20:13 Четвер 0 1 248
20:13, Четвер, 22 грудня 2022

Чи викликає лупа випадання волосся?

Свербіж, жирні бляшки біля коріння волосся, сухі лусочки на плечах — все це симптоми збою клітинного метаболізму та гідробалансу шкіри голови. Чи здатна лупа на голові викликати алопецію, та як догляд за волоссям зеленої лінії DERCOS від Vichy допомагає відновити пишність та красу зачіски?
Чи може лупа викликати випадіння волосся

 

Мікробіом голови: норма та порушення

 

Основна функція шкіри — захист від несприятливих чинників довкілля. Догляд за шкірою голови повинен враховувати тип волосся, рівномірність живлення клітин та очищення голови. Надлишкове миття, недостатнє очищення, неправильні доглядові засоби викликають порушення клітинного обміну та мікробіома:

 

  • у нормі клітини епідермісу змінюються за 28 днів;
  • при лупі термін скорочений — 7-20 днів;
  • надмірне зростання клітин призводить до накопичення відмерлих частинок шкіри, вони забивають сальні залози та призводять до порушення мікробіома.

 

У нормі на шкірі голови мирно сусідять мікробактерії Staphylococcus, Propionibacteria та гриби роду Malassezia globosa, restricta. Бактерії очищають шкіру та поверхню волосся від жирів, грибок живить клітини корисними мікроелементами. Збій викликає бурхливе зростання Malassezia та Staphylococcus. Виникають запалення, мікротріщини, шкіра втрачає захисні функції. Зовні дисбаланс проявляється свербінням, появою жирної або сухої лупи.

 

Лупа пов'язана з випадінням волосся

 

Лупа сама по собі не викликає алопецію. Вона сигналізує про тип збою: брак вологи, дефіцит вітамінів, надлишок себуму. Надмірне випадання волосся викликане запальними процесами, які перешкоджають розвитку волосяних фолікулів.

 

У нормі зростання волосся має послідовні фази розвитку:

 

  • до 4 тижнів — анаген, фаза росту, фолікул потребує харчування та кисню;
  • до двох тижнів — катаген, перехідний етап, фолікул знижує активність;
  • до 9 тижнів — телоген, фаза спокою.

 

У власників запаленої шкіри з лупою фази катагена та телогена довше норми, з'являється волосся без кореневої оболонки. Позбавлене кровопостачання та вітамінів воно втрачає силу й випадає. Дослідження підтвердили зв'язок лупи з андрогенною та іншими типами алопеції.

 

Дерматокосметика DERCOS від Vichy: ефективна боротьба з лупою

 

Відомий французький бренд Vichy після тривалих досліджень та клінічних випробувань представив зелену лінію шампунів DERCOS. Дерматокосметика бореться з жирною та сухою лупою, заспокоює шкіру, знімає запалення, відновлює рівень pH, видаляє надлишки себуму, транспортує до клітин епідермісу вітаміни та мінерали.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Красота и здоровье 13:02 П’ятниця 0 718 Як відростити довге волосся: поради і важливі правила Відростити волосся на 20 см за півроку, майже неможливо. Та все одно можна пробудити «сплячі» цибулини, щоб прискорити ріст коси. Для цього потрібно підійти до цієї задачі комплексно та відповідально.