» » » » Добрива для присадибної ділянки: як вибирати правильно
18:26 Четвер 0 1 863
18:26, Четвер, 4 липня 2019

Добрива для присадибної ділянки: як вибирати правильно

Зазвичай, коли йдеться про вирощування врожаїв на дрібних ділянках для власного споживання, господарі використовують прості органічні добрива, наприклад гній чи бадилля. Але якщо Ви бажаєте отримати рекордні врожаї, варто використовувати справжні комплексні добрива, завдяки яким ви позбавите себе багатьох проблем, пов'язаних із хворобами рослин.

Як визначити, які добрива слід використовувати


Органічні рештки здебільшого не містять усі речовини, що потрібні для вирощування тих чи інших сільськогосподарських культур. Так, в інтернет-магазині «Harvest Center» у Вінниці, а також з доставлянням по всій території України Ви маєте змогу замовити неповні комплексні добрива, котрі, на відміну від повних комплексних добрив, містять лише певні групи мікроелементів, наприклад суто мінеральні.

Комплексні мінеральні добрива ціни в УкраїніЗастосування цих речовин дозволить Вам вберегти рослини від типових хвороб, що можуть виникати через занадто спекотну погоду або нестачу певних мікроелементів у ґрунті.

Ознаки того, що культурі не вистачає хімічних елементів:
  • якщо саджанці дуже повільно ростуть і рано починають в'янути, це є свідченням браку міді;
  • нестача молібдену проявляє себе жовтуватим кольором листя;
  • якщо листя взагалі безбарвне, майже бліде, це говорить про брак магнію;
  • слабке цвітіння та нерозвинена коренева система є ознаками недостатнього вмісту бору.

Досвідчені агрономи знають й інші характерні прояви браку елементів, й відразу визначать, який тип добрив треба застосувати. Або ж Ви можете звернутися безпосередньо до фахівців компанії «Harvest Center», котрі з радістю порадять Вам потрібний вид мінеральних добрив для конкретного типу ґрунтів та с/г культур.

Як правильно використовувати добрива на ділянці


Комплексні повні та неповні міндобрива містять необхідні речовини, завдяки яким рослини швидко ростуть і приносять врожаї. Основні типи мінеральних добрив:
  • азотні;
  • фосфорні;
  • калійні;
  • комплексні.

На пакуванні Ви знайдете інструкції щодо дозування. Так, мінеральний комплекс Folicare, що успішно застосовується для підживлення абсолютно усіх видів польових культур, використовують у пропорції до двох кілограмів на 100 літрів води. Цього об'єму вистачить для обробки приблизно пів гектара польових культур. Якщо ж йдеться про садовину та овочеві культури, то для фертигації використовують пропорцію 2 кг на 1000 літрів рідини на гектар.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Сельское хозяйство 12:00 Вівторок 0 708 Карантинний режим по західному кукурудзяному жуку на території Піщанської сільської ради Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє, що розпорядженням начальника Кременчуцької районної військової адміністрації від 07.12.2023 р. № 265 «Про запровадження карантинного режиму по західному кукурудзяному жуку на території Піщанської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області», яке зареєстровано в Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції 15.12.2023 р. за № 138/631, запроваджено карантинний режим по західному кукурудзяному жуку.