Як правильно вживати віскі?

Відомий критик Джим Мюррей створив ритуал правильної дегустації віскі. За його словами, цей метод дозволяє краще вловити всі тонкощі аромату та смаку напою. Таким чином ви зможете відчути післясмак та насолодитися балансом букету.

Підготовка до дегустації

 

Перед вживанням напою Джим рекомендує випити чашку чорної кави без додавання цукру. Також можна з’їсти шматочок гіркого шоколаду, вміст какао у якому більш ніж 90%. Завдяки цьому ви зможете очистити смакові рецептори від сторонніх присмаків. В першу чергу вони очищаються від цукру.

 

Пити віскі треба у приміщенні, в яке не проникають сторонні звуки та запахи від приготування страв, санітарно-дезінфікуючих засобів чи квітів. Слід відмовитися від використання парфуму, засобів після гоління, миючих засобів з сильними віддушками.

 

Келихи, вода та лід

 

При виборі келихів перевагу слід віддавати тюльпану з короткою ніжкою. Така форма дозволяє наливати напій таким чином, щоб він знаходився на дні, а витончений аромат випаровувався повільніше. Це сприяє поступовому розкриттю у міру прогрівання келиха долонями.

 

Як правильно вживати віскі?

 

Джим Мюррей не радить додавати у віскі лід – він не дає розкритися аромату та смаку, робить напій гірким. Також не рекомендується класти пляшку у морозильну камеру: подібне можна робити лише з бюджетним алкоголем, смако-ароматичні властивості якого не такі важливі.

 

Гарний віскі слід вживати нерозбавлений. Не треба додавати воду, колу чи інше. І хоча більшість людей рекомендує додавати краплину води для розкриття смаку та аромату, якщо міцність напою опускається нижче відмітки у 40%, він не має права називатися віскі.

 

Насолода ароматом

 

Перед вживанням віскі Джим Мюррей рекомендує потримати келих у руці. Цей ритуал прогріє його до температури тіла. Завдяки цьому прискорюються молекули, підсилюється смак та аромат напою, його насолода та складність. Для максимального ефекту келих з віскі слід накрити іншою рукою на 1-2 хвилини. Тим самим ви утримуєте пари алкоголю всередині келиха.

 

 

Як тільки на стінках почне утворюватися конденсат, руку можна прибрати, а келих повільно піднести до носа. Якщо піднести напій дуже швидко, пари спирту залишаться всередині келиха і вдарять у ніс. Не слід вдихати надто глибоко. Стіни келиха повинні торкатися верхньої губи – так, щоб між носом та губами залишався невеликий простір. Дихати слід рівномірно, у стандартному темпі.

 

Відчути насолоду від смаку

 

Не варто судити про віскі а першим ковтком: він лише готує смакові рецептори до подальшої дегустації. Другий ковток повинен бути більшим і, якщо можна так сказати, осмисленіший. Слід сконцентруватися на смаку: ніби пожувати віскі, потримати його у роті, а сам рот тримати трохи відкритим.

 

Починаючи з третього ковтка можна перейти до спостереження за букетом і збалансованістю віскі, проаналізувати найяскравіші ноти. Оцініть, як вони комбінуються з іншими відтінками та нюансами, як трансформуються та набирають нової форми з часом. На завершення (на третьому чи четвертому глотці) варто звернути увагу на післясмак, на його інтенсивність та тривалість. Оцініть домінуючі ноти – солодкі, пряні чи фруктові, які залишаються після вживання віскі.

Что Вы думаете об этом? Напишите первым!

, чтобы получить доступ ко всем функциям сайта!
Главная
Каналы
Видео
Эфир
+
Kenneth Ewing

Ньюсмейкер, дякую за рекомендацію.

Переваги купівлі парфумів на розлив за гуртовими цінами
Kenneth Ewing

В последнее время всё больше людей интересуются натуральной косметикой и средствами для рукоделия, в том числе для создания свечей. Очень важно, чтобы материалы были качественными и безопасными. Например, если вы занимаетесь изготовлением свечей, то вам может подойти кокосовый воск, который стал очень популярным среди мастеров. Я недавно нашел хороший ресурс, где можно купить кокосовый воск для свечей. Он идеально подходит для работы, поскольку обладает отличными характеристиками, такими как легкость плавления и приятный запах. Рекомендую ознакомиться с этим вариантом, если вы ищете качественные материалы для своих проектов.

Полиция разоблачила подпольное производство фальшивой косметики в трёх регионах
Ataeva

Сучасна стоматологія, то щось неймовірне! Довгий час я не наважувалась на протезування, хвилювалася, що це буде незручно та виглядатиме неприродно. Вдячна клініці Ельвіри Безвушко! Для мене це безперечно одна з найкращих стоматологій у Львові. Професіоналізм на найвищому рівні!  Щиро раджу!

Протезирование зубов: методы осуществления и описание процедуры
Ataeva

Повністю підтримую! Сьогодні була на професійній гігієні в Dental Guru і залишиась у повному захваті! Відчуття після чистки неймовірні — зуби ідеально гладенькі, дихання свіже, і вони навіть стали помітно світлішими. Однозначно рекомендую.

 

Как сохранить зубы здоровыми: профессиональные советы стоматологов
Lazybon
Фаритович заменили на Людмилович

Людмилович, даже не знаю с каким отчеством тебе будет проще жить )))

Смена имени в Украине — что нужно знать подросткам и их родителям
wikimedus.com
wikimedus.com

Подтверждаю! Качественный живой сайт. Пробуйте

«Доска Объява» в Украине: бесплатные объявления в интернете