» » » » Сонячні колектори: переваги встановлення у приватних будинках
16:26 Вівторок 0 3 239
16:26, Вівторок, 4 червня 2019

Сонячні колектори: переваги встановлення у приватних будинках

Постійне здорожчання традиційних енергоносіїв спонукає мешканців приватних будинків шукати альтернативні засоби для опалення та забезпечення домогосподарств гарячою водою. Одним із вирішень цього завдання можуть стати сонячні колектори — спеціальні пристрої, що нагрівають воду завдяки сонячній енергії. Тобто Вам достатньо один раз оплатити їх монтаж, а далі можна довгий час насолоджуватися безкоштовною сонячною енергією.

Переваги встановлення сонячних колекторів


Якщо Ви мешкаєте у Рівному та області, компанія Teplosfera Рівне пропонує Вам сонячні колектори відомого виробника — Vaillant. Звісно, найбільша ефективність їхньої роботи у літній сезон, коли вони зможуть забезпечувати до 95 відсотків потреб Вашого будинку у гарячій воді. Взимку їхня ефективність складає лише 30%, восени та навесні — приблизно 50-60%. Але якщо ми порахуємо в цілому за рік, то, завдячуючи встановленню сонячних панелей, загальне заощадження складе до 75 відсотків. Тобто економія доволі суттєва.

Сонячні колектори для приватного будинку

Варто зазначити, що рівень економії залежатиме й від того, наскільки правильно було виконано монтаж з урахуванням географічного розташування будинку, рельєфу місцевості та середньої кількості сонячних днів протягом року. Окремий момент — правильний вибір: ефективні та надійні сонячні колектори для приватного будинку відомого виробника Vaillant. Наразі в Україні є багато вітчизняних виробників колекторів, але німецька компанія за роки свого існування накопичила достатньо досвіду для виробництва енергоефективного обладнання, термін служби котрого без серйозного ремонту сягає 10-20 років.

Принцип роботи сонячних колекторів


Принцип роботи не дуже складний. Основними елементами сонячного термічного пристрою є:
  • абсорбер, тобто верхній шар, який перетворює сонячне проміння на теплову енергію;
  • мідні трубки для циркуляції теплоносія;
  • теплоносієм є звичайна вода або антифриз;
  • теплоізоляційний шар.

Є кілька різновидів колекторів за їхніми конструктивними особливостями, наприклад вакуумні та плоскі. Колектор підключається до вже наявної системи опалення приватного будинку, а температура нагрівання води контролюється спеціальними датчиками. Відповідно, навіть коли взимку Ви вмикаєте систему опалення, витрачається менше блакитного палива. А влітку його можна взагалі не палити.



Якщо Вас зацікавили сонячні колектори, звертайтесь до фахівців компанії ТеплоСфера у Рівному, які завжди напоготові проконсультувати щодо питань енергоощадження.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Отопление 13:11 Неділя 0 1 109 Чи потрібно звертатися до ПФУ для перерахунку пільг та субсидій на придбання твердого пічного палива Для перерахунку розміру виплат пільг та субсидії на тверде пічне побутове паливо в поточному році НЕ потрібно спеціально звертатися до Пенсійного фонду України.