sleep 10.04.2011, 00:50 писал:Да у меня даже Толкиен был на украинском "Путешествие хоббита туда и обратно" (изданный в советской Украине).
В мене тако ж була ця книжка - "Подорож за Імлисті гори, туди і назад", здається. Чудовий переклад, цікавезна історія с детальною картою на першій сторінці - просто визначна книга!
Мені не зрозуміло чому багато хто з вас ділить Україну на Західну та Східну не за географічною ознакою. Для мене усюди українці однакові! Я не поділяю їх на "бендерівців" та .... мммммммм.... не знаю чи є якась назва для жителів східних регіонів, а ви провели умовну лінію якою поділили країну навпіл! Схоже нікчеми-політики добре попрацювали (істеричка ЮВ, яка пропонувала огородити Донбас колючим дротом, чи Колєсніков з покійним губернатором Харьківської обл. (забув як звати), які щось квакали про відділення східних областей) вони всі мусили відповісти за свої слова та в слимака Ющенка духу не вистачило їх за це покарати. Річ не в тім, кожен раз поділяючи Україну саме за такою схемою ви поглиблюєте поділ держави для себе, а в результаті і в реальності, так як, повторюсь "сознание определяет бытие"!
sleep 10.04.2011, 01:15 писал:а Вы не интересовались у них, почему они раньше не разговаривали на родном языке, по каким объективным причинам?
Думаю боялися зробити це першими. На жаль, для мене це досі проблема, але я переконаний, що, врешті-решт, подолаю її. Як шкідливі звички: паління, алкоголь та ін.
sleep 10.04.2011, 01:15 писал:почему они раньше не разговаривали на родном языке,
Розумієте - це повна маячня та тавтологія "не розмовляти на рідній мові". Не розмовляли, бо українська мова не є для них рідною. Це пан адвокат Ульянов розуміє, але займається перфомансом. Між іншим, пан Ульянов дуже любить читати класиків українського націоналізму, орієнтуючись на те, що "покоління Донцової і Бегбедера" їх не читало. Ось цитата з В.Липинського про український націоналізм, який так до вподоби пану Ульянову:"Націоналізм буває двоякий: державотворчий і державоруйнівний — такий, що сприяє державному життю нації, і такий, що це життя роз’їдає. Прикладом першого може бути націоналізм англійський; другого — націоналізм польський, український.
Перший є націоналізм територіальний, другий — націоналізм екстериторіальний і віросповідний. Перший називається патріотизмом, другий — шовінізмом. " А з шовінізмом, та ще й державоруйнівним треба бути дуже обережним...
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит". Артур Шопенгауэр
Старший сержант запаса 10.04.2011, 00:50 писал:«Все вы, во Христа крестившиеся, во Христа облеклись. Нет уже Иудея, ни язычника; нет раба, ни свободного; нет мужеского пола, ни женского: ибо все вы одно во Христе Иисусе» - Де ж тут місце для націоналізму?
Старший сержант запаса 10.04.2011, 00:56 писал:Ось ще одна цитата з Івана Золотоуста: "И для чего ты гордишься отечеством, говорит Он, когда Я повелеваю тебе быть странником всей вселенной, когда ты можешь соделаться таким, что весь мир не будет тебя достоин? Откуда ты происходишь,- это так маловажно"
Не слід сприймати всі вислови з Біблії буквально - це просто "історії які допомагають нам жити правильно" Саус Парк.
адвокат Ульянов, Читаю я Ваші пости і пригадується, по-перше, анекдот про одну з прибалтійських країн - Шарик! Шарик! -.... - Шарикас! Шарикас! - Гавс! Гавс! А по-друге згадується історія про те, як слов'янофіл Аксаков одягався "по- исконно -русски", а люди приймали його за перса...
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит". Артур Шопенгауэр
Карліто 10.04.2011, 01:19 писал:В мене тако ж була ця книжка - "Подорож за Імлисті гори, туди і назад", здається. Чудовий переклад, цікавезна історія с детальною картою на першій сторінці - просто визначна книга!
всё правильно, там еще на обложке орел нарисован и хоббит за его ноги держится
Карліто 10.04.2011, 01:19 писал:Мені не зрозуміло чому багато хто з вас ділить Україну на Західну та Східну не за географічною ознакою.
Можно было не писать "багато хто з вас" вопрос же ко мне был адресован. На всякий случай скажу, что в в Кременчуге я живу уже 14 лет, так что от Донбасса в принципе я уже тоже далёк. Вот. А написал я Западная Украина, в том контексте, что она более "україномовна". Вы же не будете отрицать это различие? Еще можно делить по историческому контексту, когда провозглашали независимость в начале ХХ века, то была же ЗУНР так ведь, почему она была отдельно провозглашена? Насчет политиков- это не ко мне, я их бред стараюсь не слушать, чего и Вам желаю.
Карліто 10.04.2011, 01:19 писал:Річ не в тім, кожен раз поділяючи Україну саме за такою схемою ви поглиблюєте поділ держави для себе,
Для меня на уровне отдельных людей, Украина одинаковая, вроде все хотят одного и того же ...поодиночке)) а когда собираются в кучки... дальше я думаю Вы догадаетесь
Карліто 10.04.2011, 01:19 писал:Для мене усюди українці однакові!
Только кто то из них разговаривает на украинском, а кто то на русском- и в чем же тут одинаковость? Если они чувствуют и говорят,что они украинцы?
Карліто 10.04.2011, 01:19 писал:не знаю чи є якась назва для жителів східних регіонів
адвокат Ульянов, хотілось дочекатись Ваших коментарів щодо думки В.Липинського про український націоналізм (як про державноруйнівний шовінізм), але, напевно, не дочекаюсь. Треба йти спати...
адвокат Ульянов 10.04.2011, 01:55 писал: Бути патріотом – це значить шукати задоволення не в тім, ’’щоб бути українцем’’, а в тім, щоб було честю носити ім’я українця. Бути патріотом – це значить перш за все вимагати гарних і добрих учинків від себе, як від українця, а не перш за все ненавидіти інших тому, що вони ’’не українці’’.
тому і спитав у Вас як саме Ви, а не Липинський розумієте патріотизм, тому що в мене склалося враження, що Ви просто не сприймаєте думку тих, кого вважаєте "не українцями".
адвокат Ульянов 10.04.2011, 01:29 писал:Це буде вас їсти і ви заговорите українською, навіть якщо її не любите і все життя були російськомовним. В сімї будете говорити російьскою - але за порогом квартири будете перехожити на українську.
Полагаю, что на украинском я так и не заговорю( в смысле говорить не задумываясь), скорее всего это будет смесь русского с украинским, из-за их сходства и понимания. Вот если бы более отличительный язык, то тогда да. Кстати если меня будут понимать на русском и не "шпынять" и демонстративно молчать в ответ, то я не думаю, что буду переходить на украинский, зачем?
адвокат Ульянов 10.04.2011, 02:06 писал:Вдруге прошу вас зазначити посилання на той мій текст, з якого ви зробили такі висновки
В мене немає ні бажання, ні часу вишукувати окремі Ваші вислови, тим більше що таке враження в мене склалося не від конкретних висловів, а від ведення Вами дискусії в даній темі взагалі.
адвокат Ульянов 10.04.2011, 02:18 писал:Як натягнули на тебе жупел нациста, фашиста і шовініста, то і носи його тихенько. "Було б за що, то взагалі б убили".
"Заметьте, не я Вам это предложил"(с) Нічого такого я Вам не "натягував", просто читаю Вас і дивуюся: на дворі початок ХХІ століття, а Ви живете ідеями кінця ХІХ - го.
"бути шовіністом – це значить прикривати свою духовну пустку (безрелігійність) і своє руїнництво: отже, зрадництво, кар’єризм, здеклясованість – фанатичними вигуками про ’’неньку Україну’’, про ’’рідну мову’’, про ’’ми – українці!’’, про клятих ’’москалів і ляхів’’ і т.п. Борони Вас Боже від такого роду ’’націоналізму’’, який може принести тільки те, що вже приніс: руїну України."
Артур Шопенгауэр
Артур Шопенгауэр
Артур Шопенгауэр
Артур Шопенгауэр
Артур Шопенгауэр
Артур Шопенгауэр