» » » » Як вибрати ідеальну каву в інтернет-магазині
16:55 П’ятниця 0 594
16:55, П’ятниця, 26 січня 2024

Як вибрати ідеальну каву в інтернет-магазині

Основна відмінність інтернет магазину від звичайного – відсутність можливості ретельно оглянути й потримати товар у руках. Однак у випадку з кавою це не такий вже й великий недолік, адже продукт знаходиться в упаковках і з усіма його характеристиками можна ознайомитись у картках товарів.

Основні критерії вибору

 

Перед тим як почати вибір необхідно визначитися з тим, як саме ви готуватимете напій. Для цього можна використовувати кавоварку, турку, френч-прес і багато інших пристроїв. Залежно від цього вибирається формат кави:

 

  • розчинна;
  • мелена;
  • зернова.

 

Найпростіше готувати розчинний напій – достатньо додати гарячої води. Виготовляється він у трьох варіантах: сублімований, гранульований, порошковий. Експерти рекомендують вибирати сублімовану каву, оскільки вона найбільш повноцінно передає смак та аромат натурального продукту.

 

Мелена кава зі смаком "Баунті"

При виборі меленого продукту важливо звертати увагу на сорт і помел. Якщо Вам подобається міцний, гіркий та терпкий напій – обирайте робусту. А ось любителі м'якшого смаку, багатого післясмаку з кислинкою та інтенсивного аромату віддають перевагу арабіці. Також є різні поєднання робусти та арабіки, об'єднані в блендах.

 

Велике значення для формування смаку має й помел. Тонкий – добре розкривається в турці та кавоварку. Середній помел можна вважати універсальним. А ось грубий – підходить більше для приготування у френч-пресі, тому що розкриває свої властивості поступово (у процесі настоювання).

 

Зерновий варіант обирають справжні кавомани. Тільки свіжий помел здатний максимально повноцінно розкрити всі найкращі смакові та ароматичні властивості. Тут вибір ґрунтується переважно з урахуванням особливостей різних сортів. Адже однієї лише арабіки існує десятки різновидів, смак яких залежить від набору різних факторів.

 

  1. Регіон походження.
  2. Кліматичні умови вирощування.
  3. Склад ґрунту на кавовій плантації.
  4. Висота плантації над рівнем моря.

 

Додаткові нюанси

 

Купити каву в інтернет-магазині – насамперед дуже зручно. Цією можливістю користуються дуже багато сучасних кавоманів. Найоптимальніше вибирати продукт у вакуумованій упаковці, яка дозволяє зберігати смак і аромат максимально тривалий час.

 

Якщо Ви вживаєте напій не дуже часто, купуйте меншу упаковку. Річ у тому, що після розкриття пачки термін її зберігання суттєво скорочується. Ні, кава не зіпсується так, що її неможливо буде пити. Просто вона почне контактувати з повітрям, запустяться окислювальні процеси. Через це смако-ароматичні характеристики погіршуватимуться. Більшою мірою це стосується мелених і зернових продуктів.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Напитки 11:43 Вівторок 0 841 Топ-10 безалкогольных игристых вин Безалкогольное шампанское, несмотря на отсутствие спиртного, обладает уникальным вкусом и рядом особенностей, которые делают его популярным выбором у разных категорий покупателей. При выборе такого напитка учитывается не только цена на безалкогольное шампанское, но и вкусовые качества. Представляем рейтинг лучших сортов игристого без алкоголя.