» » » » На Полтавщині тривають жнива
09:43 Вівторок 0 2 117
09:43, Вівторок, 26 липня 2022

На Полтавщині тривають жнива

У Полтавській області збирають ранні зернові: пшеницю, ячмінь, жито, горох, а також ріпак. Аграрії виходять у поля, щоб Україна була з хлібом. Про це повідомив Дмитро Лунін, начальник Полтавської обласної військової адміністрації.
«На Полтавщині продовжуються жнива. Обмолотили 67 тисяч га площ під ранніми зерновими та зернобобовими культурами. Зібрали загалом майже 274 тисяч тонн. Аграрії області тримають наш продовольчий фронт. Усе буде Україна!», — зауважив Дмитро Лунін.

Директор одного з агропідприємств Іван Степаненко говорить, що аграрії готувалися до проведення робіт ще з осені минулого року.

Фото прес-центру Полтавської ОВА

«Відповідно завозили паливно-мастильні матеріали, насіння, добрива. Усе посіяли в оптимальні строки, — розповів Іван Степаненко, — наразі закінчили обмолот озимого ріпаку, молотимо озиму пшеницю. Думаю, будемо з хлібом і до хліба».

Паралельно зі збором урожаю на полях тюкують солому. Відразу ж після жнив проводять обробіток грунту.

Фото прес-центру Полтавської ОВА

«Цього року ми, як і завжди, вийшли в поле, щоб виростити урожай, щоб наша держава була з продовольством. Люди розуміють: те, що ми виростили, ми повинні й зібрати. Усі працюють злагоджено й ефективно, щоб зібрати збіжжя», — зауважив Микола Курінний, головний агроном.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Урожай / Фото 13:58 Неділя 0 628 Підвищуйте якість зерна з допомогою NIRS DA1650 та Infratec 1241 Зерно — це ключовий елемент у сільському господарстві, і його якість безпосередньо впливає на кінцевий результат у виробництві продуктів. Для контролю якості зерна використовуються спеціальні прилади, які дозволяють швидко і точно визначити різні параметри зерна, такі як вологість, білок, олія, крохмаль і т.д. в широкому діапазоні зернових і олійних культур. Існує багато видів приладів для аналізу якості зерна, які відрізняються за принципом роботи, функціоналом, точністю, швидкістю, вартістю і іншими характеристиками. Однак, оцінка якості зерна може бути складною задачею без відповідних технологій.