» » » » Сучасні кран-балки: застосування, особливості, вибір
22:41 Середа 0 2 509
22:41, Середа, 26 червня 2019

Сучасні кран-балки: застосування, особливості, вибір

Як відомо, кран-балки широко застосовуються на вітчизняних підприємствах для підйому і переміщення різноманітних великогабаритних і важких вантажів. До кран-балок прийнято відносити максимально спрощені за своєю конструкцією мостові крани, розраховані на виконання маніпуляцій із вантажами, вага яких не перевищує 10-15 тонн.
Як і всі інші крани мостового типу, їх прийнято принципово ділити на два типи: підвісні та опорні кран-балки. У підвісних моделей підкранові шляхи, по яких переміщається прогонний міст із закріпленим на ньому талем, можуть кріпитися до стельових перекриттів, капітальних стін і перегородок. Таким чином, зрозуміло, що головна перевага підвісних кранів полягає в тому, що вони розташовуються на висоті, абсолютно не займаючи робочої поверхні у приміщенні, що є особливо актуальним при нестачі площі.

Що стосується їх опорних аналогів, то шляхи закріплюються на потужних опорах (колонах), що виготовляються із залізобетону або металу. Перевага такого методу - підвищення надійності та стійкості всієї кранової конструкції у цілому, що дає можливість проведення операцій з більш важкими вантажами. Недоліки - наявність опор на робочому майданчику забирає корисну площу, створює зони, недоступні для обслуговування, до того ж проектування та виготовлення опор збільшує загальну вартість кран-балки опорної.

Який варіант вибрати: підвісний або опорний - вирішується для кожного випадку окремо, з урахуванням усіх можливих факторів. Ось тільки для відкритих майданчиків вибору немає - там можна встановити тільки опорну кран-балку.

Комплектація кран-балок


В основну комплектацію такого кранового обладнання входять:
  • прогонний міст;
  • кінцеві балки з ходовими візками;
  • тельфер чи таль ручна;
  • привід механічний або мотор-редуктор.

Цілком очевидно, що комплектація ручним талем і механічним приводом істотно зменшує ціну кран-балки. Але, як показує практика, більшість власників бізнесу воліє купити кран-балку з тельфером і електроприводом, тому що такий варіант забезпечує набагато більш високу продуктивність та ефективність технологічного процесу.

кран-балка

На Київському заводі підйомно-транспортного обладнання випускаються мостові крани всіх типів і модифікацій, у тому числі і кран-балки. Крани комплектуються основними компонентами від провідних світових виробників, що забезпечує їх високу надійність і довговічність.

Подробиці на сайті КЗПТО - https://kzpto.com.ua
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Производство, оборудование / Фото 14:35 Середа 0 782 Металлические слесарные верстаки Металлические слесарные верстаки – это универсальный инструмент, который используется в различных сферах деятельности, связанных с обработкой металла. Они обеспечивают надёжное и удобное рабочее место для слесарей, токарей, сварщиков и других специалистов. Чтобы выбрать хороший верстак металлический слесарный, следует учитывать множество тонкостей.