Ложь от Партии Регионов

0
Горожане
+ 329
Великий Гуру

ednik (19.10.2011, 09:37) писал:которая утверждала, что у нас в райотделе ее беременную подругу за админрпавонарушение бросили в камеру и травили ее там нервно-паралитическими газами. Причем это утверждалось на полном серьёзе.

ednik, special for you:Після десятої години вечора на свято Трійці дві под- і ружні пари поверталися додому з дня народження кума, опинилися у черговій частині райвідділу міліції, а потім і у залі суду. Це може трапитися з кожним.





Оксана ШВЕЦЬ
shvets@privatka.poltava.ua
Колаж Дмитра БАБЦЯ
«МИ БЕЗ ВИНИ ВИННІ...»
За здоров'я кума підняли не один келих, звичайно, не лише з мі¬нералкою. Сухого закону за столом із цих чотирьох гостей дотримува¬лася лише 31-річна Наталя Клапша: турбувалася про здоров'я майбут¬ньої дитини (на той момент Наталя ще була вагітна, строк - 4-5 тижнів), та й діагноз - цукровий діабет - не сприяв вживанню спиртного. Коли до дому залишилося хвилин десять, Наталі захотілося випити води. Ра¬зом із сестрою, Людмилою Ковален¬ко, вони зайшли у магазин, залишив¬ши чоловіків на вулиці, при вході у парк "Сосновий бір".
"Я з-за спини почув голос "Міліція Кременчука. Чим займає¬теся?", - розповідає Вадим Клап¬ша, чоловік Наталі. - Ми відповіли, що просто стоїмо. Правоохоронець продовжував: "Навіщо тут стояти у такий час?"
«СТАРШИЙ СЕРЖАНТ ВІДМОВИВСЯ ПОКАЗАТИ ПОСВІДЧЕННЯ»
"Ми вийшли з магазину буквально за три хвилини, - розповідає Людми¬ла, - наших чоловіків вже обшукува¬ли співробітники патрульно-посто¬вої служби, вивертали кишені. Моє обурення не мало меж. Я попросила старшого сержанта пояснити причи-ну затримання і показати посвідчен¬ня. Він відмовився і представився Ве- лосипедовим". Як потім з'ясувалося у хода бесіди з командиром окремого батальйону ППС Анатолієм Палієм, затримання за адміністративне пра¬вопорушення цих двох чоловіків про¬водив старший сержант Приходько, який на даний момент знаходиться на лікарняному.
"Коли підійшли наші дружини і попросили пред'явити посвідчення, - продовжує Анатолій, чоловік Люд¬мили, - старший сержант вдарив Ва¬дима в обличчя, потім розмахував дубинкою і погрожував застосуван¬ням вогнепальної зброї". "Це все бачили люди, які сиділи у парку на лавочках", - підтверджує дружина.
"Після цього мені стало зле, - зга¬дує Наталя, - чоловік дав заспокій¬ливе і на очах у співробітника ППС зробив мені ін'єкцію інсуліну. В мене почалася гіпоглікемія, оскільки я ні¬чого не поїла. Глюкозу мені заміни¬ла придбана солодка вода. А тим часом Велосипедов послав свого колегу за машиною, щоб доста¬вити нас у райвідділ міліції. Я ду¬мала, що там все з'ясується ".
«ЖІНКИ ЗНЕПРИТОМНІЛИ»
"У райвідділі ми спробува¬ли дізнатися про причину на¬шого затримання, - розповідає Анатолій Черевань, - повідоми¬ти чергового про те, якою була поведінка старшого сержанта. Але нам не надали такого пра¬ва, після чого відвезли в нарко-диспансер на експертизу".
"Першим почали допитувати мого зятя, - розповідає Людмила, - після з'ясування обставин і вив¬чення протоколу Вадим почав за¬давати питання по суті звинува¬чення, чим і розлютив чергового. Сергій Анатолійович його прізви¬ще нам так і не вдалося почути, обізвав його тупим і закрив у камеру. Моєму ж чоловікові виписали штраф 17 гривень за дрібне хуліганство і нам запропону¬вали іти додому. Але на вулиці була глибока ніч, зі мною - хвора сестра, чо¬ловік якої залишався у камері, ми вирі¬шили пересидіти у черговій частині до світанку, чим і роздратували чергово¬го. Змусити кас залишити приміщення він вирішив за допомогою спецзасобу "газ", роз'яснивши нам у присутності свідків, спеціально викликаних з каме¬ри, що у даному випадку начебто має на це право". ■
"Жінки на деякий час знепритом¬ніли, я не знав, чим їм можна допомог¬ти,- продовжує Анатолій,-вікна і двері були зачинені, я не міг забезпечити доступ свіжого повітря, а свідки і чер¬говий втекли з холу, де все це відбува¬лося. Після цього мені наказали звіль¬нити кишені, зняти пасок і шнурки і закрили у камері". У райвідділі міліції затримані знаходилися до ранку.
рвня 2004 року
КОМАНДА «ГАЗИ!»
Оперуповноваженийздізнавальної роботи з громадськістю Сергій Ха-лаш (той самий Сергій Анатолійович), черговий Автозаводського райвід-ділу тієї ночі, так пояснив необхідність застосування спецзасобу "газ":
- Ці жінки, яких співробітники ППС, до речі, не затримували (вони самі виявили бажання проїхати у райвідділ зі своїми чоловіками), заважали працювати, галасували, закривали своїм тілом чоловіків, не даючи нор-мально проводити дізнавальну роботу, бігали по поверхах адмінбудинку, стукали у двері, підбурювали інших затриманих до непокори. Такі дії під-падають під статтю 185 АК України: "Злісна непокора законному розпо-рядженню або вимозі співробітника міліції при виконанні ним службо¬вих обов'язків". У цьому випадку (непокори) я мав право застосувати не лише такий спецзасіб, як газ, а й прийоми рукопашного бою.
- Чи існують якісь обмеження щодо застосування цих спецзасобів по відношенню до вагітних, інвалідів?
- Закон "Про міліцію" передбачае обмеження застосування спецза¬собів до жінок з явними ознаками вагітності та інвалідів з явними озна¬ками інвалідності.
Перед цим Сергій Халаш не заперечував того, що Наталя Клапша у ході дізнавальної роботи проінформувала його про свою вагітність та інвалід-ність, їй у чергову частину викликали "швидку", але в нього були сумніви: "Яка вагітна жінка буде вживати алкоголь, а якщо вона була тверезою, чому відмовилася пройти експертизу у наркодиспансері?" Взагалі, чер-говий допускає, що якби не зухвала поведінка дружин затриманих і Ва-дима Клапші, який вирішив виступити у ролі адвоката свого товариша, ці четверо могли піти додому разом:
- Порушення, за яке їх затримали, незначне - у рапорті наряду ППС значиться "справляння природної потреби у громадському місці і дрібне хуліганство", експертиза підтвердила, що вони знаходилися у стані алко-гольного сп'яніння, співробітник диспансеру задокументував неохайний вигляд одного з них.
- Тобто підставою для їх затримання ППС стало справляння при-родної потреби, хто, окрім наряду, це підтвердив?
- У мене є пояснення свідка, мешканця вулиці 60 років СРСР, який у той момент знаходився біля входу у "Сосновий бір". (Сказати, хто зі співробітників міліції і яким чином доставив свідка у чергову частину, Сергій Халаш не зміг)
- Ви допускаете, що безпідставне затримання або затримання без належного пояснення "За що?" провокує громадян на непокору спів-робітникам міліції?
- Можливо, й так.

Стаття 173 Адміністративного кодексу України
Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка у громадських місцях, на¬бридливі приставання до громадян та інші образливі дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян. ..
Стаття 178 Адміністративного кодексу України
Розпиття спиртних.напоїв у громадських місцях.,.; окрім тих, де про¬даж на розлив дозволено виконавчим комітетом ради, або поява у гро¬мадських місцях у п'яному вигляді, що принижує людську гідність і сус¬пільну мораль..,
"ТелеграфЪ" поцікавився у Вадима Клапші, чи не підпадали його з Анатолієм Череванем дії трга вечора під одну з цих статей:
► Скажіт£,т8адиме, наскільки ви були п'яним того вечора?
- Звичайно,'на дні народження випили достатньо, але до горілки ми не ласі, тож на свиней схожі не були, як то кажуть, міг самостійно пересу¬ватися і давати собі раду.
- Ваш зовнішній вигляд ображав людську гідність та суспільну мораль, можливо, у вас були розстебнуті брюки?...
- Ні, вигляд ми мали нормальний, стояли собі і нікого не чіпали.
- Розмовляючи між собою, ви використовували нецензурні слова, можливо, просто щось таке вигукували?
- Ні я, ні Анатолій не зловживаємо матірщиною.
v; ДИТИНІ НАРОДИТИСЯ НЕ СУДИЛОСЯ
, Три роки тому НаталяКлапша втратила дитину, вона померла, щойно з-явившись на світ. Не судилося народитисяідругій дитині. За кілька днів після ночі у черговій частині у Наталі відбувся самовільний аборт, зараз жінка знаходиться на лікуванні у міському пологовому будинку. "Причи¬ною того, що трапилося з Наталею, може бути група факторів, - коментує зав. гінекологічного відділення Віктор Федорченко, - і стрес, і її хвороба, можливо, просто Господь не захотів цієї дитини".
ЗЛІСНА НЕПОКОРА ПРАЦІВНИКАМ МІЛІЦІЇ
31 травня в Автозаводському районному суді відбулися судові засідан¬ня у справах цих чотирьох громадян. Правоохоронці подали на розгляд ад-міністративні протоколи "про злісну непокору". За словами судді Тамари Си- ровєтнік, звинувачені у протоколах підтверджували те, що були тоді п'яними, але вини не визнавали. Свідками виступили двоє інших затриманих, що тієї ночі теж перебували у черговій частині. Суддя усіх чотирьох визнала винни¬ми. За малозначимістю скоєного та враховуючи сімейний стан і стан здоров'я родини Клапші, звільнила їх від адміністративної відповідальності, обмежив¬шись попередженням. Для Анатолія Череваня адміністративним стягненням стягненням став арешт строком на одну добу, а для його дружини, матері двох непов¬нолітніх дітей, - штраф у сумі 136 гривень (закон забороняє застосовувати до таких жінок адмінарешт). Тамара Іванівна підтвердила, що визнала вину громадян саме за фактом злісної непокори співробітникам міліції, прояв¬леній у черговій частині. Вчинення правопорушення громадянами, за яке їх було доставлено у райвідділ, у судовому порядку не розглядалося, оскільки відповідні документи правоохоронцями не подавалися: "Можливо тому, що 185 стаття важча", - припустила Тамара Іванівна.
Я МАЮ ПРАВО ТРОХИ ВИПИТИ?!!
Людмила Коваленко, а саме вона ініціювала звернення до редакції, вважає, що їх затримали і засудили безпідставно: "Хіба я чи мій чоловік не маємо право у свої майже 40 років трохи випити, тим паче на дні на¬родження? Ми ж ні до кого не чіплялися, нікого не ображали, просто йшли собі додому. У нашому місті треба не наркоманів боятися, а міліції, їй все дозволено". Людмила Коваленко звернулася зі скаргами на дії правоохо¬ронців до начальника Автозаводського райвідділу, прокурора міста, від¬ділу звнутрішньої безпеки. За словами начальника ППС Анатолія Палія, за цим випадком зараз проводиться службове розслідування.

Статью привела полностью, не удалось ссылкой. От себя добавлю, что свидетели, фигурирующие в деле все были взяты из задержанных, которые ставили свои подписи на Протоколах под давлением. А именно:их не выводили в туалет до тех пор пока не сдадуться...Кроме того, нет Протокола задержания женщин, а лишь неповиновение. Т.е. непонятно КАК появились в РОВД и там не повиновались...Содержались они так же за решеткой. Там же и травили газом. Т.ч. сотрудники милиции, мягко говоря, дают не точную информацию. Кроме того, главврач не дал справку о причинно-следственной связи, т.к.ребенка уже не вернуть, а ментов посадить можно.....
Это невозможно - сказала Причина .Это безрассудно - заметил Опыт .Это бесполезно - отрезала Гордость ." Попробуй ... " - шепнула Мечта ...
Горожане
+ 49
Почетный
гражданин

pantazm (20.10.2011, 17:18) писал:ednik, special for you

Ну и что? Вы еще не поняли, что я отношусь с недоверием к Вашему высказыванию о том, что беременную женщину, с явными признаками беременности, то есть с животом, бросили в камеру и там "травили ее газами".
Не могу найти эту Вашу цитату уже, наверное, годичной давности, что бы привести ее.
Я не верю, что:
1. Беременную (с животом) могли посадить в клетку
2. Что находящуюся в клетке беременную женщину обработали газом.

Клеток в дежурной части Автозаводского рацотдела - три. И там много посторонних свидетелей было бы этому. К тому же эти свидетели заитересованы ПРОТИВ мусоров. И могли бы спокойно подтвердить (потом на суде в последствии), что беременную закрыли в клетку, и применили против нее газы.
Кстати, когда беременную сажали в клетку, то перед этим должны были с этой самой клетки вывисти лиц мущин, и "уплотнить" в две другие клетки. Втом числе и к их мужьям. Так что свидетели там были.
Если Вы спорите с идиотом, то, пожалуй, он делает то же самое.
Горожане
+ 16
Местный
Тут нетленка новая вышла



Цитата:
"Озаренный лунным светом, Виктор Федорович стоял на краю монастырского плато и задумчиво смотрел вниз, на покрытый бело-голубым снегом Северский Донец..."

Другие перлы вот тут: http://society.lb.ua/culture/2011/10/20/120353_Bez_YAnukovicha_zhizn_bila_nevino.html
Горожане
+ 329
Великий Гуру
pantazm
20:31, 21.10.2011

адвокат Ульянов (20.10.2011, 18:56) писал:Я б пропонував вам перенести цей спір до будь-якої іншої гілки форуму на ваш розсуд шляхом копіювання туди своїх постів,


Перенесла сюда
Это невозможно - сказала Причина .Это безрассудно - заметил Опыт .Это бесполезно - отрезала Гордость ." Попробуй ... " - шепнула Мечта ...
Горожане
+ 16
Местный
...Я не могу смотреть эти долбанные полит-шоу, я ненавижу эти региональные морды, которые брешут постоянно с экранов, я ненавижу депутатов, которые продали себя, я их всех ненавижу, у меня все время сжимаются кулаки, и в какой-то момент я могу не сдержаться... = http://blogs.korrespondent.net/users/blog/voenved/a46628
Горожане
+ 22
Местный

адвокат Ульянов (20.10.2011, 18:56) писал:pantazm, ednik, відходимо від теми.
Я б пропонував вам перенести цей спір до будь-якої іншої гілки форуму на ваш розсуд шляхом копіювання туди своїх постів, а ці я тут пізніше витру.
Далі цю історію тут не продовжуємо.


А где можно поучаствовать в продолжении, а том мне то же есть что сказать....
Твердость - не тупость!
Горожане
+ 16
Местный
...Розповідає колишня працівниця донецького дитячого садка Ірина: «Спочатку прийшли і сказали, що ми всі вступаємо в Партію регіонів. Я кажу – я поза всіма партіями. Навіть попри те, що я пишу заяву про звільнення і йду з цього місця роботи. Я не розумію, навіщо мені це потрібно. Пройшло два роки, і раптом у документах бачу, що я оформлена як член Партії регіонів, і мене відправляють на якийсь там мітинг. Я дуже сварилася, сказала: як це так, це незаконно! А мені відповіли: тому що ми всі у Партії регіонів»... = http://www.radiosvoboda.org/content/article/24369132.html
Отец-основатель
+ 430
Аксакал
14:52, 24.10.2011 №338
+ 2
Томенко рассказал анекдот о Януковиче и Азарове

Тайное желание Президента Украины Виктора Януковича - остаться у власти надолго, считает вице-спикер Верховной Рады Николай Томенко. Об этом он сказал в интервью Газете.ua.

"Президенту нашептывают, что его смогут избирать в парламенте, и он будет первым лицом 15 лет. А для этого нужно иметь смесь политического режима из России и Беларуси. И к этому идет", - отметил Томенко.

По его словам, программа Януковича реализовывается, как в анекдоте: "Правительству нужно активнее работать с обездоленными", - выступает Янукович. Азаров подходит к нему и спрашивает: "Виктор Федорович, я учу украинский, но объясните: кто такие "обездоленные"? - "Это те, кто не отдал нам долю".

"Сейчас все, у кого есть деньги, должны отдать долю власти. Видели, что случилось с гипермаркетом Эпицентр секретаря Киевсовета Галины Гереги - ее муж вынужденно отбыл за границу. Хотели забрать бизнес у владельцев Фокстрота. Говорят, сейчас за рубежом владельцы сети ресторанов Козырная карта. Кто-то отдает 25 процентов дела, кто-то - 70, чтобы спастись", - заявил Томенко.

На вопрос, кто координирует эти наезды, крышевание, политик ответил: "Называют несколько групп. Одна вокруг народного депутата Юрия Иванющенко. Другая - Александра Януковича, сына Президента. Говорят, они активно используют для рейдерства Управление по борьбе с организованной преступностью. Если у тебя слабые нервы и нет серьезной крыши, все отберут или посадят".

"Если не задумаемся, как это остановить, придется убегать из Украины. Спрашивал одного депутата из Партии регионов: "Вы ожидали, что Украину так опустят в глазах мира?". А он говорит: "Ничего, европейцы покричат и замолчат", - рассказал Томенко.

"А динамика падения рейтинга Януковича фантастическая. В марте его деятельность одобряли 55,3 процента, в октябре - 23,8. Ни у одного предыдущего Президента такого не было", - подчеркнул он.

Как сообщалось, наибольшую поддержку среди украинских политиков, по данным опроса Центра Разумкова, имеют экс-премьер Украины Юлия Тимошенко, лидер партии Фронт змін Арсений Яценюк и лидер партии УДАР Виталий Кличко.

Источник
Я говорю то, что думаю - потому и молчу...
Горожане
+ 509
Аксакал

Kanarsky (24.10.2011, 13:52) писал:Как сообщалось, наибольшую поддержку среди украинских политиков, по данным опроса Центра Разумкова, имеют экс-премьер Украины Юлия Тимошенко, лидер партии Фронт змін Арсений Яценюк и лидер партии УДАР Виталий Кличко.



Кличко просто офигеть какой политик! Про Тимошенко вообще молчу. Иногда у меня складывается такое впечатление, что наши люди дольше и пристальней выбирают пачку соли в магазине, чем тех, кто будет у руля несколько лет..
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Горожане
+ 16
Местный
Spacer
15:45, 24.10.2011
Совершенно правильно, Белокурая Жози! Ведь самый правильный политик, это…
«Виктор Федорович Янукович.
Многосложная, многотрудная, противоречивая, но однозначно судьбоносная новейшая история Украины называла его украинообъединяющим лидером, полные испытаний годы независимости сформировали в нем выдающегося современного политика с мировым именем. Но прежде всего он - делообразующий руководитель-гуманист, многоопытный управленец-новатор, государственный деятель-патриот, принадлежащий к числу самоотверженно работающих созидателей».

Виталий Спажук, «Жизнь под знаком факториала» (стор.11).
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация