Самый скандальный закон (проект) от ПР

0
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
23:20, 18.01.2014
Жозі - оце якраз те

Скат думає, що це його омине. Ні друже . Не омине. Спочатку ми, а далі ви, приблизно за третім разом - бо шибко умний. Сьогодні одне каже, завтра інше.
Горожане
+ 37
Местный
Citadel
23:23, 18.01.2014

Цитата: Самый скандальный закон (проект) от ПР


Очнитесь, аналоги таких законов уже лет 30 существуют в Европейских странах. Гугл в помощь.
" Вас орда?.. а нас Рать!"
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Очнулись - нам немає різниці - у кого що є. То їх проблеми, а це наші. В Кореї теж багато чого є.

У нас аналоги таких законів теж були - тільки там тюрми не було - тепер три года за фігню.
Горожане
+ 509
Аксакал
Белокурая Жози
23:37, 18.01.2014

писатель (18.01.2014, 21:19) писал:Жозі - оце якраз те


Я змогла до кінця подивитись ролик лишень з другого разу, мені стало реально зле від побаченого.

Citadel (18.01.2014, 21:23) писал:Очнитесь, аналоги таких законов уже лет 30 существуют в Европейских странах. Гугл в помощь.


Вам так само. У европейських країнах є суди. В нас натомість - телефонне право. Не робіть вигляд, що не розумієте простих речей.
Окрім того і головне - закони приймаються в законний спосіб і не порушують норм Конституції.

"Ті, хто відмовляються від свободи заради безпеки, втрачають і одне, і друге" (Франклін Рузвельт)
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Горожане
+ 37
Местный

Цитата:тепер три года за фігню.


Во Франции 4 года за фигню, и 35 000 евро штрафа. И шо? Вы же в Эвропу собрались? Или уже нет?

Цитата:У европейських країнах є суди. В нас натомість - телефонне право.


Как часто Вы судитесь?
" Вас орда?.. а нас Рать!"
Горожане
+ 509
Аксакал

Citadel (18.01.2014, 21:37) писал:Как часто Вы судитесь?


Тричі на рік.
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Горожане
+ 37
Местный

Цитата:Тричі на рік.


И все проигрываете?
" Вас орда?.. а нас Рать!"
Горожане
+ 509
Аксакал

Citadel (18.01.2014, 21:41) писал:И все проигрываете?


Тема про мене?
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
23:49, 18.01.2014
Там виграш залежить від сумки з грошима - її обсягу

Зокрема, закон повертає до Кримінального Кодексу статтю про наклеп. Під наклепом розуміється умисне поширення завідомо недостовірних відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи. За це передбачається кримінальна відповідальність у формі штрафу до штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот годин, або виправних робіт на строк до одного року. Наклеп у ЗМІ або в мережі інтернет, а також особою, раніше судимою за наклеп тягне відповідальність у формі штрафу від 50 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або виправних робіт на строк до одного року. За наклеп-обвинувачення у вчиненні тяжкого чи особливо тяжкого злочину - від одного до двох років виправних робіт або до двох років обмеження волі.

Закон встановлює відповідальність за виготовлення, зберігання, поширення і збут екстремістських матеріалів, у тому числі через ЗМІ, інтернет, соцмережі. За це загрожує штраф від 200 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацію екстремістських матеріалів. За ці ж дії, вчинені повторно, - штраф від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацію екстремістських матеріалів.

«Нову статтю про "екстремістську діяльність" викладено таким чином, що до екстремістів неважко віднести усіх, хто у ЗМІ, Інтернеті, в тому числі в соцмережах, поширює інформацію про насильницьке захоплення влади, втручання у діяльність або перешкоджання діяльності органів державної влади, місцевого самоврядування, інших суб'єктів владних повноважень, виборчих комісій, громадських об'єднань, їх посадових чи службових осіб. Екстремістами вважатимуться й ті, хто відповідні заклики поширює на масових зібраннях та здійснює фінансування, в тому числі шляхом надання інформаційної підтримки, поліграфічних послуг, телефонного, факсимільного чи іншого зв'язку», - звертають увагу юристи юридичної фірми Jurimex Оксана Єфімчук і Юрій Крайняк.

Новий закон прирівнює інтернет-ЗМІ до інформаційних агентств, що потребуватиме обов'язкової реєстрації інтернет-видання. За словами юриста Інституту медіа права Ігоря Розкладая, відповідно до цих положень на інтернет-ЗМІ поширюватиметься вимога щодо реєстрації інформаційних агентств та санкції за діяльність без відповідної реєстрації. Закон дозволяє обмежувати доступ до інтернет-ресурсів без держреєстрації.

Закон узагалі передбачає закриття сайту без рішення суду, на підставі рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації. НКРЗІ набуває повноважень блокувати доступ до сайтів, «через які здійснюється розповсюдження інформації, поширення якої суперечить закону, чи через які здійснюється діяльність інформаційного агентства без передбаченого законом свідоцтва про державну реєстрацію інформаційного агентства».

Законом вводяться нові зобов'язання для операторів і провайдерів. На основі рішення комісії вони повинні обмежити доступ своїх абонентів до сайтів з «незаконною інформацією». Крім того, в законі «Про телекомунікації» з'явилося зобов'язання ліцензувати послугу з надання доступу до інтернету. В той час як раніше провайдерів лише включали до реєстру.

Закон посилює регулювання діяльності громадських організацій в Україні. Громадські об'єднання, які отримують кошти з-за кордону - тепер «іноземні агенти», мають платити податок на «прибуток» і офіційно називатися «іноземними агентами».

«Громадське об'єднання вважається таким, що виконує функції іноземного агента, якщо для забезпечення своєї діяльності отримує грошові кошти або майно від іноземних держав, їх державних органів, неурядових організації інших держав, міжнародних неурядових організацій, іноземних громадян, осіб без громадянства або уповноважених ними осіб, що отримують грошові кошти чи інше майно від вказаних джерел (далі - іноземні джерела), а також бере участь, в тому числі в інтересах іноземних джерел, в політичній діяльності на території України», - йдеться у новоприйнятому законі.

Громадське об'єднання вважається таким, що бере участь у політичній діяльності, якщо воно прагне впливати на рішення органів влади (тоді на таку діяльність і її фінансування треба просити завчасного дозволу держави).

Новий закон забороняє «незаконне» збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їх близьких родичів чи членів їх сімей. А також забороняє поширення "образливої" інформації про них, тиск, залякування чи вплив. Відповідальність встановлено у формі штрафу, виправних робіт до 2 років, арешту до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 2 років.

«Формально, за написання апеляційної скарги з деякими висловлюваннями можна отримати кримінальну відповідальність, якщо суддя вирішить, що таким чином його образили», - зауважують юристи юридичної фірми Jurimex Оксана Єфімчук і Юрій Крайняк.

Крім того закон передбачає встановлення обладнання для негласного зняття інформації («прослушки») на всіх телекомунікаційних мережах (телефон, інтернет), а також зобов'язує власників SIM-карток укладати угоду з операторами.

Також закон дозволяє президенту і парламенту своїми рішеннями достроково припиняти повноваження члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Це, на думку експертів, робить членів регулятора більш залежними від тих органів, які їх призначають.

Інші нововведення, які суттєво обмежують права громадян, описала у своєму Facebook громадська активістка Світлана Заліщук («Новий громадянин»). Відтепер за рух у колонах більше 5 авто загрожує вилучення прав і автомобіля на 2 роки, за порушення порядку мирних зібрань - до 10 діб, за участь у мирних зібраннях у касці, форменному одязі, з вогнем - до 10 діб, за встановлення наметів, сцени чи навіть звуку без дозволу міліції - до 15 діб, за неповагу до суду - 15 діб, за невиконання «законних вимог» СБУшників - штраф понад 2 тис. грн, за блокування доступу до житла (цілком нова кримінальна норма) - до 6 років, за «групове порушення громадського порядку» - 2 роки, за масові заворушення - 10 і навіть 15 років («Будь-якого учасника Майдану можна садити за цією статтею, не кажучи вже про інші статті», - вважає пані Заліщук). Протокол про адміністративне правопорушення можна вже не вручати особі, яку вважають порушником (достатньо так званих «свідків»), а підтвердженням вручення повістки особі тепер є не лише її підпис, а «будь-які інші дані».

Ги - заочний суд. Без повідомлення . Запитав за зарплату у бюджетників - отримав статтю про екстремизм, бо це справа впливу на місцеве самоврядування
Горожане
+ 509
Аксакал
Белокурая Жози
00:01, 19.01.2014

писатель (18.01.2014, 21:47) писал:Ги - заочний суд. Без повідомлення


Цікаво, чому відразу не революційні трійки: "суд" і приведення вироку до виконання - розстріл відразу на місці? Вже проходили через таке..дуже ефективний засіб.
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация