» » » » На всіх водоймах Полтавщини знято обмеження, пов’язані з нерестовою забороною
10:04 Понеділок 0 963
10:04, Понеділок, 25 липня 2022

На всіх водоймах Полтавщини знято обмеження, пов’язані з нерестовою забороною

У липні загалом завершився повністю процес розмноження водних мешканців. Відповідно на всіх водоймах Полтавщини знято обмеження, пов’язані з нерестовою забороною, а для рибалок-любителів розпочався рибальський сезон з червня місяця.
За два попередні тижні цього місяця головними держінспекторами Полтавщини спільно з правоохоронними органами та громадськими інспекторами рибоохорони викрито 24 правопорушень.

Із загальної кількості 9 були грубими правопорушеннями (ч. 4 ст. 85 КУпАП), 1 — незаконна реалізація чи придбання водних біоресурсів (ст. 88-1 КУпАП) та оформлено 14 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

У рамках проведених рибоохоронних заходів вилучено 67 одиниць знарядь лову (з яких 40 сіток за актами безхазяйного майна) та один човен. Загальна сума збитків, яку порушники нанесли рибному господарству, становить 597 424 гривень.

Отже, вкотре закликаємо рибалок дотримуватися встановленого природоохоронного законодавства та рибалити відповідально! В іншому випадку на браконьєрів чекає покарання — від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.

В Полтавському рибоохоронному патрулі функціонує «гаряча лінія»: +380(96)907-50-08. У разі виявлення порушень прохання оперативно повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково

Використання заборонених знарядь лову є грубим порушенням правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та передбачає штраф до 680 грн., з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних біоресурсів чи без такої.

У разі значної заподіяної істотної шкоди рибним запасам може відкриватися кримінальне провадження за ст. 249 ККУ, яке передбачає накладання штрафу від 17 000 до 51 000 грн. або обмеження волі на строк до 3-х років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Управління державного агенства меліорації та рибного господарства у Полтавській області
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Рыбалка 12:49 Неділя 0 865 Комунальні служби просять кременчуцьких рибалок не ловити рибу на місцях, де відпочивають люди З 1 червня у Кременчуці розпочався сезон купання. КП «Кременчук АКВА-СЕРВІС» відповідає за догляд за 10 місцями масового відпочинку містян біля водних об'єктів, де також встановлені пости рятувальників.