12:14 Вівторок 0 616
12:14, Вівторок, 2 квітня 2024

Робочі рукавички: особливостей застосування

При виконанні будь-яких видів фізичної роботи виникає значне навантаження на кисті рук. Також з’являється ризик появи подряпин, порізів та більш серйозних травм. Тому використання захисних рукавичок необхідне і на роботі, і в побуті.
Рукавички робочі з повним нітриловим покриттям

 

Види захисних рукавичок

 

Рукавички для захисту рук відрізняються за матеріалом, формою та призначенням. Робочі та захисні рукавиці виготовляють з таких видів сировини:

 

  • полівінілхлориду;
  • нітрилу;
  • латексу;
  • нейлону;
  • бавовни;
  • HPPE-волокна;
  • шкіри;
  • металу;
  • комбінованих матеріалів.

 

Одним з найуніверсальніших видів рукавичок є вироби ПВХ. Вони міцні, зручні та надійно захищають шкіру рук від агресивних факторів. Ці рукавиці відрізняються зносостійкістю і дають максимальний захист від рідин та різних хімічних речовин.

 

Одноразові нітрилові рукавички використовують працівники лабораторій, медичної галузі, харчової промисловості. Вони щільно охоплюючи руку, забезпечуючи точність рухів, не викликають парникового ефекту та алергічних реакцій.

 

Робочі рукавиці з нітриловим покриттям відзначаються підвищеною стійкістю до стирання. Їх застосовують при необхідності контакту з мастильними матеріалами та іншими нафтопродуктами. Хімічно стійкі рукавиці з товстого шару натурального латексу чудово захищають руки від пошкоджень під час виробництва цементу, кахлів, керамічної продукції.

 

Для робіт, що вимагають високої точності рухів, підходять аксесуари виготовлені з нейлону. Вони тонкі, легкі, безшовні, мають дихаючий ефект. Моделі, зміцнені точковим покриттям, мають підвищену зносостійкість та захищають руки від порізів та подряпин.

 

Рукавички робочі з повним покриттям ПВХ

 

Рукавички з натуральної бавовни — легкі та комфортні. Їх використовують офіціанти, ювеліри та представники інших професій, в яких важливе дотримання санітарних норм.

 

Інноваційне HPPE-волокно — один з найміцніших матеріалів. Рукавиці з цієї сировини допомагають вберегти руки від порізів під час роботи зі склом, листовим металом та іншими гострими матеріалами.

 

Класичні шкіряні рукавиці та краги — міцні та повітропроникні. Вони є необхідним аксесуаром при виконанні зварювальних робіт, адже відмінно захищають руки від опіків.

 

Робітникам, що займаються переробкою м'яса, потрібен посилений захист від ударів гострим лезом. Тому вони використовують спеціальні кольчужні рукавиці, виготовлені з нержавіючої сталі.

 

Комбіновані робочі рукавиці: максимальний захист та комфорт

 

Робочі рукавиці часто виготовляють з комбінації декількох матеріалів, щоб забезпечити зручність використання та високу функціональність. Для цього внутрішню частину виробів та манжети виготовляють з бавовни, флісу чи м'якого еластичного трикотажу. Ці матеріали володіють «дихаючими» та гіпоалергенними властивостями.

 

Зовнішній шар для захисних рукавичок виготовляють з різних матеріалів, залежно від конкретного призначення виробу. Важливо, щоб покриття мало опір до стирання, було стійким до проколів та розрізів.

 

Верхній шар захисних рукавичок може бути виготовлений з нітрилу, латексу, спіненого поліуретану, термопластичної гуми, шкіри. Ці матеріали не знижують щільність захвату, але при цьому надійно захищають руки від травмування. Вони можуть мати подвійне покриття в найвразливіших зонах та рельєфну поверхню для кращого зчеплення у вологих і сухих умовах.

 

Вузьким спеціалістам необхідні робочі рукавички з певними функціями. Наприклад, при використанні перфоратора зручно користуватися антивібраційними аксесуарами.

 

Великий асортимент надійних та якісних захисних рукавичок пропонує інтернет-магазин Consafety. Вся наша продукція індивідуальні засоби захисту  —сертифікована і відповідає затвердженим стандартам. 

 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Одежда 11:40 Середа 0 1 393 Матеріали, з яких виготовляють парні футболки, що забезпечують комфорт та якість Футболки, в тому числі для пари – це універсальний одяг, який підходить для повсякденного носіння, для тренувань, для навчання. А ще для закоханих це — чудовий спосіб заявити світу про свої почуття, розповісти оточуючим про особливі стосунки. Для того, щоб такі футболки якомога довже зберігали гарний презентабельний вигляд, треба обирати одяг, створений з високоякісних тканин. Шиються вони з різних матеріалів, тому покупцям складно визначитися, який варіант кращий. Зважаючи на це, має сенс визначитися з тим, які з існуючих матеріалів будуть найкращим варіантом для нанесення напису чи принта обраним методом друку.