14:19 Субота 0 1 073
14:19, Субота, 26 червня 2021

Як формується ціна піску?

Пісок - нерудний будівельний матеріал, який широко використовується при зведенні будинків, виготовлення ЗБВ і при проведенні дорожніх робіт. Якість піску має велике значення при виконанні поставлених завдань. Тому головним фактором ціноутворення є структура складу цього матеріалу. Але також на ціну піску впливають і інші критерії.

Основні фактори ціноутворення піску


Фахівці ділять пісок на три класи. Найвищою якістю володіє пісок вищого класу. Його очищають від будь-яких забруднень та промивають. На виході отримують структуру, яка може використовуватися для виготовлення міцних бетонних конструкцій.

Пісок першого і другого класу застосовується в дорожньому будівництві або зведенні невисоких будинків. Матеріал можна застосовувати в якості наповнювача при заливці бетонних конструкцій міцністю до 30 МПа.

Існує ще ряд критеріїв, які суттєво впливають на ціну піску:

  • видобуток матеріалу;

    Кар'єрний пісок добувається сухим способом. Екскаватори завантажують спеціальну техніку, яка перевозить пісок на місце відвантаження. Кар'єрний пісок володіє достатньою якістю для проведення більшості будівельно-оздоблювальних робіт. Але без додаткового очищення матеріалу його використовувати практично неможливо.

    Річковий пісок добувають з дна річок за допомогою гідроснаряда. Така техніка піднімає масу на берег, де пісок відділяється від води і вантажиться в самоскиди. Видобуток піску за допомогою відцентрових насосів дозволяє домогтися високої продуктивності процесу. Та й промитий природою матеріал є більш чистим, ніж кар'єрний. Але головна відмінність річкового піску в тому, що його шліфовані зерна володіють більшою однорідністю.

  • склад піску;

    Іншим фактором ціноутворення будівельного піску є склад матеріалу. Пісок добувається шляхом руйнування гірських порід. Тому зерна можуть мати різні розміри (0,5-2 міліметра). Вибір залежить від тієї роботи, яку потрібно провести з матеріалом. Для придбання піску потрібної фракції доведеться переплатити. Адже процес поділу зерен на розміри - це витратна і довга робота, проведення якої впливає на вартість.

    Головним елементом структури піску є кварц. Чим більше в матеріалі кварцу, тим нижче кількість домішок. Від цього і складається вартість матеріалу. Чистий пісок цінується набагато вище, тому його ціна часто перевершує ціну матеріалу, який не володіє однорідністю.

  • доставка матеріалу.

    Ще одним важливим фактором, що впливає на ціну матеріалу, є його доставка. Важливо, яким чином проводиться ця процедура і як далеко потрібно доставити матеріал. При невеликих відстанях використовується автотранспорт. Для доставки на далекі відстані може знадобитися залізничний і морський транспорт.

На вартість матеріалу також впливає кількість посередників. Хочете купити пісок за доступною ціною? Тоді зверніться у компанію Express Tehbud. Організація має парк власної спецтехніки. Купуйте пісок в перевірених місцях.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Строительство и инструмент / Фото 17:45 Неділя 0 1 158 Цены на перфораторы Bosch: какую модель выбрать для работы Казалось бы, всем известно, что такое перфоратор. Это специальное устройство, при помощи которого можно просверлить отверстие в бетонной стене, проложить штробы для скрытой прокладки проводов или водопроводных труб, раскрошить бетон или кирпич. Но если зайти на сайт интернет-магазина профессионального инструмента и взглянуть на ассортимент продукции, увидим значительный разброс цен от двух-трёх тысяч гривен до 50 тысяч. А если почитать характеристики, заметим и прочие отличия. Как же выбрать оптимальный вариант для поставленных целей?