» » » » Відтворення, трансформація та вплив як основні елементи артінституції
12:37 П’ятниця 0 1 973
12:37, П’ятниця, 3 листопада 2023

Відтворення, трансформація та вплив як основні елементи артінституції

Інновації у мистецтві постійно генерують нові можливості для прояву неординарності та відкриття нових талантів. В Україні таким артпроєктом є МОТ – Модуль тимчасовості. Проєкт виступає одночасно фондом і виставкою, у якій беруть участь більше 28 митців з 10 країн. Куратором проєкту став Фабріса Брусто. Завдяки цій виставці вдається показати плинність та зміну життя, його форми та нестабільність.

З одного боку, митці показують невизначеність у просторі, з іншого – бажання далі творити, жити і насолоджуватись кожною неповторною хвилиною. Це чудовий проєкт для молодих митців та шанувальників сучасного мистецтва, адже відкриває не лише нові погляди на вже звиклі речі, але і дивує відвертістю та прямолінійністю.

 

Модуль тимчасовості (МОТ)

 

Під час повномасштабного вторгнення постраждало багато творів мистецтва у різних виявах. Тому ще одна мета МОТ – відновити та стимулювати процес подальшого розвитку сучасного мистецтва в Україні.

 

Основа фонду

 

Діяльність МОТ, в першу чергу – це нове мистецтво у реаліях сучасного світу, а з іншого боку – можливість зібрати кошти на створення фонду для відбудови. У цьому будуть використані наступні кошти:

 

  • Продажі спеціального журналу. У ньому йдеться про митців, що взяли участь у проєкті, а також про мету та основні завдання, які мають бути виконані по завершенню програми.
  • Квитки. Виставки проходитимуть у різних містах України та показуватимуть твори митців із десяти країн світу. Кошти, зібрані від відвідувань, також повністю підуть на створення фонду.
  • Спеціальні події та гіфтстор. Можливість більше поспілкуватись із митцями та детальніше дізнатись про створення елементів сучасного мистецтва також додасть фінансів до скарбнички.

 

МОТ: відновлення артінституцій в Україні

 

Після того, як виставки завершаться, кошти з фонду будуть направлені на відбудову музеїв, що зазнали найбільших руйнацій. Командою МОТ буде обрано міста, де реалізуватимуться проєкти відбудови. Дізнатися про проєкт більше можна на сайті algorytm.ngo.

 

Відновлення музеїв

 

Цією роботою займатимуться професіонали із київської команди та спеціалісти із Луцька. Вони хочуть не лише розвивати культурне середовище та покращувати його, але і надавати змогу містам, що відчули на собі страшні наслідки війни, відновлюватись та продовжувати жити повноцінним життям. Звичайно, цей процес не буде швидким і потребуватиме багато часу та коштів, але молоді люди не здаються та впевнені в успішності ідеї. Зараз можна долучитись до діяльності команди та підтримати програму донатом за адресами, вказаними на головній сторінці сайту.

 

Проєкт відновлення мистецьких установ, що постраждали внаслідок російської агресії

 

Можна також висловити свою ініціативу та долучитись до проведення виставок чи реалізації творчого потенціалу. Команда відкрита до співпраці та підтримки сучасного мистецтва.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Творчество 12:19 П’ятниця 0 1 052 Молодіжний Парламент Кременчука провів понад 200 майстер-класів для дітей Щоб підтримати родини переселенців та відволікти дітей від війни, Молодіжним Парламентом Кременчука проводиться багато різноманітних заходів. Про це повідомляє прес-служба Кременчуцької міськради.