15:49 Вівторок 0 714
15:49, Вівторок, 30 квітня 2024

Все, що слід знати про колаген та його користь для шкіри

Колаген — найпоширеніший в організм білок, який присутній у кістках, сухожиллях, хрящах, артеріях та шкірі. Тому входить до складу косметичних засобів — доглядових та декоративних.

Справжній лідер з виробництва колагенової косметики — корейський бренд ENOUGH, оригінальну продукцію якого пропонує купити в Україні інтернет-магазин Mmeri. У каталозі представлені найкращі зразки виробника — пінка для вмивання, зволожуючий та сонцезахисний крем.

 

Але особливої популярності користується тональна основа ENOUGH.

 

Завдяки легкому та природному покриттю вона не створює відчуття важкої та помітної маски. Після нанесення шкіра не буде сухою та стягнутою, що гарантує вміст таких зволожуючих інгредієнтів, як:

 

  • Колаген — забезпечує негайний зволожуючий ефект, глибоко проникає та зв'язує воду. Зменшує тонкі лінії та підтягує шкіру, роблячи її пружною та еластичною.
  • Бета-глюкан — зволожує та живить, надає виражену заспокійливу та розгладжуючу дію, сприяє підвищенню захисних функцій шкіри. Особливо рекомендується для сухої та чутливої шкіри.
  • Бетаїн — відновлює шкірний бар'єр і зберігає вологу у шкірі. Він піклується про баланс води та олії у шкірі. Тому вона залишається зволоженою, сяючою та чистою.

 

До складу тональної основи також входить SPF 15.

 

Після нанесення обличчя набуває легкого природного сяйва, завдяки чому шкіра не виглядає тьмяною. Засіб вдало маскує висипання, прищі, акне, не забиваючи пори.

 

Тональна основа доступна у трьох відтінках:

 

  • 13 – для світлого типажу, з нейтральним підтоном;
  • 21 – для природно-бежевого, ніжно-коричневого кольору;
  • 23 – для темно-бежевого тону.

 

Засіб підходить для будь-якого типу шкіри, а наносити його можна пальцями, пензлем або б'юті-блендером.

 

Зволожуючий крем з колагеном Enough

 

Чому колаген та шкіра не можуть бути один без одного

 

Колаген відповідає за пружність шкіри, дозволяючи виглядати їй молодою та здоровою. За його вироблення відповідають фібробласти — клітини дерми, які також беруть участь у синтезі еластину, тісно пов'язаного з колагеном.

 

Еластин — це білок, що відповідає за еластичність шкіри, дозволяючи їй у певні моменти розтягуватися і повертатися у вихідний стан, гарантуючи, що тканини без проблем набудуть своєї первісної структури.

 

Поєднання та правильне функціонування колагену та еластину повертають сяючий колір обличчя подібно до ефекту 15-годинного сну.

 

Починаючи з 25 років, фібробласти стають менш активними, і вироблення білка знижується на 1-1,5% на рік. Після менопаузи ці рівні досягають 2% на рік, що відбивається на зменшенні щільності та підтримки шкіри, внаслідок чого вона стає менш гладкою та пружною.

 

Наш організм має здатність компенсувати втрату колагену за допомогою складного процесу синтезу. Комбінуючи амінокислоти, він створює поліпептиди, які зрештою утворюють молекулу проколагену. Вона переміщається у позаклітинний простір, де видаляє свої кінці та перетворюється на молекулу колагену, а потім у поєднанні з іншими утворює фібрили, які, своєю чергою, створюють нові волокна, відомі як колагенові.

 

У той самий час у нашому організмі є ферменти, відповідальні за розщеплення білків в дермі — металопротеїнази.

 

Коли фібробласти утворюють колаген, а ферменти гармонійно співіснують з ним, це гарантує, що білок виконує свою структурну функцію, і шкіра виглядає здоровою.

 

Проте з роками фібробласти не працюють на повну потужність. В результаті виробляється менше важливого білка, ніж необхідно. Однак ферменти продовжують розщеплювати його з тією ж швидкістю. Це призводить до дисбалансу між виробленням та розпадом колагенових волокон у дермі, і, як наслідок, до появи зморшок та в'ялості шкіри.

 

Колаген та його користь для шкіри

 

Тому косметика з колагеном — обов'язковий засіб для догляду, якщо є бажання продовжити молодість та красу. У цьому допоможе натуральна корейська косметика, яку можна вибрати та купити з доставкою на mmeri.net.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Красота и здоровье 13:20 Середа 0 683 Рулонные простыни: удобно, эффективно, безопасно Личная гигиена – это одно из основных требований к медицинским или косметологическим процедурам. По этой причине персонал готовит кабинеты таким образом, чтобы защита от микробов и инфекционных заболеваний была гарантирована. Простыни одноразовые медицинские – это одно из современных средств для создания безопасных условий.