17:01 Середа 0 1 338
17:01, Середа, 13 вересня 2023

Плитка для сходів: поради щодо вибору

Якщо Ви хочете обкласти сходи плиткою всередині або зовні будинку, варто уважно поставитися до її вибору і ретельно підійти до укладання з двох причин. З одного боку, сходи зобов'язані відповідати навколишньому оточенню – тому плитка на сходи повинна гармонувати за кольором, декором, матеріалом та форматом з рештою житлової площею або оточенням будинку. З іншого боку, безпека на сходах є основним пріоритетом. Плитка для сходів не повинна ковзати та створювати небезпеки спотикання.

У нашій статті ми покажемо Вам, які особливості у плитки на сходи і як діяти при її укладанні.

 

Купити плитку для сходів

 

Вибір плитки для сходів

 

Сходами піднімаються і спускаються зазвичай кожен день, часто в мокрому або брудному вуличному взутті. Тому укладена на них плитка повинна мати високу стійкість до стирання, щоб залишатися красивою і непошкодженою протягом тривалого часу.

 

Керамічна плитка ділиться на п'ять груп стираності: група 1 - найм'якша, група 5 - найміцніша. Хоча група стирання 5 спочатку призначалася для громадських будівель та комерційної нерухомості, ви не помилитеся, вибравши її для приватного сектора.

 

Вибір такої міцної плитки для підлоги дуже великий. Група стирання 4 також забезпечує чудову підтримку.

 

Крім стійкості до стирання, на сходах відіграють роль нековзні властивості плитки, адже падіння може призвести до фатальних наслідків. Це ковзання чи стійкість ділиться на групи від R9 до R13 — чим вище число, то безпечніша ходьба. У більшості випадків опір ковзанню досягається за рахунок надання шорсткості або хімічної обробки поверхні плитки.

 

На практиці це означає, що шорстку сходову плитку трохи складніше чистити і вона має тенденцію бруднитися, а хімічно оброблена плитка може досягти лише більш низького ступеня блиску. Якщо вам важливий перевірений захист від ковзання, вибирайте клас R9.

 

Якщо ви хочете викласти сходи на відкритому повітрі, то можна використовувати лише морозостійку плитку або плити з натурального каменю.

 

У деяких серіях плитки є екземпляри з формованими ступінчастими краями. Це виглядає красиво з погляду дизайну та сприяє безпеці, але вибір тут менший. Оскільки цю функцію майже так само можна реалізувати за допомогою крайових рейок, ви також можете працювати зі звичайною плиткою для підлоги, якщо вона краще підходить з точки зору дизайну.

 

Крім властивого плитці опору ковзанню, ви можете вибрати плитку з додатковими борозенками на лицьовій стороні. В якості альтернативи ви також можете використовувати як обробку кінцеві планки з широкою поверхнею, що не ковзає. Є великий вибір різних профілів, особливо кінцевих планок для сходів.

 

Поради та рекомендації щодо укладання плитки на сходи

 

На сходах плитку слід укладати зверху донизу. Однак, особливо у випадку з виходами з підвалу, слід враховувати, що згідно рекомендацій виробника, ви не можете підніматися сходами після укладання протягом декількох годин або навіть днів. Якщо у вас немає дверей у підвал назовні або хоча б вікна у підвал, через яке можна було б піднятися після того, як ви закінчите, спочатку покладете одну половину сходів, а коли клей досить висохне, другу половину. Обов'язково видаліть плитковий клей, що витік збоку.

 

Очистіть плитку якнайкраще відразу після затирання. Чим менше очищувача від залишків цементу вам знадобиться, тим краще: цей спеціальний очисник руйнує цемент, у тому числі у швах.

 

Для сходів завжди, коли це можливо, використовуйте гнучкий клей для плитки та герметик для швів.

 

Укласти прямі сходи відносно легко. Ви визначаєте середину ступеня, потім плитки укладаються або праворуч і ліворуч від середини, або по одній плитці з одного боку ліворуч і праворуч посередині. Так ви досягнете симетричної поверхні. Якщо є проміжний майданчик, від якого сходи продовжуються під прямим кутом, покладіть нижню частину сходів таким же чином. Для гвинтових драбин прокладайте зсередини назовні.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    16:41 Неділя 0 745 Как клеить утеплитель? Пенопласт, экструдированный пенополистирол и минеральная вата входят в число наиболее востребованных типов утеплителей. Пенопласт привлекает своим лёгким весом, он хорошо удерживает тепло и не поддаётся процессам гниения во влажной среде. Если Вам требуется прочный утеплитель, способный выдерживать большие механические нагрузки и в тоже время обладающий прекрасными теплоизолирующими способностями, тогда стоит купить полистирол. Минеральная вата, в свою очередь, незаменима при утеплении стен, когда необходимо обеспечить беспрепятственное прохождение водяных паров, а также пожарную безопасность.
    Строительные материалы / Фото 14:47 Четвер 0 1 960 Преимущества и особенности секционных заборов из сварной сетки Секционные заборы из сварной сетки – вариант ограждения, выполненного из металлической сетки, соединённой в секции. Этот тип заборов отличается от других несколькими характеристиками. Они изготавливаются из прочных металлических материалов, таких как оцинкованная сталь или алюминий. Их конструкция состоит из легко соединяемых секций, что упрощает монтаж и позволяет создавать заборы различных размеров и форм.