Чому ви не говорите українською?

0
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Переконали і мене. Ми не можемо говорити української, бо у нас мала заробітна плата. Бо ми віримо в Леніна та Енгельса . У нас всього не вистачає. Бо є -

Цитата: економічна стабільність держави, (вибачте, мовою споживача - щоб було де заробити гроші, з яких після сплати податків залишиться достатньо, щоб прогодувати і одягти родину, дати гідну освіту дітям і потурбуватись про близьких пенсионерів).


От коли все це зникне, а зникне воно все разом з нами, то і буде інша справа
Горожане
+ 85
Почетный
гражданин

адвокат Ульянов (19.12.2011, 18:48) писал:Тему закривати?


Да нет уж, после такого расширенного поста не спешите.

адвокат Ульянов (19.12.2011, 18:48) писал:Націоналісти зараз пропонують ідеологію, пропонують гасла, що згадують про честь та обов'язок перед державою та рідною землею


Все, окончательно скатились в политику. Возможно, придется перейти в другую тему, дабы полностью раскрыть скрытый потенциал национализма, как основополагающей составляющей строительства будущего украинского государства. Может, Вам даже удастся меня в чем-то убедить. Фактами. Примерами. Верю, что почерпну много нового.

адвокат Ульянов (19.12.2011, 18:48) писал:але бидло йде на дільниці та вперто голосує за цих політиків і потім реве у себе в стійлі. Що це і як це можна називати?


Вы предлагаете альтернативу? Похвально, надеюсь ознакомиться с политической программой Вашей партии, а также биографиями людей ее представляющей. Также позвольте поинтересоваться, во втором туре выборов Вы голосуете за одну из двух сторон или выбираете вариант "против всех"?

А что касается языка, Адвокат Ульянов, Вы всерьез считаете, что проблема в нем? Вот как заговорят все на украинском, так сразу снизойдет божественный дух и все станет хорошо? Или человек, не говорящий на украинском по определению не может быть патриотом? Среди учебных заведений, насколько я понял, на бумаге проблем нет и скоро

адвокат Ульянов (19.12.2011, 18:48) писал:виростуть ті, хто здатен ці гасла зрозуміти, і з такими звершимо великі справи.

Горожане
+ 509
Аксакал

адвокат Ульянов (19.12.2011, 18:48) писал:Я не дурень, і прекрасно розумію, що мої думки тут і взагалі поділяють одиниці, а більшість буде вважати і вважає мене, ну, наприклад, як от "Ни стержня, ни мужественности, ни совести. Злое и унылое ничто)))



адвокат Ульянов, наразі наші люди не наважуються вголос і відкрито висловити свої думки. Тому всі ми були свідками під час виборів: згадайте тему про те хто й за кого голосував:-)) А потім ми дивуємося: і чому в нас такі політики, чому це нас ніхто не чує? Важко почути того, хто мовчить. А тому, хто мовчить - не потрібні слова, не потрібна мова.
Замкнене коло..Я, скажу чесно, не дуже великий оптиміст в цьому питанні. Я вважаю, що пройде досить багато часу, аж допоки не зміниться покоління і не відійде в минуле совецький менталітет.
Бо, маючи таку п"яту колону, такий важкий економічний стан і такого агресивного північного сусіда, тішити себе надією, що боротьба буде недовгою та безболісною - то треба бути геть божевільним:-)))
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал

адвокат Ульянов (19.12.2011, 20:25) писал:Звісно, що однією мовою ситий не будеш, але: якщо є здоровя та сили, то людина собі харчування заробить, а здоровя не буде - то скільки не заробляй, все буде на аптеку.


Вот, вы и очертили будущее Украины! А ещё в который раз добавлю от себя: каждый год Украина становиться меньше на ДВА Кременчуга!
А все ваши посылы базируются на том самом мифе про страуса: "если бы, да кабы!"
Спускайтесь уже на Землю. Всех нас всё равно ждёт царство небесное, если оно есть, конечно, и самое смешное, в независимости от национальности!
Счастливого пути!
Горожане
+ 85
Почетный
гражданин
адвокат Ульянов, співчуваю, напевне нелегке це життя, коли всі навколо суцільні Санчо Панці, а ви один д'Артаньян Дон Кіхот

От Вам не дивно, чому ми через 20 років незалежності ставимо питання, чому українці не розмовляють українською? Ну невже за 20 років важко було вивчити? Так давайте повернемось на 20 років назад і подивимось, що ми мали наприкінці, чи на початку, як Вам зручніше. А в мовному питанні ми мали наступне - кожен громадянин союзних республік, окрім РСФСР, вивчав рідну мову, російську і ще одну іноземну. І школи у нас були російські і українські, а по забитим селам так взагалі лише українські (забитим це зараз,коли вже немає потреби не те що в школі, а і в цвинтарі). І освіта була обов'язковою, і газети видавались українською, і книжок українською було легше купити ніж російською, навіть телеканал один україномовний був. Один з двох. І фільми знімали українською, а не дублювали. I, станом на 1991 рік, кожен українець, за деякими винятками, володів, принайми на шкільному рівні, і російською, і українською мовами.
І от щастя на націоналістичну вулицю - республіка отримала незалежність і в спадок від СРСР найбільш розвинену економіку в кордонах, "трішки" більших, ніж "славетна УНР". A в керівництві країни зявились такі ж фахівці, як і зараз в "Свободі" - горлопани-теоретики з ідеєю відтворення української держави і обєднання народу навколо споконвічних цінностей. І зразу проблема - є літературна і розмовна українська, але немає спеціалізованої і технічної. Та не тому, що її викорінювали, а тому що вона не була потрібною. Не було жодних причин перекладати "Руководство по войсковому ремонту средних танков" ні українською, ні, наприклад естонською. Можливо, саме тоді потрібно було зупинитись і добре подумати над питанням мирного співіснування двох словянських мов. Але ж це не наш метод, ми не будемо використовувати мову "окупантів", і починається цирк.
В країні немає жодного спеціалізованного словника, а процес перекладу іде повним ходом. Але не силами "патріотів", а спеціалістами на місцях. Особисто перекладав декілька розділів "руководства по эксплуатации", дякую звичайному російсько-українському словнику часів СРСР, який чомусь приніс з дому, а не отримав на роботі. Ну що, діло зроблено, тепер вже будемо вживати тільки українську? Аха, зараз. Прокинулись теоретики. Спочатку замінимо "вертоліт" на більш милозвучне українській діаспорі "гелікоптер". А тут ще кляті москалі знущаються, і надсилають матеріали російською, великоімперські шовіністи, не можуть для нас самі перекласти українською. Та нічого, "на святое дело идем", ще трохи і все буде добре. От і російсько-український технічний словник львівського видавництва в книгарні знайшов. Зараз стане зовсім легко. Перші сторінки і легкий шок. Я чи то лижі не їдуть, чи я чогось не розумію - чому авіЯція???? А ще кілька років, і мені вже все одно, як буде українською "ведущая и ведомая шестерни", тому що шестерні державі вже не потрібні, та й робити їх немає де, на чому і кому. І країна перетворилась з розвиненої індустріальної в руїни. Зате в нас є мова. Рідна, що милує серце словами

адвокат Ульянов (04.04.2011, 00:57) писал:бурАк, трАпка, холоднО, хОджу, вОджу, мо тре (замість “може треба”), нігті, бачте, калярові, а прохання виконую зі словами “ПрОшу!”. Коли кличуть, кричу “гОйко?”, їм тіки бульбу, а не “картошку”. Звичайне москальське “блін” змінилося на суто наше “бляха” і, ви знаєте, коли застрягає штанина у цепу ровера


Вибачте, цією мовою я розмовляти не хочу і не буду.

P.S. От я мабуть не був дуже поганим хлопчиком цього року, тому що навіть до моєї крайньої хати завітав святий Миколай і подарував нові наклейки на клавіатуру наліпки на клавіші стікери на кейборд, ну... такі прямокутники з українськими буквами (правда не всіма новими), щоб легше стало писати українською. Можливо так Ви мене краще почуєте і замислитесь над деякими речами.
P.P.S А раптом черговий міністр освіти, випадково, перечитає "Заповіт" Шевченка і замислиться над словом "Вкраїна"
Горожане
+ 18
Гастарбайтер

Белокурая Жози (19.12.2011, 19:44) писал:наразі наші люди не наважуються вголос і відкрито висловити свої думки.


Ну судя по постам то вы на пару с ником "адвокат Ульянов" либо глухи либо желаете слышать то что интересует лично вас, уж не обессудьте за столь крамольную мысль.

Белокурая Жози (19.12.2011, 19:44) писал: А потім ми дивуємося: і чому в нас такі політики, чому це нас ніхто не чує? Важко почути того, хто мовчить. А тому, хто мовчить - не потрібні слова, не потрібна мова.


Ступайте на Центральный рынок и среди многотысячной "безмолвной массы" снующих и продающих крикните твёрдым и увереным голосом что-нибудь на подобие "Слава Януковичу и его команде!"-эти "немые" вам расскажут, а возможно и покажут свою "думку", уж будьте покойны.

Белокурая Жози (19.12.2011, 19:44) писал:Я вважаю, що пройде досить багато часу, аж допоки не зміниться покоління і не відійде в минуле совецький менталітет.

Всё верно, отойдёт. И будут жить на этой территории помещики новой формации и убогие холопы каждый со своим менталитетом-вы какой себе предпочитаете?

Белокурая Жози (19.12.2011, 19:44) писал:Бо, маючи таку п"яту колону, такий важкий економічний стан

Отож не надо было деребаном государства заниматься, заводы на металолом в Европу за копейки здавать если мозгов созидать нет, а только рефлекс хапануть -вот теперь и "економічний стан".

Белокурая Жози (19.12.2011, 19:44) писал: і такого агресивного північного сусіда


Бомжи возле помоек тоже жалуются что все вокруг такие агрессивные какие-то, непонятно даже почему?
Я вот на украинском не разговариваю, но и не требую чтобы люди приехавшие из сёл ко мне говорили на русском- мы великолепно понимаем друг друга, а провокаторов будем "пiд ср..ку" пинками гнать.
Вот такая вот моя мысль.
И не оспоривай глупца.
А.С Пушкин.
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал
shadow,
Браво!
Вы меня просто опередили! Мне и добавлять ни чего не надо!
Горожане
+ 509
Аксакал

Алхимик (20.12.2011, 15:15) писал:Ну судя по постам то вы на пару с ником "адвокат Ульянов" либо глухи либо желаете слышать то что интересует лично вас, уж не обессудьте за столь крамольную мысль.



Мысль, кроме того, что крамольная, еще и непонятно почему Вас посетившая:-) К чему мы глухи, а Вы - в пику нам, надо полагать, прислушиваетесь?..

Алхимик (20.12.2011, 15:15) писал:Ступайте на Центральный рынок и среди многотысячной "безмолвной массы" снующих и продающих крикните твёрдым и увереным голосом что-нибудь на подобие "Слава Януковичу и его команде!"-эти "немые" вам расскажут, а возможно и покажут свою "думку", уж будьте покойны



Интуиция мне подсказывает, что если вместо лозунга, который Вы советуете, так же громко крикнуть слово..мм..из трех букв, то эти "немые", как Вы их назвали, тоже будут страшно удивлено и возмущены. Хотя, уверена, ни у кого из нет претензий к органу, который эти буквы обозначают.

Алхимик (20.12.2011, 15:15) писал:Отож не надо было деребаном государства заниматься, заводы на металолом в Европу за копейки здавать если мозгов созидать нет, а только рефлекс хапануть -вот теперь и "економічний стан".



Нифигасе у Вас обо мне какие сведения..И откуда только узнали?

Алхимик (20.12.2011, 15:15) писал:Я вот на украинском не разговариваю, но и не требую чтобы люди приехавшие из сёл ко мне говорили на русском- мы великолепно понимаем друг друга, а провокаторов будем "пiд ср..ку" пинками гнать.



Ноу комментс..
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
18:28, 20.12.2011

Цитата:Всё верно, отойдёт. И будут жить на этой территории помещики новой формации и убогие холопы каждый со своим менталитетом-вы какой себе предпочитаете?

Белокурая Жози (19.12.2011, 19:44) писал:
Бо, маючи таку п"яту колону, такий важкий економічний стан
Отож не надо было деребаном государства заниматься, заводы на металолом в Европу за копейки здавать если мозгов созидать нет, а только рефлекс хапануть -вот теперь и "економічний стан".

Бомжи возле помоек тоже жалуются что все вокруг такие агрессивные какие-то, непонятно даже почему?
Я вот на украинском не разговариваю, но и не требую чтобы люди приехавшие из сёл ко мне говорили на русском- мы великолепно понимаем друг друга, а провокаторов будем "пiд ср..ку" пинками гнать.
Вот такая вот моя мысль.


Про що спочатку почати - про заводи, чи про те, у кожного з нас є вибір ? Мабуть з останнього - у нас немає примусу, говорити так чи інакше ( на тій чи іншій мові). Говоримо так , як Бог розуму дав. Історію тут не пришвидшити.

Про заводи, я взагалі тут дивуюся, коли в мерію заходять ділери і пропонують купити італійський асфальто-змішувальний завод. А шо кажуть - хіба то техніка у вас випускається. То так - для країн СНД.

Цитата:І освіта була обов'язковою, і газети видавались українською, і книжок українською було легше купити ніж російською, навіть телеканал один україномовний був. Один з двох. І фільми знімали українською, а не дублювали. I, станом на 1991 рік, кожен українець, за деякими винятками, володів, принайми на шкільному рівні, і російською, і українською мовами.


Я б так не сміявся і не казав на чорне, що воно біле - бо життя було іншим ніж перелік телеканалів.
Але тут мова навіть не про це. Мова не стільки про мову, як про нас і наше розуміння того що відбувається. І наше розуміння - чи варто ставати нормальними людьми, чи і далі залишатися радянською людиною.

Цитата:Вот, вы и очертили будущее Украины! А ещё в который раз добавлю от себя: каждый год Украина становиться меньше на ДВА Кременчуга!


Іва - за відомих вам часів , за які ви нас так активно агітуєте, в Україні меншало одразу на 20 Кременчуків кожен рік.
Горожане
+ 112
Заслуженный
пенсионер

писатель (20.12.2011, 16:27) писал:в Україні меншало одразу на 20 Кременчуків кожен рік.


А это когда ? В 70-е или в 80-е годы ?
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация