Чому ви не говорите українською?

0
Горожане
Заслуженный
пенсионер

Скат (21.12.2011, 11:17) писал:В язык и национализм помогает развитию в трех случаях:


Спасибо.
Хоть я просила это от АУ, но ему недосуг, видимо, отвлечься от пропаганды и написать нормальные, доступные каждому аргументы в пользу национализма
Постскриптум: этот виртуальный персонаж пал смертью скомороха в неравной схватке представителей форума с вуду. Реинкарнации не подлежит.
Горожане
+ 298
Великий Гуру
Скат
14:31, 21.12.2011

pantazm (21.12.2011, 11:55) писал:Белокурая Жози (21.12.2011, 00:34) писал:Ось я знайшла список термінологічних словників, які були знищені в 1933 році.
Зенкевич С. Словник хемічної номенклятури (неорганічна хемія). — К., 1928.


Ну как. Все изучали Хемію?
И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
Горожане
+ 85
Почетный
гражданин
shadow
17:46, 21.12.2011
tarara, снимаю шляпу!
адвокат Ульянов, дозвольте ще раз нагадати, що в спадок нам дісталася багатонаціональна країна в межах кордонів, сформованих за часів СРСР. Сподіваюсь Вам допоможе писатель, і разом ви зможете пояснити, де саме повинні проходити ці кордони з історичної точки зору. Карту Київської Русі в період розквіту не пропонувати (там мова була трошки інша, чи Ви володієте ще і старослов'янською?).
От тоді, сподіваюсь, ми зможемо продовжити дискусію про походження і розвиток української мови не цілому в державі, а в кожній ії частині окремо.
Ще раз висловлю свою думку, що держава повинна заохочувати, а не примушувати населення розмовляти українською мовою, і не чекати, що прокинеться якась невідома самосвідомість.

А давайте трошки пофантазуємо, і від теорії перейдемо до реалій.
Приклад: сімя, типові "Санча Панси", проживають в одному з міст центральної України (можете змінити на Крим): чоловік - 35 років, освіта середньо-спеціальна, фрезерувальник, вільно володіє суржиком, оцінки в атестаті - "4" з української, "3" з російської. Дружина 30 років- освіта вища, хімік-технолог, вільно володіє суржиком, оцінки в атестаті - "4" з української, "5" з російської. 2 дітей дошкільного віку. Живуть на зйомній квартирі, працюють. Доход сімї, ну, наприклад, 3000 грн/міс. Турбуються за екологію, тому на виборах голосували за партію зелених, але коли дізнались, що через цю партію балотувався власник черкаського ОАО "Азот", на вибори не ходять. Зомбовані телебаченням, участі в світських заходах не приймають. З преси купують лише телепрограму, з книжок в домі - "Мойдодир". Національної свідомості і патріотизму - нуль. Частина родичів проживають в Росії.
Завдання: переконати людей спілкуватись українською.
Ви на це здатні?

Трохи поза темою. Можливо Ви зможете навести посилання на більш розширений склад ВО "Свобода". А то 6 лідерів з сайту для мене трохи замало. А схожу політичну програму я і сам написати зможу, головне щоб до виборів "піпл схавав", а після ми вже бачили.
Горожане
+ 74
Великий Гуру

Цитата:Ще раз висловлю свою думку, що держава повинна заохочувати, а не примушувати населення розмовляти українською мовою, а не чекати, що прокинеться якась невідома самосвідомість.


У нас не примушують і не заоохочують. Але це справа самої людини - чи прокинеться у неї самосвідомість, просто свідомість , або розуміння того, хто ми є.
Горожане
+ 85
Почетный
гражданин
shadow
17:20, 21.12.2011

писатель (21.12.2011, 15:10) писал:У нас не примушують і не заоохочують. Але це справа самої людини


, шановний писатель!
Відхожу від легкого шоку... Ви нарешті даєте людині вибір, якою мовою спілкуватись? Кінець світу почався?

писатель (19.12.2011, 13:46) писал:Це правильна точка зору. Називається - моя хата з краю, я нічого не знаю, або якби його зробити, щоб самому нічого не робити.


Це тепер Ваша точка зору? Чи держави? Як-би зробити, щоб всі почали розмовляти українською, при цьому нічого не роблячи?
Горожане
+ 298
Великий Гуру

писатель (21.12.2011, 15:10) писал:У нас не примушують і не заоохочують.


1. Квотирование украиноязычной продукции на частных телеканалах и радиостанциях.
2. Перевод образования только на украинский язык без учета мнения родителей.
3. Прокат фильмов только на украинском языке.

Если это не принуждение, то что тогда принуждение.
И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
Горожане
+ 85
Почетный
гражданин
Шановний адвокат Ульянов, я дочитав до кінця Програму ВО "Свобода" (чинну). Ви готові до обговорення, як прихильник цих поглядів? Чи запросите на форум її представника? Дякую, до речі, що спонукали це прочитати, давно не відчував стільки емоцій, і погоджувався, і сміявся, і плакав. Резюме - хворі люди, не дай Бог їм влади.
Горожане
+ 74
Великий Гуру

Скат (21.12.2011, 16:12) писал:

писатель (21.12.2011, 15:10) писал:У нас не примушують і не заоохочують.


1. Квотирование украиноязычной продукции на частных телеканалах и радиостанциях.
2. Перевод образования только на украинский язык без учета мнения родителей.
3. Прокат фильмов только на украинском языке.

Если это не принуждение, то что тогда принуждение.


Дурня , вибачте - у нас точно школах міста батьки самі обирають, де вчитися їхнім дітям . Якби було не так , першим би про це знав. А про решту -кіно якщо дивимося, то з Інету, аьбо 5-ий канал. Новини - Ті В і Ай. Щодо фільмів, то переклад на українську нічим не гірший . Навіть краща озвучка і набагато. Бо в оригіналі - все на англійському . Ну і звісно - інша справа , якщо Бог дав мало розуму , аби розуміти мову своєї держави. Але це вже інша парафія.
Горожане
+ 63
Почетный
гражданин

адвокат Ульянов (20.12.2011, 22:41) писал:Останній достойний словник російсько - український, це словник Грінченка, виданий в на початку 20 століття, в якому ще можна бачити дихання живої української мови.


Перевидано в 1959 накладом 30 000 прим.
Перевидання Грінченка у репресивні часи


адвокат Ульянов (20.12.2011, 22:41) писал:Неупереджений аналіз стану літерутарного та видавничного процесу в радянськйі Україні попри завірення радянського офіціозу свідчить про те, що мало місце агонізуюче виживання української мови та чіпляння за життя доходяги на фоні бравурних маршів та докладів про те, що він живий та розвинутий.


Белокурая Жози (21.12.2011, 00:34) писал:набагато простіше і доцільніше робити це російською, ніж марно витрачати час в пошуках українських науково-термінологічних словників



Словники 60-80-х рр. ХХ ст. (прошу вибачення за поверховість, лише те, що знайшов на власному диску за 10 хвилин)
Горожане
+ 266
Великий Гуру

адвокат Ульянов (21.12.2011, 19:55) писал:Дами, що відбувається?


Обида застилала мне глаза... (с)
Совесть придумали злые люди, что бы она мучила добрых.
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация