Чому ви не говорите українською?

0
Горожане
+ 298
Великий Гуру
Скат
11:09, 23.12.2011

адвокат Ульянов (22.12.2011, 22:14) писал:"Чего будут стоить тысячи слов, когда нужна крепость руки?" В. Цой
На жаль, не всі питання можна вирішити словами. Коли в твій дім через вікно лізе якийсь ушльопок щоби там посеред кімнати тобі нагадити, то пояснювати йому словами, що так робити негарно - це прояв ідіотизму. Треба цідити проміж роги, якщо маєш на те силу.

Націоналісти продемонстрували, що сила є і застосувати її вони готові. Це - політично правильно і доцільно.


Вы понимаете, что такие действия могут привести к гражданской войне? Ведь не только националисты могут начать применять силу. А если им начнут отвечать тем же? Если националистические марши на Восточной и Южной Украине начнут превращаться в побоища? Вы этого хотите? И ведь аргументы будут такими же. Какие-то националистические ушлепки лезут ко мне в окно. Между глаз им. Да, во Львове показали, что у националистов есть сила, и они готовы её применять. Так ведь сила есть и на востоке. Получается и её применять политически правильно и целесообразно?




Белокурая Жози (22.12.2011, 23:27) писал:Так чому Ви не говорите українською,а, Скат?:-)))


Белокурая Жози (23.12.2011, 08:56) писал:Ага, мое питання, та питання теми не дуже подобаєтся Скату. Я розумію, що йому потрібна трибуна для політичніх гасел. Але, все ж таки..Питання теми просте та жодної політики: чому ви не говорите українською? Скат, чому?


Я не розмовляю українською переважно через російськомовність співбесідника, россійськомовне мовне середовище, россійськомовний або англомовний робочий та интернетпростір. А також через те що здебільшого думаю россійською мовою і тому думки легше викладати саме на ній.
Перехід на україномовне мислення потребує деякого часу. Так на Західної Україні я на другий-третій день повністю переходжу на українську, та й думаю вже українською. Але це якщо добра й привітна атмосфера. Тоді я намагаюся зробити розуміння з місцевим україномовним населення якнайкращім.

А буває, що і на сході розмовляю українською, якщо мені так заманеться. Але ж я при цьому не рву на собі вишиванку і не примушую всіх спілкуватися виключно українською…
И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
Горожане
+ 509
Аксакал

Скат (23.12.2011, 09:07) писал:Я не розмовляю українською переважно через російськомовність співбесідника, россійськомовне мовне середовище, россійськомовний або англомовний робочий та интернетпростір. А також через те що здебільшого думаю россійською мовою і тому думки легше викладати саме на ній.
Перехід на україномовне мислення потребує деякого часу. Так на Західної Україні я на другий-третій день повністю переходжу на українську, та й думаю вже українською. Але це якщо добра й привітна атмосфера. Тоді я намагаюся зробити розуміння з місцевим україномовним населення якнайкращім.

А буває, що і на сході розмовляю українською, якщо мені так заманеться. Але ж я при цьому не рву на собі вишиванку і не примушую всіх спілкуватися виключно українською…



Чудова і зрозуміла відповідь, дякую! От бачите, все в нас мирно и просто. І ніхто не рве вишиванок. Всі тут для того, щоб з'ясувате одне просте питання. А те, що воно викликає дражливість у деяких громадян, то то не є проблемою питання, правильно?
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Горожане
+ 298
Великий Гуру
Скат
11:38, 23.12.2011

Белокурая Жози (23.12.2011, 09:22) писал:Чудова і зрозуміла відповідь, дякую! От бачите, все в нас мирно и просто. І ніхто не рве вишиванок. Всі тут для того, щоб з'ясувате одне просте питання. А те, що воно викликає дражливість у деяких громадян, то то не є проблемою питання, правильно?


Дражливість викликається насильницькою українізацією, яку держава проводить замість виваженої мовної політики. А насильство завжди породжує спротив. Так, наприклад, я став палким прибічником ідеї другої державної мови тільки після початку утисків російської мови. А до цього був байдужим до цього питання. І таких як я багато. Тому це питання й породжує багато суперечок.
И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
Горожане
+ 509
Аксакал

Скат (23.12.2011, 09:37) писал:Дражливість викликається насильницькою українізацією, яку держава проводить замість виваженої мовної політики.



А що Ви називаєте насильницькою українізацією? І яку мовну політику Ви б назвали виваженою?
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Горожане
+ 180
Великий Гуру

адвокат Ульянов (23.12.2011, 11:01) писал:Але цей комфорт ви хочете мати без зусиль для себе - ви мімікруєте. якщо середа російська - я росіянин, якщо українська я українець. Мені не приємно жити хамелеоном в моїй країні, а вам - все одно. В цьому різниця між націоналістами та космополітами.


Даже Т.Г.Шевченко выбирал себе язык в каждом случае для него более лёгкий и соответствующий, а не думал непременно создавать особую, самостоятельную литературу и язык, как некоторые позднейшие украинолюбцы/

Так было в 1920-х, такой, видимо, видит перспективу АУ.

Цитата:Всем служащим предприятий и учреждений, вплоть до уборщиц и дворников, было предписано перейти на украинский язык. Замеченные в «отрицательном отношении к украинизации» немедленно увольнялись без выходного пособия (соблюдения трудового законодательства в данном случае не требовалось). Исключений не делалось даже для преприятий союзного подчинения.
На украинский переводилась вся система образования. Мова стала главным предметом везде – от начальной школы до технического вуза. Только на ней разрешалось вести педагогическую и научно-исследовательскую работу. Изучение русского языка фактически было приравнено к изучению языков иностранных.
Административными методами украинизировалась пресса, издательская деятельность, радио, кино, театры, концертные организации. Запрещалось дублировать по-русски даже вывески и объявления.

"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
Горожане
+ 329
Великий Гуру

Старший сержант запаса (23.12.2011, 11:15) писал:Так было в 1920-х, такой, видимо, видит перспективу АУ.


Ага. И эти люди нам что-то рассказывают про путь в Эвропу....Назад, в завоевания соц.революции!

Скат (23.12.2011, 08:30) писал:Кстати, если бы украинский язык как единственный государственный был прописан в Референдуме о независимости Украины, какими были бы результаты референдума?

тогда Тягнибок еще пил грудное молоко и балакал какие-то странные слова: АУ...АУ..... А город подумал- ученья идут....
Это невозможно - сказала Причина .Это безрассудно - заметил Опыт .Это бесполезно - отрезала Гордость ." Попробуй ... " - шепнула Мечта ...
Горожане
+ 298
Великий Гуру
Скат
14:20, 23.12.2011

адвокат Ульянов (23.12.2011, 11:01) писал:акт друку українських підручників за кошти, виділені Леніним подається за прояв чистого альтруїзму, в той час як це був прояв чистого практицизму - більшовики зайшли на України лише з третьої спроби, і зайшли під .... національно -культурними гаслами і лише під такими гаслами змогли затриматись тут


Большевики три раза заходили на Украину. Но кто их два раза выбивал? Неужели "національно свідомі" украинские войска?
Нет. В первом случае - австро-германские интервенты, приглашенные этими самыми украинскими политиками.
А второй раз белогвардейскими войсками генерала Деникина.
И никакой особой национально-культурной автономии в то время Украине даже не обещали. Вся украинизация - это уже 20-е годы. Так что именно Вы передергиваете факты.

адвокат Ульянов (23.12.2011, 11:01) писал:І попри всі ваші аргументи на кшалт того, що це насилля над людьми, я особисто їх скарги на українську мову після 20 років життя в незалежній окремій від Росії країні, яка їх не депортувала, не гнобила, не поражала в правах на участь у політичному та суспільному житті - я такі скарги сприймаю як прояв явної зневаги до українців та прояв великоросійського шовінізму.


А я воспринимаю правовое давление на русский язык и всю кампанию по представлению русскоязычного населения как пятой колонны, манкуртов и т.д. и т.п. как проявление явного неуважения к практически половине населения Украины и проявление украинского шовинизма.

адвокат Ульянов (23.12.2011, 11:01) писал:Щоб не заглиблюватись туди, куди не слід, я прпоную обмежитись сучасною данністю та не ділити наново кордони. Приймаємо їх такими, якими вони є, бо у кожного є свої територіальні претензії один до одного - це не конструктивно. Ми говоримо про розбудову сучасної існуючої держави Україна. ок?


Ну уж нет. Сказали А, говорите и Б. Потому что земли юга и востока Украины заселялись ОДНОВРЕМЕННО русскими и украинцами в рамках одного русскоязычного государства, поэтому называть их пришельцами, которые пришли на украинскую землю - принципиальная ошибка. Это - НЕ УКРАИНСКАЯ ЗЕМЛЯ. Это - часть территории Российской империи и Советского союза заселенная в 18-20 веках преимущественно украинцами. Но они на этой земле такие же пришельцы, как и русские.

А если следовать Вашей логике то в 1991 году можно было бы говорить: "Щоб не заглиблюватись туди, куди не слід, я пропоную обмежитись сучасною данністю та не ділити наново кордони. Приймаємо їх такими, якими вони є, бо у кожного є свої територіальні претензії один до одного - це не конструктивно. Ми говоримо про розбудову сучасної існуючої держави - Радянський Союз. ОК?"

адвокат Ульянов (23.12.2011, 11:01) писал:Я хочу повернути це питання вам: російськомовні зі своїми амбіціями відносно мовного питання в Україні цього хочуть? Великої крові?
Мені здається, що саме цього і хочуть ті, хто науськує російськомовну громаду на акції за зразком тієї, що відбулась у Львові, бо початок лиття крові дасть керівництву Росії такі дивіденди, що мама не горюй. По суті, це буде сигнал до нового переділу світу, коли російьскі танки вдеруться в Україну під гаслами захисту росіян, що їх вбивають в злочинній Україні. Саме до цього сценарію посиленно штовхають російськомовних в україні як гарматне мясо.


Насколько я знаю законы, в драке виноват тот кто первый начал. Первыми начали львовские националисты, но все равно виновати "москали". Интересно, а в суде такие объяснения прокатывали? Типа я его начал бить, потому что он мне показывал неприличные жесты, судите его - это он виноват в драке?

адвокат Ульянов (23.12.2011, 11:01) писал:Нічого смішного. Якщо татари у Криму і повернулись, то треба цей процес просто правильно скерувати - дати їм можливість мати національне життя, але в українському культурному просторі. Вони мають навчатись в українських школах, але з наданням можливості за рахунок держави можливість вивчати одночасно ї свою рідну мову, історію та культуру. Ми маємо цих людей заохочувати до співжиття в українському суспільстві.


Причем тут Крым.
Я имел в виду исконно татарские земли - Одесская, Николаевская и Херсонская область, где украинские пришельцы практически искоренили автохтонный татарский язык.
Я розумію, що українців, які живуть тут з діда-прадіда, перекошує, коли їм кажуть, що вони тут не вдома, але це їх психологічна шовіністична проблема.
И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
Горожане
+ 509
Аксакал
Українізація України...Смішно читати, їй-Богу! Вірніше, смішно, що такий термін взагалі має право на існування. А, ні..навіть не так: насильницька українізація України:-))

Взагалі-то, в України небагатий вибір: чи стати повноцінною державою з усіма ознаками державності (і єдиною мовою - так-так!), чи невдовзі увійти (довбровільно, звичайно) до складу Російської імперії. З імператором росіяни вже визначились, тепер справа за малим: окреслити кордони та зони впливу. Чи громадяни опоненти вважають, що північний сусід просто так опікується долею російської мови на території іншої держави, до якої має певний інтерес та апетит? Ну, просто так, переживає, щоб ССЗ, Іві та Скату не доводилося напружувати мізки для вивчення української мови..
А що буде далі - неважко уявити. Хто не може - то прошу панства до теми "Кто тут хотел в Россию?" Там уже готуються по повній програмі: марширують Русские марши, беруть на облік користувачів інтернету, скасовують вільні вибори та перетворюють їх на фарс.
Так що, готуйте вазелін, шановні! Скоро він масово зникне з аптек..
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Горожане
+ 298
Великий Гуру

адвокат Ульянов (23.12.2011, 11:01) писал:Дякую за правдиву відповідь.
Як можете бачити, якщо б у вас було україномовне середовище, то ви б спокійно спілкувались би українською і працювали б на ній. Тобто, коли б вам це було комфортно. Але цей комфорт ви хочете мати без зусиль для себе - ви мімікруєте. якщо середа російська - я росіянин, якщо українська я українець.

Мені не приємно жити хамелеоном в моїй країні, а вам - все одно. В цьому різниця між націоналістами та космополітами.


Не согласен. Если бы было украиноязычное окружение, то и вопросов бы не было. Но на большей части Украины нет украиноязычного окружения. И скажу Вам больше - в ближайшем будущем тоже не будет. Инерция слишком велика, и даже украиноязычное образование не помогает. Т.к. на переменах и вне школы школьники все равно общаются на русском.

Насчет комфорта - язык это прежде всего средство коммуникации. И я просто применяю его максимально эффективно. В Польше я "муви по польку", в Турции я "бильми тюркче" и так далее. Это не космополитизм, а просто здравый смысл.

Если Вы хотите говорить только на украинском - честь Вам и хвала. Я такое приветствую. Серьезно. Без всякой издевки. Я считаю это Вашим личным делом. Но я не потерплю чтобы мне кто-то указывал, что и на каком языке смотреть. Для меня это принципиально и за это я буду бороться используя все доступные мне возможности.
И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал
Iva
16:44, 23.12.2011
АУ
Не припомните с какого года Украина часть Российской Империи? А потом и Советского Союза?
А вы ещё утверждаете, что это древняя культура! По вашей логике за этот срок уже ни чего украинского не должно остаться. Но всё как было так и есть, зато за последние 20 лет, вот уж действительно, от украинской культуры мало, что осталось, а лет через десять украинская культура останется только в качестве музейных экспонатов, да и то если не раскрадут.

адвокат Ульянов (23.12.2011, 13:59) писал:Двомовність тут - це потенційне джерело постійних конфліктів. це - данність, ніякими розумними доводами її не спростуєш.


Русско-украинские войны продолжались всю историю совместного проживания и закончились в 1991 году.

адвокат Ульянов (23.12.2011, 13:59) писал:Якщо перемагає повністю російська мова:


А если на половину?

адвокат Ульянов (23.12.2011, 13:59) писал:зникнення ще однієї мови та самобутньої культури


Почти пол тысячи лет "зникает".
АУ Вы бы пробовали рассуждать без "якщо" и "каби".
Я же вам показал как ваши доводы "глубоко продуманные и математически просчитанные" без труда, вас же и опровергают.
Исходите из того, что есть в реальности, а не из того, что сами же придумываете.

адвокат Ульянов (23.12.2011, 13:59) писал:Так, але якщо ви будете слона називати собакою, він від цього гавкати не почне.


- Почне балакати на мові!

адвокат Ульянов (23.12.2011, 13:59) писал:Я пропоную вам відстоювати інтереси власної країни, в якій ви проживаєте


Что ми и делаем, только с учётом исторически сложившихся реалий! А не витая в царстве небесном.
Или вы думаете, что исторические реальности можно зачеркнуть подписью на бумаге?

адвокат Ульянов (23.12.2011, 13:59) писал:пішаки в шаховій грі мають свою долю: їх розмінюють.


Ошибаетесь! Они становятся ферзями!
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация