Чому ви не говорите українською?

0
Горожане
+ 180
Великий Гуру

адвокат Ульянов (21.09.2012, 12:51) писал:Перед відповідями слід визначитись, що є благо: чи є благом двокультурна спільнота в унітарній державі, чи таким благом є однокультурна спільнота.


Треба Вас, шановний пане адвокате, запросити до нас послухати лекції з навчального курсу "Інформаційне суспільство" - це перший курс спеціальності "Документознавство та інформаційна діяльність". Ви дізнаєтеся і про "мозаїчну культуру" доби постіндустріалізму і про мультикультурність інформаційного суспільства і розмиття поняття "національна держава".
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
Горожане
+ 2
Гастарбайтер

Цитата:А если серьезно, то не понимаю почему желание русскоязычных использовать русский язык при общении с властью, при просмотре фильмов в кинотеатре или программ в телевизоре вызывает такое сопротивление и визг.


А чому друкування книжок на мові при Петру І в твоїх земляків визивало такий візг, кому муляли українські школи до 1958 року, чому я не міг вчитися в українському інституті на українській мові?
Хлопче, твої соплеменники з Меря і Мещеря теж противилися мові слов'ян. І ще вони придумали таку фразу - "Клин клином вышибают", тому чекай на наступну більш енергійну українізацію згідно "Європейської мовної хартії", де записана основополагаюча фраза - БЕЗ ШКОДИ ДЕРЖАВНІЙ МОВІ. Так що заставляй своїх діток вчити досконало державну мову або...
Янукович з його тимчасовою реакцією 5-ї колони не вічні. Буде він сидіти в тюрмі поряд Ющенком, перший - за рунування Конституції, другий - за зраду народу. Хто буде ближче до параші - покаже історія.
Горожане
+ 85
Почетный
гражданин

прокіп (21.09.2012, 16:16) писал:при Петру


прокіп (21.09.2012, 16:16) писал:візг


прокіп (21.09.2012, 16:16) писал:основополагаюча


прокіп (21.09.2012, 16:16) писал:Так що заставляй своїх діток


Можливо комусь теж не завадить трохи вдосконалити українську?
Мабуть тому і

прокіп (21.09.2012, 16:16) писал:не міг вчитися в українському інституті

Горожане
+ 1
Залетный

shadow (21.09.2012, 16:23) писал:Можливо комусь теж не завадить трохи вдосконалити українську?


вдосконалена. но тут кому как, кто на русском - с тем и по русски, кто по украински, с тем тож по украински
Горожане
+ 2
Гастарбайтер

Старший сержант запаса (21.09.2012, 15:34) писал:

адвокат Ульянов (21.09.2012, 12:51) писал:Перед відповідями слід визначитись, що є благо: чи є благом двокультурна спільнота в унітарній державі, чи таким благом є однокультурна спільнота.


Треба Вас, шановний пане адвокате, запросити до нас послухати лекції з навчального курсу "Інформаційне суспільство" - це перший курс спеціальності "Документознавство та інформаційна діяльність". Ви дізнаєтеся і про "мозаїчну культуру" доби постіндустріалізму і про мультикультурність інформаційного суспільства і розмиття поняття "національна держава".


Пришліть мені свої "проХВесорів" з залишків кафедри "марксизму-лєнінізму", які колись будували "ЕДИНЫЙ СОВЕТСКИЙ НАРОД" по кальках єврейського космополітизму, я їм прочитаю лекцію "Про роль сім'ї, нації, держави" в історії людства та вплив цих інститутів на світову цивілізацію. А то я бачу, що ваші проХВесори граються цими термінами, як мавпа з окулярами.
Для початку хай вивчать, чому цивілізований світ пробує зберегти культуру Папуа від душіння сучасного світового жлобства з його поп-жлоб-культурою.
Горожане
+ 298
Великий Гуру
Скат
17:35, 21.09.2012

прокіп (21.09.2012, 16:16) писал:Хлопче, твої соплеменники з Меря і Мещеря теж противилися мові слов'ян.


Ню-ню. Я по отцу коренной украинец. До пятого колена включительно (дальше не смог проследить). По матери наполовину поляк (бабушка полячка из Белой Церкви), наполовину казак (из енисейских казаков, предки записаны ещё при основании в 1851 году Енисейского казачьего полка).

Если для вас украинцы, поляки и казаки - соплеменники из Мери и Мещеры, то пусть так и будет.

прокіп (21.09.2012, 16:16) писал: тому чекай на наступну більш енергійну українізацію згідно "Європейської мовної хартії", де записана основополагаюча фраза - БЕЗ ШКОДИ ДЕРЖАВНІЙ МОВІ. Так що заставляй своїх діток вчити досконало державну мову або...


И так и будет качаться маятник туда-сюда. И будут идти брат на брата. А Украина так и будет оставаться в ж...е благодаря таким как вы, которым прошлое дороже будущего.
И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
Горожане
+ 2
Гастарбайтер

Цитата:Можливо комусь теж не завадить трохи вдосконалити українську?


Відносно мови потрібно казати не "комусь", а "всім", бо мова не точна наука і вона не стабільна.

Цитата:Если для вас украинцы, поляки и казаки - соплеменники из Мери и Мещеры, то пусть так и будет.


Вся річ в тому, що сучасний українець визначається не по генах, а по культурі, а в вас її не видно. Вас виховали в культурі "рашен". Мені буде жаль, якщо це виховання було на рівні Колесніченка. На відміну від останнього я волів би записати краще в українці : грека Капніста, татарина Тараса Трясила, шведку С.Русову, москалів Н.Амосова та Д.Донцова, поляка Липинського...
Сучасний українець, як і єврей визначається не спадкоємною кров'ю, а ідеологією свого життя.
Горожане
+ 298
Великий Гуру
Скат
17:55, 21.09.2012

прокіп (21.09.2012, 16:16) писал:А чому друкування книжок на мові при Петру І в твоїх земляків визивало такий візг


Указ Петра І от 5 октября 1720 года.

«Понеже Єго Императорскому Величеству известно учинилось, что в Киевской й Черниговской типографиях книги печатают несогласно с великороссийскими печатми, но со многою противностию к Восточной Церкви, а имянно: в Чернигове Учебные Часословы, по желанию расколническому, которое явилось через розыск, калуженином Ерастом Кадминим, что он такие Часословы в прошлых годах подряжал печатать происком своим, и продавал оные на ярмарках; в книге Богомыслия, которая печатана в типографии Святотроицкой Ильинской в 1710-м году, явилась многая люторская противность; да в Месяцослове, который в 1718-м году Генваря 27-го дня печатан в Киевопечерской типографии, в заглавии напечатано, якобы оной монастырь ставропигия вселенскаго константинополскаго патріарха, чего было печатать не надлежало для того, что Киевопечерской монастырь от многих лет учинен в Ставропигии Святейших российских патриархов, а от константинопольских уволен. Того ради его царское величество указал именоваться Киевопечерскому й Черниговскому монастырям во всех книгах ставропигией российских патриархов, а не константинопольских, а вновь книг никаких, кроме церковних прежних изданий, не печатать. А и оныя церковныя старыя книги, для совершеннаго согласия с великороссийскими, с такими ж церковными книгами справливать прежде печати с теми великоросскими печатми, дабы никакой розни й особаго наречия во оных не было. А других никаких книг, ни прежних, ни новых изданей, не обьявя об оных в Духовной Коллегии, и не взяв от оной позволения, в тех монастырях не печатать, дабы не могло в таких книгах никакой в Церкви Восточной противности й с великороссийской печатью несогласия произойти».


Из текста видно что основной претензией к напечатанным книгам было несоответствие их канонам Православной Церкви и указание неверной подчиненности, а не язык.

О приведении к общему языку. Речь идет о продолжении реформы церковнославянского языка и никакого отношения к украинскому языку эти требования не имеют.

Более того церковнославянский язык Никона к которому приводились все церковные книги в Российской империи основан на "Грамматике" Мелетия Смотрицкого, т.е. на что ни на есть самом украинском варианте.
И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
Горожане
+ 85
Почетный
гражданин

прокіп (21.09.2012, 16:45) писал:Вся річ в тому, що сучасний українець визначається не по генах, а по культурі, а в вас її не видно


Якщо це каже людина, що вважає себе сучасним українцем, мені вже страшно за майбутнє
Горожане
+ 2
Гастарбайтер

Цитата:И так будет качаться маятник туда-сюда.


Така доля України, їй Бог підсунув землю в зоні страшного тертя між варварським сходом та європейським заходом, але тенденція буде одна і вона вимальовується. На щастя в нас була козаччина, яка залишила нам потенціал не опуститися до рівня Білорусі, яка все своє існування жила по філософії - "На мене". Мова виживе і буде повною господаркою на цій землі. А язик чекає доля звичного інструменту нацменшин І НЕ БІЛЬШЕ. Надії де-кого на продовження побудови 3-го Риму смішні та химерні. Цей ейфорійний ентузіазм зараз тримається лиш на оній підпорі - ЦІНІ НА ЕНЕРГОНОСІЇ.
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация