» » » » Як вибрати найкраще захисне скло
18:17 Четвер 0 985
18:17, Четвер, 30 березня 2023

Як вибрати найкраще захисне скло

Захисне скло — дуже популярний аксесуар для дисплея смартфона, і не дарма. Сенсорний екран мобільного телефона дуже вразливий до появи дрібних механічних дефектів, як-от подряпини, відколи, потертості. Вони з’являються, коли смартфон носять в кишені чи сумці з твердими або гострими предметами, наприклад, ключами; коли телефон кладуть на стіл чи іншу поверхню екраном вниз, коли дисплей притуляється до вуха і дряпається прикрасами. А якщо смартфон випадково випустили з рук, тріщин не уникнути. Вони не лише псують зовнішній вигляд гаджета, але й можуть пошкодити роботу сенсора, тож доведеться купувати новий смартфон чи замінювати дисплей: в обох випадках власник наражається на великі грошові витрати.

А от якісне захисне скло дозволяє попередити всі ці проблеми. Як воно працює? Дуже просто: скло приймає на себе всі пошкодження, а дисплей залишається цілісіньким. Порівняно з вартістю заміни екрана чи купівлі нового смартфона скло коштує зовсім недорого, тож вигода очевидна.

 

Як вибрати найкраще захисне скло

 

Як правильно підібрати захисне скло? По-перше, варти підбирати модель, виготовлену спеціально для Вашого смартфона. Так звані універсальні захисні стекла не враховують конструкційних особливостей гаджета, тому мають досить непривабливий вигляд на екрані і залишають забагато вразливостей.

 

По-друге, навіть не дивіться на моделі з твердістю меншою ніж 9Н за шкалою Мооса. Вони будуть занадто швидко вкриються дрібними подряпинами й потертостями. 9Н — параметр твердості, що відповідає дорогоцінним корундам: рубінам та сапфірам. Отже, й стійкість до появи дефектів в них буде відповідна.

 

По-третє, зверніть увагу на клейову основу. Найкраще, якщо скло повністю вкрито адгезивом, тож вся його поверхня клейка і добре прилягатиме до екрана під час наклеювання. Це значно спрощує встановлення і запобігає появі повітряних бульбашок, що сприяють відшаруванню скла та псують зовнішній вигляд дисплея.

 

Ще одна важлива деталь — наявність якісного олеофобного покриття. З ним екран смартфона буде охайнішим і стійкішим до слідів забруднень і відбитків пальців.

 

Ми перерахували обов’язкові параметри, а тепер давайте подивимося на додаткові, але не менш приємні можливі функції захисного скла:

 

  • антивідблиск — розсіювання променів світла, які падають на екран, щоб відблиски не заважали користуватися гаджетом на вулиці.
  • антишпигун — затемнення екрана для поглядів, направлених не під прямим кутом: гарний спосіб зберегти приватність під час користування смартфоном в людному місці;
  • антисинь — фільтрація синього світла, що випромінює дисплей, сприяє комфорту очей, знижує стому та подразнення;
  • антистатик — здатність скла відштовхувати пил і дрібне сміття, що спрощує процес наклеювання.

 

Звичайно, магазини мобільних аксесуарів замовляють захисне скло оптом, і під час транспортування можливі пошкодження, адже скло — крихкий виріб. Тому уважно перевірте Ваш товар під час придбання.

 

Встановити захисне скло легко й самому:

 

  1. Приберіть все зайве зі столу, за можливості протріть поверхню від пилу.
  2. Зніміть захисне скло з екрана, якщо воно там є.
  3. Дбайливо очистьте екран смартфона: спочатку вологою серветкою, потім мікрофіброю, а потім видаліть пилинки за допомогою спеціальних наліпок-дастерів. Все ці матеріали зазвичай є у комплекті захисного скла.
  4. Акуратно встановіть скло на екран та розгладьте мікрофіброю.

 

Безпечного та приємного користування!

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Гаджеты 12:05 Четвер 0 1 929 Apple Watch SE — умные часы для современных людей Apple Watch SE — усовершенствованная модель смарт-часов от компании Apple, которая сочетает в себе дизайн, доступность и многофункциональность. Гаджет подойдёт тем, кто хочет получить все плюсы Эпл Вотч, но не готов платить за лишние возможности.