Вопрос главному гаишнику Кременчуга

0
Горожане
+ 49
Почетный
гражданин

aldo писал:Уважаемый ednik, я вопрос не вам задавал. В районе автосборочного создаётся очень опасная аварийная обстановка. А я там езжу почти каждый день.Или вы с автосборочного, который экономит и не строит место для отстоя большегрузов, заставляя их стоять на дороге?


Хорошо, хорошо! Извиняюсь! Я просто хотел, что бы Вы не оказались в неловком положении перед главным гаишником города, потому-что я сказал выше почему (я прав). Больше никаких коментариев.
Я не работаю на автосборочном. Я газовик.


Добавлено спустя 13 минут 27 секунд:

Еще вопрос: В новых водительских удостоверениях имеются категории DE, D1E. Видел у знакомого открыты эти категории в том числе. По символам получается, что это для буксировки автобусами прицепов. В то же время п. 23.10 д) ПДД запрещает буксировку прицепов любого типа автобусами. Как понимать, или что обозначают вышеуказанные категории?
Сколько еще можна ездить по водительских удостоверениях предыдущего образца и какой Закон обязывает менять их на новые?
Если Вы спорите с идиотом, то, пожалуй, он делает то же самое.
Горожане
+ 14
Почетный
гражданин

Mashenka писал: та напівдизельні автомобілі


А что это за новый вид двигателя.
Я не расист, я вообще считаю что расизма как и негров не должно быть.
Горожане
0
Проездом
Перекресток ул. Московская - пер. О.Кошевого: во-первых, остановка маршрута №30 и отсутствие пешеходного перехода, во-вторых, на повороте огромные ямы. Еще хотелось бы видеть на наших дорогах разметку.
Горожане
-1
Залетный
Когда ГАИ начнёт уделять внимание пешеходам, в смысле соблюдения ПДД пешеходами.
Ситуация обстоит так, что пешеходы разбалованы тем, что обычно ГАИ штрафует водителя за то, что тот "не уступил" пешеходу, в то время как пешеход зачастую сам нарушает ПДД, выходя на зебру перед машиной и видя её приближение. В ПДД написано чётко:

" 4.14. Пешеходам запрещается:
а) выходить на проезжую часть, не убедившись в отсутствии опасности для себя и других участников движения;
б) внезапно выходить, выбегать на проезжую часть, в том числе на пешеходный переход;

в) допускать самостоятельный, без надзора взрослых, выход детей дошкольного возраста на проезжую часть;
г) переходить проезжую часть вне пешеходного перехода, если есть разделительная полоса или дорогая имеет четыре и более полосы для движения в обоих направлениях, а также в местах, где установлены ограждения;
гг) задерживаться и останавливаться на проезжей части, если это не связано с обеспечением безопасности дорожного движения;
д) двигаться по автомагистрали или дороге для автомобилей, за исключением пешеходных дорожек, мест стоянки и отдыха."

Часта ситуация, когда пешеход видит приближение ТС и выходит намерено на переход перед машиной, якобы реализовывая свои права, и самоутверждаясь заодно. При этом нарушая ПДД.
Дорога для автомобилей. Я ведь не езжу по тротуарам!

После повышения штрафов в Киеве требуют соблюдения ПДД от пешеходов так же, как и от автомобилистов.

Недавний случай:
По пролетарской, в районе рынка , за остановкой, стоит ГАИшник и снимает поток, проезжающий 2 перехода, в надежде поймать того, кто не уступит пешеходам.
При этом, ни один пешеход не был остановлен за нарушение ПДД.



Добавлено спустя 1 минуту 52 секунды:

По поводу разметки +1.
Горожане
+ 28
Почетный
гражданин
Первая часть ответов от гаишника, вторая часть будет на выходных... То что казается разметки и прав... я узнаю дополнительно...

Олександр Хрестовий: Ми постійно працюємо над вдосконаленням руху у місті.
Марина Макєєва
Що таке тимчасовий талон на право керування та чи чинне досі доручення на право керування, які нововведення планується впровадити на дорогах міста. На ці та інші запитання читачів «Програми Плюс», 27 січня відповідав начальник кременчуцької ДАІ Олександр Хрестовий.

Віктор Володимирович, с. Молодіжне
- На даний час я їжджу за генеральним дорученням, але зараз ходять розмови, що воно буде не дійсне і потрібен тимчасовий талон. В правила я такого не знайшов.

- Згідно пункту правил 2.1, водій повинен мати при собі посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії і талон, що додається до посвідчення, реєстраційний документ на транспортний засіб, а у разі відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб чи тимчасовий реєстраційний талон. Тобто таке поняття як «доручення» з них випало. Але цей документ свою силу не втратив: доручення підтверджує право розпорядження так само керування транспортним засобом. Але маючи доручення, ви не зможете пройти технічний огляд. Тоді автомобіль повинен представити власник або ви, якщо маєте тимчасовий талон на право керування. Отримати цей талон не важко, потрібно надати пакет необхідних документів, сам автомобіль та сплатити 76 грн. Але, якщо транспортний засіб зареєстрований у іншому регіоні, тоді потрібно пройти експертизу. Підкреслю, що наказати водія в якому немає тимчасового талону на право керування, якщо в нього є доручення, інспектор ДАІ не має право.
- У мене в дорученні записані і я, і дочка? Якщо буду отримувати тимчасовий талон на право керування, її також до нього внесуть?
- Ні, на вашу доньку потрібно оформляти окремий тимчасовий талон.

Віталій Петрович:
- У 1989 році я отримав права на території колишнього Радянського Союзу. Потім став громадянином Російської Федерації. В 1999 році ці «радянські» права переоформив на права Російської федерації. На сьогоднішній день я – громадянин України та їжджу по її території. Минулого року, коли мене зупинили працівники ДАІ, окрім посвідчення водія, попрохали пред’явити паспорт. Наскільки правомочні дії даішників?
- Якщо посвідчення водія викликало сумнів у працівника ДАІ і ви маєте при собі паспорт, то ви можете його пред’явити. Але це не обов’язково.
- Тобто права російської федерації, незважаючи на те, що я громадянин України є дійсними?
- Можу сказати, що в приватному випадку, ви можете керувати транспортним засобом з російськими правами, але працювати з ними водієм, ви не маєте права.
- Термін дії даних прав - кінець 2009 років. Чи потрібно мені буде перездавати на території України водіння та правила дорожнього руху?
- Водіння вам, однозначно, не потрібно буде перездавати. А ось правила дорожнього руху потрібно почитати та повчити.

Мешканец вул. Гагаріна:
- На нашій вулиці немає жодного пішохідного переходу. Тільки біля школи №14 - «лежачі поліцейські» і все. Але ж по ній їздить багато машин, неподалік базар і взагалі центр міста. Чи можливо щось зробити?
- Дякую за зауваження, ми це питання обов’язково розглянемо і найближчим часом приймемо рішення.
- Зі сторони вул. Гагаріна на вул. Свердлова висить знак «В’їзд заборонено», але деякі водії, особливо іномарок, не звертають увагу на нього. Чи можна якось змінити положення?
- Будемо періодично направляти туди екіпаж для перевірки. Можу сказати, що таких проблемних вулиць у нашому місті багато. Але, будемо намагатися перевіряти усі ці проблемні дільниці.

Євген:
- Чи будуть у подальшому впроваджуватися у нашому місті поворот на право при червоному світлі світлофора, як це зроблено на перехресті Московської та Київської?
- Стосовно цього питання, то в нас є такі проблемні перехрестя, так наприклад це вул. 60 років Жовтня – вул. Київська. До речі, і «зелену стрілку», і будь-які знаки, ДАІ не встановлює. Ми можемо просто контролювати їх та рекомендувати необхідність їх встановлення. Ситуація по «зеленим стрілкам» зараз вивчається.

Дмитро:
- На відрізку між Ярморочною і газовою заправкою, що на повороті на Малу Кахновку, напроти Автоскладального заводу, дуже часто коштують автовози і контейнеровози. Стоять по краю дороги, інколи навіть на дорозі. Зупинка там заборонена розміткою - суцільна по краю дороги. Створюється аварійна ситуація - узбіччя зайняте вантажівками, при заметі, коли слизько, або в разі розбіжності із зустрічною, не успішною повернутися в свій ряд після обгону, піти нікуди, лише у величезну, багатотонну машину або лобове.
- По-перше, на цій ділянці за останні півроку не сталося жодного ДТП. Тому сказати, що там критична ситуація не можу. Хоча, дійсно, ставлять там транспорт просто потворно, ми це визнаємо. Періодично, перевіряємо там ситуацію.


Василь Петрович:
- Скільки ще можна їздити по посвідченнях водія попереднього зразка і який Закон зобов'язав міняти їх на нові?
- Немає жодного закону, який би зобов’язав міняти старі посвідчення на нові, але ж, потрібно розуміти, що такої держави як РСРС вже не існує. В нас немає закону, яки би зобов’язав водія поміняти права, однак людина з такими правами за кордон не виїде. Думаю прийде час, коли все одно доведеться їх поміняти.
Ігор:
- Які заходи зроблені або плануються, щоб зменшити затори на вулицях містах?
- Це проблема не тільки державної автоінспекції, але й всього міста. Затори у нас виникають, як правило, на одних і тих же вулицях: Першотравнева, Пролетарська, безумовно Крюківський мост та суміжні до нього вулиці. Так вже історично склалося, що міст в нас в центрі міста. І в більшості саме через транзитний транспорт у нас такі затори. Крім того, три ринка, які на сьогоднішній день розвиваються. Також, у центрі, у будинках, практично всі квартири на першому поверсі віддані під магазини. Тож їм потрібно підвозити товари, а це теж додаткове навантаження на вулиці.
На жаль, тільки силами ДАІ цю проблему не розрішити. Але, хочу запевнити, що склавши руки ми не сидімо. Зустрічаємося з міською владою, намагаємося розробити заходи, щоб розвантажити вулиці.

Валентина
- Коли потрібно дитяче крісло? І чи можна перевозити дитину на руках?
- У автомобілі ви можете розташувати дитяче крісло, згідно з технічних характеристик авто та самого крісла. Дитяче крісло рекомендують для дітей до семи років. Але якщо ви будете тримати свою дитину на руках, то нічого кримінального в цьому не буде, таке правилами не заборонено. При виїзді за кордон дитяче крісло обов’язкове.

Юрій:
- Чи змінилися правила реєстрації та утримання мопедів та скутерів?
- На сьогоднішній день транспортні засоби з об’ємом до 50 см. куб не реєструються. Тому як і раніше можна їздити без прав. Але законність придбання транспортного засобу доведеться довести. Коли купуєте цей транспортний засіб у магазині, тоді отримуєте документи, що підтверджують ваше право власності. Це необхідно, тому що є багато випадків крадіжки, то ж для того, щоб не виникало багато питань, потрібні документи. Але все ж таки, якщо скутеріст або ж мопедіст порушить правила дорожнього руху або ж буде знаходитися за кермом у нетверезому стані, то відповідати він буде згідно з чинним законодавством.

Олександр:
- Коли працівники ДАІ візьмуться за порушників-пішоходів. По вул. Київській, в районі зупинки «Автопарк», вони лізуть через огорожу, незважаючи, що неподалік розташований пішохідний перехід. І ніхто нічого не робить, хоч в цьому районі декілька разів проїжджають працівники ДАІ. Коли вже буде наведено лад?
- Це влучне запитання. Хочу сказати, що, може воно не так видно, але з пішоходами ми теж працюємо. І кожен день є показники роботи в цьому напрямку. Але, я з вами згоден, що все ж таки недостатньо. Повірте мені що є такі питання, як залишення транспортних засобів на тротуарах, під знаками заборони стоянки, на зупинках громадського транспорту. Тому я хочу вам сказати, що зараз працюємо з водіями, більш приділяємо увагу швидкісному режиму. Наприклад, вагома кількість ДТП у минулому році була з вини водіїв, які перевищили швидкість. На жаль, хоч ми і розширили штат, але кількість працівників в нас не така, щоб дозволяла працювати відразу у всіх напрямках, але ми намагаємося.
- Чи має працівник ДАІ, якщо я не порушив правил дорожнього руху, зупинити мене та перевіряти багажник?
- В окремих випадках, якщо проводиться якась операція, що засвідчена в засобах масової інформації. Також, якщо марка, колір вашого транспортного засобу співпадає з автомобілем, який є в оперативній орієнтировці, тобто в розшуку. В таких випадках працівник має право, але він повинен представитися та пояснити причину зупинки. Так само, в його обов’язки входить звірка вузлів агрегатів цього транспортного засобу з записами в свідоцтві про реєстрацію.
Молодой девушке требуется некоторое время, чтобы найти мужчину на всю жизнь. Это не мешает ей тем временем выходить замуж. (с) Колетт, фр. писательница
Отец-основатель
+ 430
Аксакал
Mashenka
А где ответы на вопросы конкретно наших пользователей?
Я говорю то, что думаю - потому и молчу...
Горожане
-2
Почетный
гражданин
Kanarsky,
Так они есть. Вон некий человек под именем Евген, видимо я. Вопрос по крайней мере мой.
ТОлько я не Евген, а Евгеній)))
В этом ненормальном мире даже нормальный человек считается ненормальным в виду его нормальности.
Все грамматические ошибки являются уникальным стилем автора и обсуждению не подлежат!
Отец-основатель
+ 430
Аксакал
Tezey,
Так и я о том же. Имена от фонаря многим придуманы?
Я говорю то, что думаю - потому и молчу...
Горожане
+ 28
Почетный
гражданин
Это самые популярные вопросы гаишнику, которые прозвучали от форумчан+ вопросы, которые задавали во время прямой линии. Например, по временным талон - было пять звонков... по детскому креслу - позвонило две женщины... Ну и некоторые имена - действительно придуманы
Молодой девушке требуется некоторое время, чтобы найти мужчину на всю жизнь. Это не мешает ей тем временем выходить замуж. (с) Колетт, фр. писательница
Горожане
+ 49
Почетный
гражданин

Kanarsky писал:А где ответы на вопросы конкретно наших пользователей?


Похоже, нас просто использовали...
Если Вы спорите с идиотом, то, пожалуй, он делает то же самое.
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте