» » » » Штори в довершеному сучасному інтер'єрі
15:56 Понеділок 0 1 660
15:56, Понеділок, 18 квітня 2022

Штори в довершеному сучасному інтер'єрі

Деякі сучасні інтер'єрні стилі досить важко поєднується з текстилем у якості декоративного оформлення приміщення. Мова йде, перш за все, про хай-тек, лофт та інші стилі, що мають яскраво виражене технічне чи урбаністичне підґрунтя. Але професійні дизайнери розробили декілька досить вдалих поєднань сучасних інтер'єрів з текстильним оформленням у вигляді штор. Цей елемент має не тільки декоративне, але й практичне значення, тож обійтися без нього досить складно. При чому багато дизайнерських рішень мають досить помірковану вартість, тож власники помешкання можуть замовити штори недорого та отримати при цьому надзвичайно ефектно оформлену кімнату.

Форма — модні тенденції 2022 року

 

Основне питання при виборі форми для штор це їх напрямок: горизонтальний чи вертикальний.

 

Вертикальні штори — більш традиційні, використовуються, якщо вікна додатково декорує тюль. Вони дешевші ніж горизонтальні, оскільки їх пошив не потребує особливих технічних засобів чи особливих дизайнерських прийомів.

 

Штори в довершеному сучасному інтер'єрі

 

Горизонтальні штори. Умовно можна розділити на два основних типи:

 

  • Римські. В їхню конструкцію входять жорсткі планки, які при піднятті формують паралельні горизонтальні складки. Такі штори відзначаються привабливим зовнішнім виглядом та забезпечують високі сонцезахисні властивості.

 

 

  • Плісе або по-інакшому гофровані штори, що нагадують горизонтальні жалюзі, але вони складаються не з окремих елементів, а з суцільного полотна. Крім того, вони можуть кріпитися безпосередньо до елементів віконного отвору, що робить непотрібним використання карнизу.

 

 

Матеріали – бюджетно, але престижно

 

Звичайно, шовкові чи оксамитові штори на вікна виглядають надзвичайно привабливо, підкреслюючи не тільки тонкий смак власників, але і їхній статус. Але не кожен може дозволити собі такі витрати. Також існує безліч дешевших матеріалів, які мають не менш презентабельний зовнішній вигляд:

 

  • Бавовна. Натуральний, недорогий, практичний та довговічний матеріал, який найчастіше використовуються при виготовленні штор для житлових приміщень. Існує декілька різновидів цієї тканини, що використовуються для інтер'єрного текстилю.

 

 

  • Сатин — досить пружне полотно з атласним відблиском, що легко піддається драпіруванню, та довший час не вигорає на сонці, зберігаючи насичені кольори навіть з сонячної сторони кімнати.

 

  • Ситець — найбільш доступний по вартості варіант бавовняної тканини. Частіше за все декорується яскравими принтами. Але він менш довговічний та з часом вицвітає.

 

 

  • Мерсеризована бавовна. Технологія обробки тканини їдким натром, що захищає малюнок від вицвітання, а текстуру робить більш шовковистою та блискучою. Це одна з найбільш ефективних тканин бюджетного класу.

 

  • Льон. Фактично, це оптимальна по своїм характеристикам та довговічності тканина для штор. Лляний текстиль має унікальну структуру та ідеально підходить для "екологічного" оформлення приміщення так чудово сполучається зі стилями кантрі, прованс й т.п.

 

 

  • Віскоза. Синтетична тканина виготовлена з целюлозної сировини, яка імітує натуральні матеріали: бавовну, шерсть чи льон. Має доступну вартість та надзвичайно привабливий зовнішній вигляд. На жаль, така тканина не надто довговічна. Швидко вигорає на сонці та суттєво зменшує міцність, особливо у вологому стані. Але враховуючи її ціну декор вікон новими шторами з віскози можна виконувати, практично, щороку.

 

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Дизайн и декор / Фото 14:34 Понеділок 0 1 650 Все виды натяжных потолков в Киеве: красивые фото в портфолио Красивый потолок является завершающим штрихом при проведении капитального ремонта в квартире. Но это и самая трудоёмкая задача, ведь выравнивание горизонтальных поверхностей при помощи сухих смесей требует опыта и физической выносливости. К счастью, имеется доступная по цене альтернатива — натяжные потолки. Киевская компания «Nova Stelya» на своём сайте предлагает ознакомиться с фото потолков, среди которых Вы обязательно подберёте наилучший вариант для своего дома. Далее нужно оставить заявку на сайте, чтобы менеджеры смогли связаться с Вами, рассказать о ценах и направить специалистов для выполнения монтажных работ.