» » » » Ортопедичний матрас для підлітка: особливості вибору спальної поверхні
18:29 Понеділок 0 906
18:29, Понеділок, 29 травня 2023

Ортопедичний матрас для підлітка: особливості вибору спальної поверхні

Період активного росту — важливий час для здоров’я кожної дитини. У віці 10-16 років активно формується постава. Саме тому важливо ретельно подбати про якість відпочинку та сну підлітка, обравши оптимальний варіант ортопедичного матраса. Сьогодні ми розглянемо особливості вибору спальної поверхні для дитини підліткового віку. Наші поради обов’язково стануть у пригоді батькам.

Вибір оптимальної жорсткості

 

Хребет дитини активно формується у віці 11-13 років. Саме тому для його гармонійного розвитку необхідно забезпечити оптимальну підтримку, навіть уві сні. Для повноцінного розслаблення та відпочинку рекомендовано обирати рівні тверді поверхні.

 

Ідеально підійдуть жорсткі або помірно-жорсткі варіанти, для наповнення яких використовуються пружні матеріали (наприклад, натуральна кокосова койра або щільний пінополіуретан).

 

Якщо дитина надає перевагу сну на м’якій поверхні, варто обирати вироби середньої жорсткості. Ідеальний варіант — ортопедичний матрас SoNLaB RioFlex B336/6, виконаний з натурального латексу, завдяки чому є пружним, еластичним та володіє високими анатомічними характеристиками. Сон на такій поверхні корисний: виріб підлаштовується під тіло підлітка та рівномірно розподіляє навантаження, що своєю чергою призводить до повного розслаблення м’язів та поліпшення циркуляції крові.

 

Практичним рішенням стане покупка двосторонньої моделі, завдяки чому час від часу можна змінювати жорсткість поверхні залежно від самопочуття та потреб організму.

 

Вибір виду матраса

 

Для підлітків краще за все обирати матраси з незалежним блоком пружин. Інша конструкція може прогинатися всередині під натиском тіла, через що буде створюватись небезпечний ефект «гамака» для опорно-рухового апарату. Натомість конструкції з незалежними пружинами дозволяють забезпечити точкову підтримку тіла, рівномірно розподіляючи навантаження по всій поверхні.

 

Також варто звернути увагу на безпружинні матраси, які мають чимало переваг. Вони забезпечують високий рівень комфорту, зменшуючи тиск на тіло та покращуючи якість сну. Такі вироби мають меншу вібрацію порівняно із пружинними моделями, завдяки чому виключене перекидання рухів. Окрім цього, безпружинні матраси підтримують хребет, адаптуючись до його природних вигинів, завдяки чому суттєво зменшується ризик виникнення болю у спині.

 

Візьміть до уваги вагу підлітка

 

Дітям стандартної комплекції із середньою вагою підійдуть практично будь-які моделі ортопедичних матрасів. Жодних обмежень у виборі немає. Втім для підлітків, чия вага наближається до позначки 90 кг, рекомендовано обирати жорсткі моделі, що не мають пружин. Наприклад, підійде безпружинний матрас SoNLaB Grand Soft Венет, посилений кокосовою койрою для забезпечення оптимальної твердості поверхні.

 

Не забувайте при виборі матраса звертати увагу на важливу характеристику — максимальне припустиме навантаження. Її ігнорування може призвести до швидкого зношення спальної поверхні.

 

Не забувайте, що дитина швидко росте

 

Обираючи ортопедичний матрас для підлітка, варто правильно розрахувати його розмір. Якщо ліжко є нестандартним, доведеться замовляти індивідуальне виготовлення виробу. Розмір спального місця має бути на 15-20 см більшим за зріст дитини. До цього варто додати й той факт, що підліток активно росте.

 

Для високого підлітка можна обрати ортопедичний матрас стандартного розміру. Важливо правильно заміряти ліжко, адже виріб має точно йому відповідати. В іншому випадку це викличе дискомфорт під час відпочинку.

 

Обирайте правильний наповнювач

 

Якщо дозволяє бюджет, краще за все обирати матраси з натуральних матеріалів. Ідеально підійде виріб з натурального латексу, який забезпечує оптимальну пружність, еластичність та повітропроникність. Для досягнення оптимальної жорсткості варто обирати комбінацію латексу з кокосовим волокном.

 

Якщо перед Вами стоїть задача заощадити бюджет, то можна зупинити вибір на штучному латексі. Цей матеріал також є безпечним та гіпоалергенним, втім не таким довговічним, як натуральний аналог.

 

Спальне місце для підлітка має бути безпечним та гігієнічним. Варто обирати жорсткі, помірно-жорсткі поверхні або вироби середньої жорсткості. Цілком підходять як якісні пружинні, так і безпружинні матраси, підібрані з урахуванням всіх важливих характеристик.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----