» » » » Біткоїн — історія успіху першої криптовалюти
14:27 Середа 0 1 305
14:27, Середа, 17 травня 2023

Біткоїн — історія успіху першої криптовалюти

У наш час ціна біткоїна цікавить людей не менше, ніж курс долара, євро та інших валют. Популярність криптовалюти зростає з кожним днем, як і можливості її використання. Однак якщо сьогодні ми можемо не просто заробляти на крипті, а й розраховуватись цифровими грошима за фізичні товари, то ще кілька років тому вона вважалася невдалим експериментом. І якби не ентузіасти, які продовжували вірити в технологію блокчейн, людство втратило б можливості для серйозного заробітку та створення справді міжнародної валюти.
Біткоїн — історія успіху першої криптовалюти

 

Етапи створення першої криптовалюти

 

Основою створення криптовалюти стала технологія блокчейн. Вона є ланцюжком файлів, які зібрані в блоки. Кожен із блоків зберігає інформацію про два сусідні та перевіряє їхню справжність за необхідності проведення транзакцій. У 2010 році за підсумками роботи було створено біткоїн, а також кілька інших монет, серед яких LiteCoin, SolidCoin, NameCoin та iXCoin. На перших етапах саме LiteCoin показував найкращі результати щодо обробки інформації та швидкості транзакцій. Також цей токен був набагато краще захищений.

 

На перших етапах саме питання захисту даних було першочерговим для розробників, які мали на меті створити найбезпечнішу валюту. Як тільки технологія захисту була відточена, у 2014 році на світ з'явилися токени, що мають попит і сьогодні:

 

  • Monero;
  • Zcash;
  • IOTA;
  • Etherium.

 

І хоча у вузькому колі програмістів новина про створення криптовалюти спричинила чималий ажіотаж, світова громадськість не прийняла її всерйоз. Аж до 2015 року біткоїн можна було купити за копійки (вірніше за центи), але навіть за такої ціни покупка вважалася збитковим вкладенням. Додатковим аргументом скептиків стало кілька хакерських атак на рахунки вкладників. Після кількох років існування біткоїну він все ще вважався невдалим маркетинговим експериментом.

 

Зростання популярності криптовалюти

 

Настав 2017 рік, а біткоїн так і не вийшов на новий рівень. Важко сказати, що стало каталізатором зростання популярності. Світові аналітики пояснюють інтерес вкладників кількома економічними кризами, які сталися протягом останніх десяти років. Люди перестали довіряти банківській системі, тому шукали альтернативні шляхи накопичення та збереження капіталу. Тут і підвернувся біткоїн із досить серйозним захистом проти шахраїв.

 

Також причиною успіху криптовалюти став інтерес з боку медійних особистостей та кілька історій швидкого збагачення не лише досвідчених інвесторів, а й звичайних школярів, які свого часу купили біткоїн за гроші на шкільні обіди. Сьогодні популярність криптовалюти настільки велика, що вона вийшла далеко за межі цифрового світу. Ви без проблем можете оплатити товари та послуги біткоіном та іншими токенами, а той же Binance створив платіжну систему, що працює за принципом Apple Pay та Google Pay.

 

Багато країн серйозно розглядають можливість здійснювати міжнародні розрахунки у крипті та визнають її на національному рівні. Все це стало можливим завдяки біткоїну та кільком людям, які вірили в проєкт попри їдким зауваженням недоброзичливців.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Криптовалюты и инвестирование 10:30 Середа 0 1 190 Что такое биткоин и почему стоит завести себе криптокошелёк Биткоин (Bitcoin, BTC) – это криптовалюта, существующая в электронной форме и работающая на основе технологии блокчейн. Впервые биткоин был представлен в 2008 году японским разработчиком Сатоси Накамото.