» » » » Як відростити довге волосся: поради і важливі правила
13:02 П’ятниця 0 712
13:02, П’ятниця, 17 листопада 2023

Як відростити довге волосся: поради і важливі правила

Відростити волосся на 20 см за півроку, майже неможливо. Та все одно можна пробудити «сплячі» цибулини, щоб прискорити ріст коси. Для цього потрібно підійти до цієї задачі комплексно та відповідально.

Від чого залежить швидкість росту волосся?

 

У середньому волосся росте зі швидкістю 1-1,5 см на місяць. Це залежить від багатьох факторів:

 

  • Сезон. Зимою ріст йде повільніше через холод, тривале перебування під шапкою та відсутність вітамінів. Тепле повітря, навпаки, підсилює кровопостачання фолікул.
  • Стан здоров’я. Хворий організм направляє ресурси на підтримання здоров'я, а зачіска не є пріоритетним напрямком. Тому швидкість росту волосся зменшується під час хвороби, після операції чи при наявності хронічних патологій.
  • Харчування. Волосся отримує вітаміни не тільки зовнішнім шляхом через шампуні, бальзами, маски, лосьйони, але і зсередини завдяки їжі. Рекомендується максимально уникати шкідливої їжі, алкоголю, споживати більше білка, овочів, фруктів, молочних продуктів.
  • Питний режим. Вважається, що норма складає 1,5-2 літри на день, але точно порахувати, скільки потрібно пити чистої води (не соку чи кави), можна за простою формулою: помножте 30 мл на 1 кг ваги.
  • Гормональний фон. Гормони контролюють багато процесів в організмі, ріст волосся не є винятком. Вони можуть впливати позитивно чи негативно.
  • Метаболізм замедлюється приблизно після 30 років. Волосяні фолікули отримують менше поживних речовин, в результаті чого волосся росте повільніше.
  • Догляд. Часте фарбування, виведення кольору, використання термоприладів для сушки або укладання негативно впливає не тільки на здоров'я, але і на швидкість росту пасом — вони виростають повільно.
  • Зовнішні умови. Ультрафіолет, постійні перепади температур, погана екологічна обстановка негативно впливають. Також є численні факти впливу фаз місяця на швидкість росту волосся.

 

Якщо Ви вирощуєте довжину, приділяйте трохи більше уваги відновлювальним та стимулюючим заходам для волосся. Нижче ми підготували для Вас декілька порад, дотримуючись котрих так Ви зможете живити і корені, і кінці, запустите активний ріст, скоротите ймовірність того, що довгоочікувані довгі коси просто ламатимуться.

 

ТОП 7 порад, як швидко відростити довге волосся:

 

  1. Відмовтеся від фарбування і хімічного завивання. Зведіть їх до мінімуму або використовуйте м'які засоби.
  2. Мийте голову тоді, коли це необхідно. Не варто робити це щодня, якщо вона ще не брудна. Миття без урахування Ваших індивідуальних особливостей призводить або до обезвоження, або до закупорювання пор, через що корені не отримують необхідного живлення.
  3. Робіть пілінг. Він відлущує відмерлі клітини, прискорює обмін речовин.
  4. Сушіть голову без допомоги фена. Не теріть її рушником, так Ви тільки пошкодите пасма. Нехай волосся висохне само. Проте важливо не укладати їх у пучки, не зав'язувати гумкою, не розчісувати або не лягати спати, поки вони мокрі — це призводить до пошкоджень.
  5. Проводьте відпочинок від тугих зачісок (пучків, кос або хвостів) та агресивних засобів (лаку або мусу). Наприклад, змивайте засіб, коли повертаєтеся додому, залишайте пряді розпущеними хоча б на короткий час.
  6. Підберіть косметику. Врахуйте тип Ваших волосся, а також завдання, які Вам потрібно вирішити. Добре, якщо догляд буде комплексним, тобто не обмежуйтеся тільки шампунями, використовуйте бальзами, маски, лосьйони. Бажано, щоб всі продукти були однієї лінійки, тоді вони будуть краще доповнювати один одного. Не варто постійно використовувати сухий шампунь, це крайня міра, яка підходить, наприклад, якщо Ви поїхали у відрядження. Вирощувати довжину з ним точно не вийде.
  7. Захистіть голову від негативних зовнішніх факторів. Звичайний платок чи капелюх літом врятує від ультрафіолету. Зимою бажано ховати кінчики під одяг, щоб захищати їх від холоду.

 

Дотримуючись цих порад, Ви зможете доглядати за своїм волоссям і стимулювати його ріст. Нагадаємо, що кожен організм є індивідуальним, і те, що працює для одного, може не працювати для іншого. Але принципи здорового харчування, правильного догляду та зниження стресу корисні для всіх, хто хоче мати довгі, здорові волосся.

 

Дякуємо за допомогу у підготовці цього матеріалу сайту https://uk.12calendar.net/

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Красота и здоровье / Фото 10:16 П’ятниця 0 1 302 Правильный уход за волосами – залог здоровья и красоты Волосы – один из самых заметных элементов внешности, и их состояние может повлиять на общее впечатление о человеке. Поэтому важно ухаживать за волосами, чтобы выглядеть ухоженно и привлекательно как в повседневной жизни, так и в профессиональной среде.