» » » » Кодування від алкоголізму – метод, що вирішує важку проблему
16:18 Четвер 1 1 734
16:18, Четвер, 6 липня 2023

Кодування від алкоголізму – метод, що вирішує важку проблему

Алкоголізм – складна проблема сучасного суспільства. Але медична наука не стоїть на місці, постійно розробляються нові методи, що допомагають впоратися зі згубною звичкою. Один із найбільш дієвих методів – кодування від алкоголю. Він передбачає введення в організм алкоголіка препаратів, які викликають відразу до спиртних напоїв. В результаті виробляється стійкий рефлекс «алкоголь = відраза», чому людина і перестає вживати спиртне.

Як отримати послугу кодування від алкоголізму

 

Кодування від алкоголізму у Хмельницькому

 

Процедуру кодування може виконувати лише лікар після оцінки стану алкозалежної людини, виявлення супутніх хвороб та підбору дозування. Загалом на кодування від алкоголізму Хмельницький ціна цілком прийнятна для усіх охочих. На вартість послуги впливає:

 

  • обраний препарат;
  • тривалість кодування (коливається від кількох тижнів до кількох років);
  • необхідність попередньо виконати дезінтоксикацію тощо.

 

Щоб пройти кодування, потрібно бути повністю тверезим декілька днів, а краще пару тижнів. Лікар-нарколог оглядає пацієнта, призначає аналізи (якщо потрібно) і дату кодування. У призначений день в асептичних умовах виконується введення препарата одним із способів:

 

  • внутрішньом’язова ін’єкція;
  • імплантація (підшивка) капсули з препаратом.

 

Також можливе кодування шляхом прийняття таблеток згідно з графіком. Але такий спосіб використовується дуже рідко, адже є ризик, що алкоголік «зірветься» і пропустить прийом ліків.

 

Увага: самостійно вживати або вводити собі препарати для кодування категорично заборонено. Є ризик сильно зашкодити здоров’ю. Медикаменти має призначати тільки лікар.

 

Як працює кодування

 

Лікування алкоголізму Хмельницький в клініці ALTERA

 

Наркологічна клініка Altera у Хмельницькому використовує для кодування алкозалежних лише перевірені препарати з доведеною ефективністю. В основі майже всіх медикаментів для кодування лежить речовина дисульфірам. Він діє таким чином:

 

  1. Діюча речовина інгібує (пригнічує) вироблення печінкою фермента, що розщеплює етанол до простих та безпечних складових.
  2. Після вживання спиртного етанол у великій кількості циркулює у кров’яному руслі, оскільки не розщеплюється печінкою, потрапляє у мозок, викликає тахікардію, почервоніння шкіри, жар, біль у грудях.
  3. Зранку після виписки людина відчуває головний біль, нудоту, голово кружіння та інші ознаки похмілля, але багатократно збільшеної інтенсивності. Це призводить до побоювання пити наступного разу.

 

Алкозалежному, який наважився на кодування, важливо надавати психологічну підтримку. Для цього з ним і його оточенням працюють психологи та психотерапевти. Такий комплексний вплив покращує ефективність кодування і зменшує ризик «зірватися».

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    1 комментар
    1. Гість Пропавший
      Гість Пропавший з Украина
Kharkiv
      4 жовтня 2023 18:24 #553717
      +1
      И снова - здесь есть и свои специалисты.
      Да и в Хмельницком своих пьющих хватает.Или уже никто не идет? stuck_out_tongue_winking_eye
    Наркомания и алкоголизм 14:21 Середа 0 976 Ефективні методи лікування наркоманії в Дніпрі: шанс на здорове життя Наркоманія в Дніпрі стає нагальною та складною проблемою, яка має серйозний вплив на суспільство. Наркотична залежність стала однією з найпоширеніших форм залежності, яка призводить до фізичних, психологічних та соціальних проблем. У цьому контексті, ефективні методи лікування наркоманії в Дніпрі стають вирішальним фактором для подолання цієї проблеми та надання шансу на здорове та належне життя наркозалежним особам.