Достаточное число убили. Але мене одне цікавить - чому у нас має бути почуття гордості чи навпаки - почуття сорому. Чому ми не можемо сприймати все це в реаліях які нам не змінити - да між іншим : "За Сталіна" то тільки в кино кричали - а так лише матюки
писатель (07.09.2013, 00:44) писал:Достаточное число убили. Але мене одне цікавить - чому у нас має бути почуття гордості чи навпаки - почуття сорому. Чому ми не можемо сприймати все це в реаліях які нам не змінити - да між іншим : "За Сталіна" то тільки в кино кричали - а так лише матюки
Дайте уже нашим ветеранам дожить спокойно...Вы же их этими словами обижаете.Как Вам не стыдно.
A85, якщо для вас немає різниці між Україною та СРСР, Золотою Ордою та Київською Русью, то мені вас шкода. Хоча мені вас шкода і без всього цього.
Ирина_Ясмин (07.09.2013, 00:12) писал:Мамай, Я к националистам не отношусь..Господь с Вами,не хватало.Бендара,Шухевич и прочие предатели,уж точно не мои кумиры
Чергове роздвоєння особистості. А як же "Какие б они не были,но они наши!И история наша!". Наведіть спочтаку лад у себе в голові, потім суйтесь в історичні/політичні форуми.
з.і. Бабурі не маскуйся, я тебе взнаю з тисячі
vpnsudoplatov (07.09.2013, 00:16) писал:А что при коммунизме не было верующих людей .?
При житті завжди буває смерть, але живих мерзців не буває, правда? Тому й православних комуністів бути не може.
Ирина_Ясмин (07.09.2013, 01:00) писал:Дайте уже нашим ветеранам дожить спокойно...Вы же их этими словами обижаете.Как Вам не стыдно.
Такими повідомленнями ви ображаєте мою повагу до вас.
Даже если вы тысячу раз признаете нас виновными, вечный суд истории оправдает нас и со смехом выбросит вердикт вашего суда.
писатель (07.09.2013, 00:44) писал:"За Сталіна" то тільки в кино кричали - а так лише матюки
Был бы дед живой, выпорол бы он Вас за такое богохульство, не смотря на возраст и должность До сих пор в хате портрет висит над кроватью деда, хотя его уже 24 года как нет в живых.
Сергіію - тут є різниця. Велика - між дідами, але не будемо чіпати їх кості. Мій прадід, повірите - не кричав. Дід же на своїх батьків дивився і теж навряд чи кричав - не той склад розуму. І тут не в тому справа, що він кращий чи гірший. Це глупості так мірять. Просто був дуже релігійним. На Бога дивився, на інше ні. У кожного свій вибір, але це вже таке від нас далеке, що цього вже ніхто й не знає
Цитата:Дайте уже нашим ветеранам дожить спокойно...Вы же их этими словами обижаете.Как Вам не стыдно.
Ви звісно вибачте, але переговорив я з ними за останні 20 років дуже багато. Чого ви вважаєте, що я їх ображаю? Глупості це. І чому ви їх вважаєте зомбованими людьми?. Мудрі між іншим люди наші ветерани іі все розуміють. Не завжди все скажуть, але розуміють фронтовики все прекрасно. Чесно - за ці роки стільки з ними переговорив і не думайте що серед них одні сталіністи. Це дурниця - розумні діди і виважені.
Пам"ятаю по моєму 1991 рік. Міська організація НРУ. Якраз проголошено Незалежність і перші хто прийшов, якраз фронтовики і були. Двох точно помню як сьогодні . Один танкіст колишній , вже помер цей чоловік. А другий ветеран слава Богу живий - в Крюкові живе. Не потрібно думати, що ці люди дуже відмінні від нас - у них просто мудрості більше і бачили вони те, що нам краще не бачить І в приклад наведу не тільки одну сторону. Добре я пам"ятаю і Обідейка покійного і генерала Чайку - обидва керували в ті роки міською організацією ветеранів війни та праці Кременчука. І маю сказати, що ветерани в більшості мислили однаково про ті часи. Це вже сьогодні трошки інше , але трошки. В тій же міській організації ветеранів війни керують Сельцов та Грищенко. Але вони такі ветерани війни приблизно як я. Думаю, вони на мене не образяться- вони й справді військові колишні, але не фронтовики. Та вони й ніколи протилежного не казали. Так шо трохи змінюються наші погляди, ми всі стаємо мудрішими і виваженішими в оцінці кроків та прийнятті рішень. Десь так, а то Сталін та Сталін. Товариство - не робимо собі кумирів, бо воно того не варте. Чесно. Та й набридло вже все це. 22 роки ми розумнішаємо й сьогодні точно як оті євреї в пустелі. Бо одні кричать вперед йдемо, інші ні - давайте Брежнева оживлять. Не оживе, і назад дороги немає. А якби і ожив, то нічого не змінив, бо ми інші і на батьків не схожі. Вітчиму моєму за радість було стояти на м"ясокомбінаті за ребрами - їх помню раз в тиждень продавали. Мені стояти за ребрами у тригодинній черзі біля м"ясокомбінату щось не дуже хочеться
(А.С. Пушкин)
гражданин