» » » » Як казки про тварин допоможуть цікаво провести вільний час
12:02 Середа 0 1 157
12:02, Середа, 29 листопада 2023

Як казки про тварин допоможуть цікаво провести вільний час

Час, проведений з дитиною, — безцінний! Діти назавжди запам'ятають ті моменти, коли батьки розділяли з ними вечори, влаштовували ігри й робили їхнє дитинство ще яскравішим. І навіть знайомі дитячі казки можуть стати незабутньою сімейною подією. Це чудовий інструмент для створення цікавого й корисного дозвілля. Казки про тварин — невичерпний простір для ідей. Пропонуємо Вам декілька варіантів, як читання книги перетворити на захопливу гру.
Казки про тварин

 

Як поєднати казку та гру?

 

Діти пізнають світ через гру, адже це їхня провідна діяльність. І якщо батьки та вчителі знайшли спосіб навчання в ігровій формі, це стане ключем до успіху. Як же перетворити звичайне читання в особливе дозвілля? Ось декілька варіантів, як можна казки про тварин поєднати із захопливою грою.

 

Створіть власний театр

 

Діти дуже люблять вистави. Вони завжди із захопленням дивляться на сцену, де відбуваються пригоди. Чому б не використати це для закріплення художнього твору? Варіантів домашнього театру є багато:

 

  • зробити паперові фігурки для пальчикових вистав;
  • купити магнітні набори для лялькового театру за сюжетом казок;
  • використати фігурки Lego чи інші дитячі іграшки, яких в кожному домі є достатньою;
  • організувати театр тіней за допомогою звичайного ліхтарика (до речі, хороший та актуальний варіант, чим зайняти дітей під час вимкнення електроенергії).

 

Імпровізованою сценою для вистави стане стіл або звичайна коробка. Який би метод Ви не обрали, дитячі яскраві враження гарантовані! А сценарій для домашньої вистави уже написаний. Казка, яку Ви разом напередодні прочитали, стане основою для Вашого театрального сімейного вечору.

 

Рольові ігри за сюжетом твору

 

Малюкам цікаво буде й самим зіграти роль Лисички, Зайчика чи Котика. Підготуйте для цього необхідні костюми із підручних матеріалів. Це прекрасний спосіб розвивати зв'язне мовлення, творче мислення й пам'ять дітей.

 

Влаштуйте квест

 

Підготуйте гру із завданнями. На кожному пункті малят чекатимуть завдання від персонажів казки. Хитра Лисиця може запропонувати їм відгадати загадку, сірий Вовк попросить заспівати пісню, а Їжачок підготує завдання із пазлами. А якщо в кінці проходження такого квесту їх чекатиме подарунок, діти ще довго будуть згадувати цю яскраву подію.

 

Придумайте цікаві запитання за сюжетом твору

 

Проведіть вікторину за змістом казки. Це можуть бути запитання про відтворення сюжету, запам'ятовування деталей для молодших дітей. Для старших можна додати ще й запитання на морально-етичні теми, які пов'язані з головною думкою казки. Вікторина пройде ще цікавіше, якщо за кожну правильну відповідь малята будуть отримувати невеличкі заохочення. Сюрпризи й смаколики у цьому віці є найкращою мотивацією.

 

Намалюйте казку

 

Запропонуйте дитині намалювати малюнок за темою казки. На ньому потрібно зобразити головних героїв. Для цього можна використати не лише фарби й олівці, але й зробити аплікацію, що дуже полюбляють діти.

 

Виготовте разом з дитиною персонажів казки

 

Зі звичайного пластиліну можна виготовити цілий казковий світ. Дітям дуже сподобається створювати персонажів. Вони ще довго будуть використовувати їх у своїх іграх.

 

Цей перелік креативних ідей можна продовжувати. Керуйтеся власними можливостями, використовуйте свої творчі вміння й таланти. Такий вклад у розвиток Ваших дітей обов'язково принесе позитивні результати. Малята це оцінять і запам'ятають на все життя. А казки про тварин стануть натхнення і джерелом ідей для цікавого дозвілля, адже в них захована мудрість віків і дивовижний світ пригод.

 

Знайти багато казок про тварин (і не тільки) можна в бібліотеці дитячої літератури TOU за цим посиланням https://tales.org.ua/tag/kazky-pro-tvaryn/.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Детский мир / Фото 17:09 П’ятниця 0 1 576 Кокон-позіционер для немовлят: зручність і безпека для Вашого малюка Кокони-позіционери для немовлят стають все популярнішими серед батьків, які прагнуть забезпечити своїм малюкам комфорт і безпеку. Вони створюють затишне і безпечне середовище для сну та відпочинку дитини, імітуючи умови, звичні для неї ще з часів перебування в утробі матері. Крім моделей для новонароджених, існують також гніздечка-кокони для немовлят після 6 місяців https://www.maybe.baby/cocoons-toddler, які мають більший розмір і адаптовані під потреби дітей, які вже починають активно рухатися.