» » » » АДР для водіїв в Дніпрі: як отримати посвідчення ДОПНВ (ДОПОГ)
12:09 Субота 0 1 583
12:09, Субота, 8 жовтня 2022

АДР для водіїв в Дніпрі: як отримати посвідчення ДОПНВ (ДОПОГ)

На першокласних водіїв-далекобійників завжди є попит як в Україні, так і в країнах Європи. Через сайти оголошень у Польщі розшукують водіїв для перевезення вантажів на великі відстані. Але якщо йдеться про небезпечні вантажі — паливно-мастильні матеріали, хімічні речовини, легкозаймисті рідини, вибухонебезпечні вантажі — треба мати свідоцтво, що людина пройшла курси АДР для водіїв, й має допуски до праці з таким типом вантажів. Отримати посвідчення ДОПНВ (ДОПОГ) у Дніпрі можна в центрі підготовки «АДР Дніпро», котрий вже понад 20 років готує спеціалістів для перевезення небезпечних вантажів.

Небезпечний вантаж: класи та види

 

Якщо Вам доводилося їздити на власній легковій автівці за цистерною, що перевозить бензин, на ній можна побачити спеціальні знаки, що характеризують степінь небезпеки вантажів. У Європі діє угода про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів. Відповідно, кожен водій, що займається такими перевезеннями, повинен пройти курси АДР, та отримати посвідчення, в котрому вказано, з якими саме речовинами йому можна працювати.

 

АДР для водіїв в Дніпрі

 

Усі небезпечні вантажі розділено на дев'ять категорій. Перерахуємо деякі з них:

 

  • вибухові вироби, які, своєю чергою, діляться ще на шість класів — тротил, снаряди, ракети, піротехніка, вибухові рідини тощо;
  • гази — пропан, бутан, водень, різноманітні аерозолі, кисень;
  • легкозаймисті речовини та рідини;
  • токсичні речовини;
  • радіоактивні матеріали тощо.

 

У посвідченні ДОПНВ вказують, з яким саме типом вантажів може працювати водій, оскільки кожна речовина має певні властивості, котрі треба знати під час транспортування. Для прикладу, деякі легкозаймисті чи вибухові матеріали не реагують на вібрацію, але можуть здетонувати під дією світла чи високих температур.

 

Як відбувається навчання на курсах АДР для водіїв

 

ADR-центр у Дніпрі готує до екзаменів у сервісних центрах МВС. Навчання складається з декількох етапів. Так, спочатку пропонують базовий курс, де студенти засвоюють інформацію щодо основних нормативних документів та маркування, видів небезпеки, правил поводження з вантажами в пакуванні, насипом, у цистернах. Далі йде навчання за профілем: цистерна, 7 клас (радіоактивні матеріали), 1 клас (вибухові речовини).

 

Курси ADR для водіїв з перевезення небезпечних вантажів

 

Посвідчення ADR видають на п'ять років. Після завершення терміну дії свідоцтво необхідно поновлювати, тобто повторно проходити базовий курс і складати екзамени. В АДР-центрі в Дніпрі працюють досвідчені викладачі та інструктори, що мають величезний практичний та теоретичний досвід. Також пропонують курси для інших осіб, тобто тих, що супроводжують вантажі (експедитори, охоронці, комірники). Перелік документів для навчання та ціни можна знайти на сайті центру за посиланням.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    11:56 Вівторок 0 806 До уваги всіх автошкіл міста Кременчука! Програма з організації соціальної та професійної адаптації продовжує діяти у місті Кременчуці для осіб, які звільняються або звільнені з військової служби, ветеранів війни, осіб з особливими заслугами перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 № 432 «Про затвердження Порядку та умов забезпечення соціальної та професійної адаптації осіб, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності».
    Автошколы и курсы 12:09 П’ятниця 0 2 024 Как и где получить права на яхты и катера в Украине: документы и вакансии для моряков Профессии, связанные с морем, достаточно востребованы среди жителей Украины. Это и не удивительно. Работа моряка — опасна и трудна, приходится покидать дом и родных на длинные месяцы. Но все эти трудности вознаграждаются с лихвой, ведь уровень заработных плат достигает несколько тысяч, а то и десятки тысяч долларов. Если же Вы желаете улучшить свои позиции на рынке труда, права на управление маломерными судами, оформить которые можно по ссылке https://docs.seamensway.com/yachts/ в компании «Seamensway», Одесса, позволят получить доступ к новым вакансиям. Умение управлять яхтами, моторными лодками, парусными судами длиною до 24 метров очень ценится среди иностранных работодателей.