб відчувати право перевиховувати інших.
Якої відповіді Ви чекаєте на своє припущення? Що треба зробити спершу? Віднєкуватись від "встати абсолютно іншою людиною" чи від "право перевиховувати інших"?
AD (15.01.2012, 16:45) писал:Насчет Старшего сержанта запаса Вы ошибаетесь.У него не было периода "кандидат- говорю на украинском", и не было-" позже вернулся к привычному". Это Вы, наверное,с другим кандидатом в депутаты путаете? Так что,когда Вы выгуливали лабрадора, стоило подойти ближе и поговорить. Возможно,облик Старшего сержанта в Вашем восприятии оказался бы другим. Но не все еще потеряно.
Увы мне..я, видимо, упустила свой уникальный шанс..Теперь, перейдя в разряд..как там?..
Старший сержант запаса (15.01.2012, 18:17) писал:місцевих націоналістичних жилетів
мне и на пушечный выстрел не суждено приблизится к этому достойному человеку.
Старший сержант запаса (15.01.2012, 18:17) писал:Моє "українство" завжди було зі мною: без різниці 1980-ті це роки, 1990-ті чи інші. Я від нього не відмовлявся, як неможливо відмовитися від матері чи батька.
Я аж розчулилася, справді..Тоді треба віддати належне Вашому вмінню маскуватись:-)
Старший сержант запаса (15.01.2012, 18:17) писал:А 91972 молодець: розмазав місцевих націоналістичних жилетів по стінці і мені тепер залишається отримувати задоволення від того, як вони підлабузнюються до нього...
То мені треба посилати 91972 нах..чи як? Щоб Вам не марилося..
tarara (15.01.2012, 18:36) писал:ПС. а интересный и долгоиграющий способ выяснения отношений на полном серьезе между в целом умными людьми :)
Но ведь интересно же, а?:-)) Такииииие пласты вскрываются!! И все тайное становится явным
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Вот еще один взгляд на проблему Подводя итоги, президент ЦСКП (Украина), участник Партнерского совета Студреспублики Юрий Липчевский отметил, что проблема национализма, в первую очередь, связана с отсутствием национальной идеи. «Мы много спорили о нюансах в разнице между патриотизмом, национализмом, фашизмом, но при этом боялись затронуть глубже один момент: в наших условиях идеология национализма перерастает в ненависть не только к нашему соседу – России, а и к немалой части соотечественников: тех, кто русские по национальности и ментальности, русскоговорящие», – подчеркнул эксперт. Опасность идеологии национализма, по мнению Липчевского, в том, что все мировое зло сосредотачивается в этих людях. Это рано или поздно вызовет обратную реакцию. А такие процессы нашу страну не развивают, а способствуют ее деградации http://chernigiv-quest.com/nacionalizm-v-ukraine-ugrozy-i-vozmozhnosti.html
гражданин
гражданин
(c)
Старший сержант запаса.
Артур Шопенгауэр
пенсионер
гражданин