» » » » Нашийник від кліщів для собак: ефективність та правила використання
12:41 Середа 0 1 387
12:41, Середа, 24 травня 2023

Нашийник від кліщів для собак: ефективність та правила використання

В Україні найбільша активність кліщів спостерігається з квітня до жовтня. Зазвичай небезпека укусу кліща для собаки збільшується при теплій та вологій погоді, коли трава висока, а на деревах багато листя. Такі умови найбільш сприятливі для кліщів – вони можуть перебувати у високій траві, кущах, на лісових ділянках і навіть у парках та садах. Після довгого періоду дощів іксодові кліщі особливо численні. Тому власники собак мають заздалегідь подбати про захист тварин від цих паразитів. Для цього підійдуть нашийники від кліщів для собак, які мають тривалий термін дії – декілька місяців.

Як діє нашийник від кліщів та бліх

 

Нашийники від кліщів та бліх для собак є одними з найбільш популярних засобів контролю над паразитами. Вони мають дію захисту від членистоногих, а деякі моделі ефективні також проти комарів.

 

Нашийники від кліщів для собак

 

Дію засобу забезпечує активний інгредієнт, який виділяється з носія (нашийника) у невеликих кількостях протягом тривалого часу. Виділення активної речовини відбувається завдяки нагріванню від тепла тіла тварини. Цей інгредієнт може бути хімічним (флуметрин, дельтаметрин, імідаклоприд) або натуральним (наприклад, ефірні олії рослин, які відлякують паразитів). Він залишається на шерсті собаки, а також всотується у верхній, дуже тонкий шар шкіри. Тому пес залишається захищеним повністю, де б не причепився кліщ чи інший паразит.

 

Найбільш популярні виробники протикліщових засобів

 

Нашийники від бліх та кліщів для собак купити у Києві, Україні

В Україні можна купити нашийники від кліщів та бліх для собак імпортного та вітчизняного виробництва. Найкраще себе зарекомендували такі виробники:

 

  • Beaphar;
  • Bayer;
  • ProVet;
  • Hartz;
  • Природа.

 

Продукція цих брендів добре зарекомендувала себе. Нашийники мають термін ефективної дії 4 місяці та більше, що дозволяє за сезон кліщів витратити один раз замінювати засіб.

 

Як користуватися нашийником

 

Правила користування нашийником від кліщів та бліх варіюються залежно від конкретного продукту та інструкцій виробника. Однак є загальні рекомендації:

 

Як захистити собаку від кліщів
  1. Купуйте нашийник, який призначений саме для псів. Не використовуйте нашийники для котів або інших тварин, бо вони можуть містити інші активні інгредієнти або бути несприйнятливими для собак.
  2. Перед використанням прочитайте інструкції виробника.
  3. Не надягайте нашийник занадто тісно. Потрібно залишити деякий проміжок між нашийником та шиєю, щоб собака відчувала комфорт. Вимірювати простіше за все товщиною пальця – має вміщатися два пальці.
  4. Слідкуйте за термінами та не використовуйте нашийник після закінчення терміну придатності.
  5. Якщо Ваш пес виявляє ознаки алергії чи подразнення (почервоніння, чухання, висипка або інші негативні реакції), зніміть нашийник і проконсультуйтеся з ветеринаром.

 

Кожен виробник дає власні рекомендації та інструкції щодо використання нашийників. Дотримуйтеся конкретних інструкцій, які постачаються з продуктом, та за необхідності звертайтеся до ветеринарного лікаря для отримання додаткових порад та рекомендацій.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Животные 10:22 П’ятниця 0 574 На Полтавщині виявили випадок африканської чуми свиней! За інформацією ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області, у комунальному підприємстві «Екопарк» Кобеляцької міської ради Полтавського району Полтавської області загинуло 14 диких свиней. При дослідженні у них виявили ДНК вірусу африканської чуми свиней.