» » » » Яким повинен бути дитячий зимовий одяг: поради батькам
16:41 П’ятниця 0 583
16:41, П’ятниця, 8 березня 2024

Яким повинен бути дитячий зимовий одяг: поради батькам

З настанням холодів важливо поповнити гардероб дитини теплими речами. При цьому одягати дитину взимку може бути складно, адже важливо знайти баланс між теплом і комфортом. Як підібрати теплі комплекти для хлопчиків та дівчаток — розповідаємо в цій статті.
Дитячий зимовий одяг

 

Як вибрати зимовий одяг для дитини

 

Щоб підібрати для дитини такий зимовий одяг, який буде одночасно захищати її від холоду та комфортно носитись, слід враховувати наступні фактори:

 

  • Розмір. Не варто купувати занадто великий одяг на виріст, адже він не зможе забезпечити оптимальний комфорт та тепло в зимовий період. При цьому речі не повинні бути занадто тісними, дитина має в них вільно рухатись.
  • Матеріал. Надавати перевагу рекомендується одягу з натуральних матеріалів, таких як вовна або поліестер. Краще уникати речей, які викликають подразнення шкіри.
  • Водонепроникність. Для зимового сезону варто обирати одяг, що має водонепроникні властивості. Це вбереже дитину від переохолодження та застуди.

 

Загалом дитячий гардероб взимку повинен складатись з шапки, шарфа (або комплекту з цих двох аксесуарів), рукавиць, термобілизни, светрів, теплої куртки та штанів або комбінезону.

 

Як правильно одягнути дитину взимку

 

Щоб дитині в зимовому одязі було комфортно та безпечно, слід використовувати систему шарів. Вона може виглядати, наприклад наступним чином:

 

  • Перший шар — термобілизна. Вовняна або бавовняна термобілизна добре утримує тепло та відводить вологу.
  • Другий шар — светр, кофта, або фліска. Такі речі додатково утримують тепло та забезпечують відчуття комфорту. При цьому важливо не перебільшити з товщиною цього шару, щоб дитина мала можливість вільно рухатись.
  • Третій шар — куртка або комбінезон. Хороші дитячі зимові куртки та комбінезони мають тонкий, але надійний утеплювач. Вони повинні перешкоджати потраплянню снігу всередину, а також мати світловідбивні елементи. Це значно підвищить безпеку дитини на вулиці у темну пору доби.

 

Дотримуючись такої системи, можна вберегти малюка від холоду та захворювань.

 

Як спокійно одягнути дитину на вулицю

 

Одягання дитини на вулицю іноді буває дещо складним завданням, адже малюк може бути втомленим чи просто мати поганий настрій. Зробити цей процес менш напруженим і більш спокійним можна завдяки таким порадам:

 

  • Почніть процес одягання заздалегідь, щоб мати на це достатньо часу. Якщо дитина знає, що скоро буде виходити на вулицю, вона може легше підготуватися.
  • Запропонуйте дитині взяти участь у процесі. Наприклад, можна дозволити їй вибрати свою шапку чи рукавички. Це зробить процес одягання цікавішим для неї та зменшить опір.
  • Створіть стандартний порядок дій під час одягання на вулицю, щоб дитина знала, що їй очікувати. Наприклад, спочатку можете вдягати взуття, потім шапку, рукавички тощо.
  • Перетворіть процес одягання на гру. Наприклад, Ви можете позмагатись, хто швидше одягне всі речі.
  • Хваліть дитину, якщо вона спокійно і добровільно допомагає з одяганням. Позитивне ставлення буде мотивувати її співпрацювати з Вами.
  • Зберігайте спокій і терпіння під час процесу одягання. Якщо Ви продемонструєте роздратованість, це може перейти на дитину і тільки ускладнить весь процес.
  • Забезпечте спокійну та затишну атмосферу під час одягання. Наприклад, можна розповісти малюку цікаву історію.

 

Щоб дитина хотіла носити свій зимовий одяг та не вередувала, речі повинні їй подобатись, бути комфортними та надійними. Для цього варто надавати перевагу лише якісному одягу. Наприклад, теплі, зручні комплекти з шапки та шарфа для хлопчиків можна придбати в інтернет-магазині Fortune.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----