» » » » Швидкомонтовані будівлі — сфери застосування та переваги
11:41 Четвер 0 1 585
11:41, Четвер, 8 грудня 2022

Швидкомонтовані будівлі — сфери застосування та переваги

Сучасні технології будівництва надають перевагу технологічним способам зведення споруд. Однією з таких технологій є швидкомонтовані будівлі (ШМБ) представлені на ринку промислового та комерційного будівництва компанією VITON https://viton.ua/ua. Сфера застосування таких споруд надзвичайно різноманітна. Починаючи від складських приміщень та ангари для техніки, закінчуючи промисловими об'єктами (цехами), та будівлями сільськогосподарського призначення — пташники, спеціалізовані склади для зберігання збіжжя тощо.

Особливості конструкції

 

Будівництво швидкомонтованих будівель є одним з різновидів каркасної технології зведення споруд. Для неї характерне застосування полегшених металоконструкцій, що відзначається більше економним використанням металу. Належна міцність будівлі, у тому числі стійкість до снігових та вітрових навантажень, досягається завдяки особливій конструкції металевих профілів та їх поєднання у вузлах який відзначається підвищеною стійкістю, як до статичного, так і до динамічного механічного впливу.

 

Для огороджувальних конструкцій використовуються композитні матеріали — сендвіч панелі. Це тришарові елементи, з внутрішнім прошарком з теплоізоляційного матеріалу, у якості якого як правило виступає пінополіуретан. Зовнішні шари представлені тонким листовим металом з антикорозійним покриттям.

 

Слід відзначити, що властивість металу протидіяти корозії є одним з основних показників довговічності таких споруд. Тому якості та надійності антикорозійного покриття приділяється особлива увага. Зазвичай використовується оцинкований холодновальцьований листовий метал. Перед нанесенням лакофарбових матеріалів робочі поверхні проходять додаткове очищення, а також покриваються праймером, який суттєво збільшує показник адгезії дії декоративно захисного покриття з основою.

 

Що стосується утеплювача, то пінополіуретан відзначається надзвичайно низьким коефіцієнтом теплопередачі, що при порівняно невеликій товщині сендвіч-панелі забезпечує достатній рівень тепло та звукоізоляції. Причому властивість матеріалу нейтралізувати звуки стосується як акустичних, так і вібраційних шумів. Загалом це створює більш комфортні умови всередині приміщення.

 

Переваги технології ШМБ

 

Швидкомонтовані будівлі мають цілий ряд переваг вперед спорудами, що зводяться з використанням традиційних будівельних матеріалів та технологій:

 

  • Надзвичайно висока швидкість зведення — суттєво зменшити період очікування та дозволяє почати комерційне використання споруди набагато раніше.
  • Невелика вага конструкцій ШМБ дає можливість спрощувати підготовку всього будівельного майданчика, в тому числі фундамент, при розрахунковому рівні міцності та надійності будівлі. Це суттєво знижує загальну вартість будівництва.
  • Збірно-розбірні будівлі — технологія передбачає можливість практично повного розбирання будівлі та її повторного використання на іншому місці.

 

Загалом технологія ШМБ є надзвичайно прогресивною та вигідною саме для промислового та комерційного використання, оскільки дозволяє більш оперативно повернути кошти витрачені на зведення споруди.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Строительство / Фото 15:38 Середа 0 1 855 Модульні будинки: сучасні енергоефективні рішення Модульні будинки, що швидко зводяться, є відмінним варіантом будівництва для будь-яких цілей. З модулів монтують заміські або дачні будиночки, невеликі модульні будинки для баз відпочинку, будинки на колесах, а також цілі котеджі на два поверхи. Головним плюсом такого методу є дуже швидка готовність будівлі до проживання – всього декілька місяців. Найбільше часу займає очікування застигання фундаменту. Сам дім можна звести за пару тижнів.