» » » » Що краще обрати в спальню для підлітка: диван чи ліжко?
18:56 Вівторок 0 1 889
18:56, Вівторок, 20 вересня 2022

Що краще обрати в спальню для підлітка: диван чи ліжко?

Дитяча кімната, це особливий світ, у якому повинно бути все, щоб зробити життя донечки або синочка комфортним та приємним. Ваша дитина підросла і ви вирішили обладнати приміщення, яке буде тільки для неї. Зробили ремонт, зону для навчання, а потім постає питання спального місця. Воно повинно бути таким, щоб дитина змогла відпочити та розслабитись, що ж краще для цього, класичне ліжко або диван. В даному матеріалі розглянемо особливості вибору, та кілька порад по підбору ліжка для підлітків від сайту Soloha.
Ліжка для підлітків

 

Ліжко чи диван? Декілька особливостей

 

Розглянемо детально переваги меблів:

 

  1. Виробники пропонують великий асортимент диванів для дітей будь-якого віку. Навіть, якщо вони дуже прискіпливі та хочуть щось надзвичайне. Різноманіття кольорів, візерунків та моделей, допоможуть підібрати до усіх видів дизайну інтер’єра. Ліжко займає багато місця, а маленький та затишний диванчик, легко трансформується у спальне місце. В день на ньому можна читати, слухати музику, приймати друзів або просто подрімати. Крім того, оббивка дивана м’яка, приємна на дотик, це те, чого немає у ліжка. Завдяки йому, кімната буде виглядати більш «дорослою», це доречно, тому що підлітки хочуть почувати себе дорослими та на одному рівні з батьками. Проте, є свої недоліки, наприклад, оббивку треба буде чистити та мити, тому що з часом, будь-яка тканина має схильність до забруднення та зношення. Також, механізм може зламатися, його треба ремонтувати.
  2. У ліжку дуже зручно спати, тому що їх функція, у першу чергу, це повноцінний сон. Міцний каркас, м’який матрац та легкий, ненав’язливий дизайн, ідеально впишеться у будь-яку кімнату. На відміну від дивана, ліжко має рівну поверхню, яка корисна для підліткового хребта. Можна підібрати матрац саме той, який потрібен дитині, із часом, його легко замінити на інший, крім того, зручно чистити. А завдяки тому, що на ньому буде лежати постільна білизна, мити потрібно буде рідко. Недолік у габаритах, ліжко не таке компактне як канапа, тому місця знадобиться набагато більше.

 

Диван чи ліжко в спальню для підлітка

 

Як правильно обрати диван та ліжко для підлітка

 

Неважливо, що Ви вирішили поставити у дитячу кімнату, а якість повинна бути на першому місці, розглянемо особливості вибору меблів:

 

  • Зверніть увагу на каркас дивана, головне міцність, виготовлений із натуральної деревини без додавання штучного матеріалу. Краще оминати дешевий ДСП, тому що він прослужить недовго, особливо у дитячій кімнаті.
  • Оббивку обирайте високої міцності, вона повинна витримувати навантаження, легко стиратися та не бути чутливою до пошкоджень. Зверніть увагу на наповнювач, не обирайте занадто м’який, це шкідливо для формування постави.
  • Для ліжка, важлива міцність. Воно повинно витримувати великі навантаження, тому що підлітки люблять влаштовувати посиденьки із друзями саме на спальному місці. Дизайн краще стриманий, без зайвого декору та яскравих елементів, у підлітковому віці, це вважається «по дитячому». Можна обрати із письмовим столом або шафою, якщо дозволяють габарити кімнати.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Мебель 13:02 Понеділок 0 875 Що допоможе створити у вітальні неймовірне середовище Всі ми хочемо відчувати спокій та затишок, які нам може подарувати наша домівка. Саме туди ми повертаємося кожного дня, зустрічаємося з рідними, відпочиваємо та відновлюємо сили. Тому не варто ігнорувати важливість оздоблення свого простору, адже через нього ми можемо досягти бажаної гармонії у житті.