» » » » Сучасні кран-балки: застосування, особливості, вибір
22:41 Середа 0 2 493
22:41, Середа, 26 червня 2019

Сучасні кран-балки: застосування, особливості, вибір

Як відомо, кран-балки широко застосовуються на вітчизняних підприємствах для підйому і переміщення різноманітних великогабаритних і важких вантажів. До кран-балок прийнято відносити максимально спрощені за своєю конструкцією мостові крани, розраховані на виконання маніпуляцій із вантажами, вага яких не перевищує 10-15 тонн.
Як і всі інші крани мостового типу, їх прийнято принципово ділити на два типи: підвісні та опорні кран-балки. У підвісних моделей підкранові шляхи, по яких переміщається прогонний міст із закріпленим на ньому талем, можуть кріпитися до стельових перекриттів, капітальних стін і перегородок. Таким чином, зрозуміло, що головна перевага підвісних кранів полягає в тому, що вони розташовуються на висоті, абсолютно не займаючи робочої поверхні у приміщенні, що є особливо актуальним при нестачі площі.

Що стосується їх опорних аналогів, то шляхи закріплюються на потужних опорах (колонах), що виготовляються із залізобетону або металу. Перевага такого методу - підвищення надійності та стійкості всієї кранової конструкції у цілому, що дає можливість проведення операцій з більш важкими вантажами. Недоліки - наявність опор на робочому майданчику забирає корисну площу, створює зони, недоступні для обслуговування, до того ж проектування та виготовлення опор збільшує загальну вартість кран-балки опорної.

Який варіант вибрати: підвісний або опорний - вирішується для кожного випадку окремо, з урахуванням усіх можливих факторів. Ось тільки для відкритих майданчиків вибору немає - там можна встановити тільки опорну кран-балку.

Комплектація кран-балок


В основну комплектацію такого кранового обладнання входять:
  • прогонний міст;
  • кінцеві балки з ходовими візками;
  • тельфер чи таль ручна;
  • привід механічний або мотор-редуктор.

Цілком очевидно, що комплектація ручним талем і механічним приводом істотно зменшує ціну кран-балки. Але, як показує практика, більшість власників бізнесу воліє купити кран-балку з тельфером і електроприводом, тому що такий варіант забезпечує набагато більш високу продуктивність та ефективність технологічного процесу.

кран-балка

На Київському заводі підйомно-транспортного обладнання випускаються мостові крани всіх типів і модифікацій, у тому числі і кран-балки. Крани комплектуються основними компонентами від провідних світових виробників, що забезпечує їх високу надійність і довговічність.

Подробиці на сайті КЗПТО - https://kzpto.com.ua
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Производство, оборудование 13:20 Субота 0 2 074 Винтовой компрессор: из чего состоит, преимущества, область применения Воздушные компрессорные установки по своим функциональным и конструктивным особенностям условно делятся на 2 группы — поршневые и винтовые аппараты. При этом винтовой компрессор считается более технологичным, так как способствует стабильной подаче сжатого воздуха за счёт автоматической системы контроля. Работа такого вида оборудования автоматизирована, поэтому менее затратная, что влияет на увеличение спроса на модели этого типа.