» » » » Як обрати ідеальний корм для пухнастого друга
13:45 Субота 0 1 960
13:45, Субота, 18 листопада 2023

Як обрати ідеальний корм для пухнастого друга

Чотирилапому улюбленцю потрібне якісне та збалансоване харчування, щоб не лише бути у формі, але і підтримувати здоров’я організму. Ветеринари наголошують, що домашня їжа не дає собаці потрібної кількості мікроелементів та вітамінів, тому потрібне повнораціонне, правильно підібране харчування. При виборі корму потрібно звертати увагу на вік, породу, особливості здоров’я та активність песика. Не можна зловживати і давати забагато їжі, бо це призведе до ожиріння, в той час як недоїдання може знесилити тварину. Варто враховувати параметри домашнього улюбленця, щоб підібрати правильне дозування харчування.

Поради щодо покупки корму

 

Цуценя, що росте та розвивається, потребує іншого типу їжі, ніж дорослий собака, адже тут змінюється робота організму та метаболізм. Тому важливо правильно підібрати нормальне харчування, що підійде під вік та активність пса. Варто зважити і на те, який тип кращий: купувати вологий корм для собак чи віддати перевагу сухому. Декілька порад від спеціалістів допоможуть розібратись із ситуацією та придбати правильну їжу:

 

Вологий корм для собак
  • Сухий корм містить багато білків, жирів та вуглеводів, але при цьому тварині слід давати достатньо свіжої чистої води. У вологому є необхідна кількість води для швидшого всмоктування корисних речовин.
  • У складі має бути багато білків та тваринних жирів, адже вони добре засвоюються травною системою собаки та чинять гарний вплив на організм тварини. Яловичий та курячий жир вважаються найбільш корисними для собак.
  • Недостатня кількість вуглеводів приводить до швидкої втомлюваності тварини, тому цей складник також має бути у кормі в достатній кількості. Але якщо додатково давати улюбленцю вуглеводи у вигляді різних смаколиків, то це може швидко привести до ожиріння та проблем із травленням.

 

При виборі корму потрібно зважати на породу собаки, адже різні породи потребують тих чи інших елементів у більшій кількості. Тому лише після спілкування зі спеціалістом можна робити висновки про покупку корму.

 

Періодичність годування

 

В залежності від віку та розмірів улюбленця підбирається система харчування. Цуценята потребують високої періодичності годівлі, раз на декілька годин. Варто врахувати калорійність корму – вона має бути високою. Також у вибраному кормі в достатній кількості має бути білок.

 

Купити вологий корм для цуценят та молодих собак

 

У дорослих собак норма тваринного білка має становити половину від раціону годування, не варто забувати і про інші корисні елементи у складі. Для літніх улюбленців потрібно контролювати дозу вуглеводів, щоб собака мав достатньо енергії для активності. Важливим чинником для вибору корму є вага та розмір собаки. Невеличким породам потрібно ділити раціон на декілька частин та слідкувати, щоб улюбленець не переїдав. Більші собаки потребують і більше їжі. Чим краще збалансованим буде харчування, тим ефективнішим буде результат для улюбленця.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Животные 10:22 П’ятниця 0 566 На Полтавщині виявили випадок африканської чуми свиней! За інформацією ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області, у комунальному підприємстві «Екопарк» Кобеляцької міської ради Полтавського району Полтавської області загинуло 14 диких свиней. При дослідженні у них виявили ДНК вірусу африканської чуми свиней.