Чому ви не говорите українською?

0
Горожане
+ 509
Аксакал

tarara (19.12.2011, 10:27) писал:Ну, так - во мне причина. У тех украинцев - тоже в них. Они не ощущают себя украинцами приоритетно.



И не ощутят, если будут продолжать разговаривать на неродном языке. Более того - и свой знать не хотят, и русский не знают. Потому что как почитаешь "пробЫвать", "советЫвать", "угодать" - обнять и плакать..
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Горожане
Заслуженный
пенсионер
tarara
12:51, 19.12.2011

Белокурая Жози (19.12.2011, 10:32) писал:и русский не знают. Потому что как почитаешь "пробЫвать", "советЫвать", "угодать" - обнять и плакать..


А вот это уже проблема "выкорінення".
Более того, пока пекутся об какой-то особенной духовности, пропадает даже обычная. Ибо для особой не все годятся да и путь неблизок...
Нам вот буквально на собрании говорили о том, что с каждым годом просто катастрофически падает мотивация у детей ходить в школу. Они ходят - а сами не знают, зачем? А сколько таких же (но пока еще меньше) уже ходит в институт? А сколько, забашляв, например, за юридическое и экономическое образование, уже идут и получают потом копейки, за которые потом даже стоимость образования не отбить? Какую культуру и ценности создадут в таких условиях да еще и "выкорінщики", т.е. те, которым уже что-то ампутировали, но еще ничего не додали? Вот в чем вопрос.
Постскриптум: этот виртуальный персонаж пал смертью скомороха в неравной схватке представителей форума с вуду. Реинкарнации не подлежит.
Горожане
+ 266
Великий Гуру

Белокурая Жози (19.12.2011, 09:56) писал:насаждать украинский язык украинцам в Украине - ишь чего выдумали, националисты поганые!!


Ну, так как тебя, украинку, по другому можно заставить говорить по-украински, если тебе леньки?

Белокурая Жози (17.12.2011, 21:46) писал:Потому что немного лень, немного не вижу области применения своих знаний..

Совесть придумали злые люди, что бы она мучила добрых.
Горожане
+ 85
Почетный
гражданин

адвокат Ульянов (04.04.2011, 00:57) писал:Шукаючи в інтернеті значення виразу "нензо лєста" знайшов цікаву гілку на форумі газети Київського універстиету.
перший її пост вартий того, щоб його повністю зацитувати:
Українізація.
Процес під такою назвою почався у мене близько півтора роки тому. Ніколи не подумала б, шо російськомовній дівчині так закортить стати справжньою українкою. Чи то суто українські і польські корені спрацювали, чи то Помаранчева революція і пов’язані з нею протистояння і небезпеки…не знаю! Але факт залишається фактом, треба було переходити на спілкування рідною мовою. З діалектами. Бо так цікавіше. І от люблю я вже їздити не на ве-ло-си-пе-ді, а на ровері; не огірки у банці, а гурки у слоїку. Уявіть очі моєї матусі, коли я почала так балакати. Та це ше не все! Я кажу: бурАк, трАпка, холоднО, хОджу, вОджу, мо тре (замість “може треба”), нігті, бачте, калярові, а прохання виконую зі словами “ПрОшу!”. Коли кличуть, кричу “гОйко?”, їм тіки бульбу, а не “картошку”. Звичайне москальське “блін” змінилося на суто наше “бляха” і, ви знаєте, коли застрягає штанина у цепу ровера, а ви їдете на невеликій швидкості і конче тре прокрутить колесо, скажіть це слово. Допомагає, перевірено на собі.

Трохи начитавшись книжок, навчилась сваритися. Тепер, коли мене виводять з себе, тихо і сердито промовляю: ”Най тебе шляк трафить, нензо лєста, лярва остатня, най тебе вкурвить”. На декого діє магічною силою, певне здається страшним прокльоном, гіршим за потік звичайних матів! Ше можна лякати людей приколами на кшталт: ”Повернись мордякою туди, де був ср..ою!” Тре казати, швидко підскакуючи ззаду. Коли таке зробите (якшо є люди на землі, здатні на це) напишіть мені на мило. До речі, саме так, трохи грубувато звучить бандеровська команда ”кругом руш!” От, будете знати! Ну, а поки шо все. Мо якось ше підкину перлів української мови, це ж бо так весело! І, знаєте, я анітрохи не жалкую, шо почала розмовляти і думати українською! Мало того, і вам це робити рекомендую.



Повертаючись до початку. Наприклад я не бачу тут української мови. Невже ця дівчина вважає, що вживаючи в повсякденному житті слова з західноукраїнського діалекту, сформовані на основі впливу польської, вона відрізняється від Миколи Яновича? Це такий самий суржик, але з іншого боку кордону.
І не потрібно українців примушувати розмовляти невідомою українською. Держава повинна по-перше визначитись з орфографією сучасної української мови, і лише потім зацікавлювати громадян її вивчати. Друкувати достатню кількість літератури українською, що буде коштувати в декілька разів дешевше, ніж іноземними мовами, нарешті перекласти спеціалізовану технічну літературу на українську, і, головне, змусити кожного пересічного українця відчути гордість за свою державу, а не огиду.
Горожане
+ 118
Почетный
старейшина

shadow (19.12.2011, 11:10) писал:І не потрібно українців примушувати розмовляти невідомою українською. Держава повинна по-перше визначитись з орфографією сучасної української мови, і лише потім зацікавлювати громадян її вивчати.


Самый толковый пост.

shadow (19.12.2011, 11:10) писал:
Друкувати достатню кількість літератури українською, що буде коштувати в декілька разів дешевше, ніж іноземними мовами, нарешті перекласти спеціалізовану технічну літературу на українську, і, головне, змусити кожного пересічного українця відчути гордість за свою державу, а не огиду.


И опять в самую точку.
Я очень люблю свою Родину и чувство стыда за свое государство.
Горожане
+ 266
Великий Гуру

Белокурая Жози (19.12.2011, 10:19) писал:Это ты говоришь "пожалуйста". А автор цитаты возмущена..:-)


Белокурая Жози, а не надо за меня решать, - возмущена я или нет, а то, как-то не очень с твоей сторны это звучит... Я свои эмоции на форуме не проявляю, собственно, как и в жизни, - я человек спокойный. Тем более, что повода для этого нет. А уж дискуссии стараюсь вести с людьми корректно, не переходя на личности, если, конечно, не провацируют.
А поскольку в этой теме я ещё не сказала своё слово, то отписываюсь, - несмотря на то, что я приехала в Украину из Грузии и украинский язык в школе не учила, тем ни менее пишу и говорю по-украински хорошо ( даже грамотнее, чем, те, кто его изучал или пытается убедить меня, что знает его в совершенстве), в работе своей использую украинский, в жизни - русский, с теми, кто общается со мной по-украински - отвечаю тем же, на форуме - по-русски, т.к. при регистрации в правилах было записано, что язык общения - русский.
Совесть придумали злые люди, что бы она мучила добрых.
Горожане
+ 329
Великий Гуру

адвокат Ульянов (19.12.2011, 11:17) писал:А держава - це хіба не ми з вами?Якщо не ми з вами, то ніхто з Марсу за нас не визначиться,

я вам это тысячу раз подтвержу- начинать нужно с себя, а потом других поучать или советы раздавать!

адвокат Ульянов (19.12.2011, 11:17) писал:треба докласти зусиль, щоб читати українською - треба купувати надруковане українською, тоді будуть і друкувати більше,


а каких услий требуется чтоб выпускали хорошие отечественные авто!!!! Их надо больше покупать!

shadow (19.12.2011, 11:10) писал: і, головне, змусити кожного пересічного українця відчути гордість за свою державу, а не огиду.

Это невозможно - сказала Причина .Это безрассудно - заметил Опыт .Это бесполезно - отрезала Гордость ." Попробуй ... " - шепнула Мечта ...
Горожане
+ 85
Почетный
гражданин

адвокат Ульянов (19.12.2011, 11:17) писал:А держава - це хіба не ми з вами?


В сучасній українській державі, вибачте - ні.

адвокат Ульянов (19.12.2011, 11:17) писал:треба думати перед виборами


Помилкове тлумачення слова "вибори" - в нашій країні в мене завжди є право вибору, між "погано" і "ще гірше" в другому турі.

адвокат Ульянов (19.12.2011, 11:17) писал:Для того, щоб вивчати - треба докласти зусиль, щоб читати українською - треба купувати надруковане українською, тоді будуть і друкувати більше


Я доклав, вивчив, купую. Навіть з задоволенням дивлюсь фільми з українським перекладом. Але, чомусь, в моїй бібліотеці більшість літератури українською мовою видана за часів СРСР.

адвокат Ульянов (19.12.2011, 11:17) писал:Ваш пост - це пост за ментальністю типового споживача: ви мені дайте, в рота покладіть, пожуйте, а там я ще подивлюсь на вас.


Так дайте. Жувати, дякую, не треба, сам в змозі. Але, чомусь, від мене тільки беруть.
Горожане
+ 85
Почетный
гражданин

адвокат Ульянов (19.12.2011, 11:54) писал:А Що ви особисто зробили, щоб так не було? Прийняли активну участь в політичному процесі шляхом балотування? Вступили до партії, яка вам цікава? Чи хоча би підтримали цю партію фінансово? Агітували за неї?


Ви ж раніше чітко визначили мою соціальну спрямованність:

адвокат Ульянов (19.12.2011, 11:17) писал:Ваш пост - це пост за ментальністю типового споживача: ви мені дайте, в рота покладіть, пожуйте, а там я ще подивлюсь на вас.


З цієї точки зору я звичайний український громадянин, зомбований PR технологіями, політикою не цікавлюсь взагалі і довіряю лише передвиборчим гаслам. І головне, що мене цікавить - економічна стабільність держави, (вибачте, мовою споживача - щоб було де заробити гроші, з яких після сплати податків залишиться достатньо, щоб прогодувати і одягти родину, дати гідну освіту дітям і потурбуватись про близьких пенсионерів). А от з тих податків "слуги народу" повинні знайти кошти на освіту і пропаганду української мови, що всіх нас об'єднає і поведе до світлого майбутнього.
Горожане
Блиц-мать
shadow, Поддерживаю Ваши посты, приятно читать
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация